שתף קטע נבחר

פרופ' פאדל מנסור

שקיות פלסטיק דוחות חרקים

תשמעו המצאה אמריקנית משעשעת: אריזה לסנדביץ', שאפשר לאכול אותה עם הכריך. מה זאת אומרת? מה ששמעתם!

נייר העטיפה עשוי מרכז של פירות וירקות, בטעמי עגבניה, מנגו, תפוח, ברוקולי ועוד, בתוספת שמן צמחי. שילוב החומרים מקנה לנייר דרגת מסיסות שמאפשרת את התפרקותו בפה, אך לא גורמת לו להתמוסס כבר במקרר או לתוך האוכל העטוף. ומדובר גם בעטיפה ידידותית לסביבה. אז תחלמו למשל על המבורגרים במקפיא שלכם, עטופים בנייר בטעם קטשופ. מה נשאר? רק לחמם ולאכול אותם עם האריזה.

אבל לא צריך את האמריקנים בשביל לחשוב על אריזות חכמות. הישראלים עושים את זה לא פחות – ולפעמים גם הרבה יותר – טוב. ערב טוב לפרופ' פאדל מנסור, חוקר יחסי חֶרֶק-צמח במכון וולקני לחקר החקלאות.

 

פלישתם של חרקים למוצרי מזון במחסנים, ברשתות המזון ובבתים, מסבה נזק רב לתעשיית המזון. הנזק נאמד בעשרות אלפי דולרים מדי שנה. החרקים מכרסמים את השקיות וחודרים למוצרים. אריזות שדוחות חרקים ימנעו את זה ויאריכו את חיי המדף של המוצרים.

 

פרופ פאדל מנוסר חוקר חומרים דוחי חרקים בצמחים. לכל צמח יש מנגנוני הגנה מפני תוקפים והוא מחפש את החומרים הללו. פרופ' מנסור מצא חומר שמצוי בשורשיו של שיח מאכל מהמזרח הרחוק. בניסויים שערך גילה שחרקים, וביוחד חרקים שנפוצים במקומות סגורים כמו מחסני מזון וכו', לא מתקרבים אל החומר. החומר הוא לא רעיל למאכל ולכן אפשר להשתמש בו בשקיות אריזה למזון, בריסוסים וכו'.

 

היום ישנה התעניינות רבה בפיתוח של מנסור. חברה קוראנית מבקשת ליצור שקיות לעטיפת אשכולות במטעי בננות. במגזר החרדי מתעניינים מאוד בשקיות, משום שאכילת חרק, אפילו בטעות, שקולה לעברה על 7 מצוות. בנוסף ניתן להפיק מהחומר ריסוסים, משום שהוא אינו רעיל.

 

פרופ' פאדל מנסור, חוקר יחסי חרק צמח במכון וולקני לחקר החקלאות התארח בתכנית מספר 151

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
פרופ' פאדל מנסור
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
אריזות פלסטיק חדשניות
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
אין כניסה למזיקים
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
מומלצים