שתף קטע נבחר
כרישה ממולאת בנוסח בלקני
חנוך בר שלום במתכון בלקני של עלי כרישה עדינים ממולאים בבשר כבש ואורז (או בתפוחי אדמה) ומבושלים ברוטב לימוני

כרישה במלית כבש, ברוטב לימון ועלי גפן

 

המרכיבים (15-20 יחידות):

2 כרישות גדולות וארוכות

מלח

1 כוס קמח

שמן, לטיגון

למלית:

3 כוסות מים

1 כוס אורז

250 גרם בשר כבש טחון

1 עגבניה, קצוצה

4 כפות נענע קצוצה

אפשרות:

 50 גרם צנוברים קלויים

מלח ופלפל שחור

לאפייה:

10 עלי גפן משומרים, שטופים

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום, כתושות

מיץ מ-1 לימון

1 עלה דפנה

5 גרגרי פלפל אנגלי

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. הכרישות: שוטפים אותן היטב ונפטרים מהחלק הירוק כך שתישאר כרישה באורך כ-25 ס"מ. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח ומבשלים את הכרישות 20 דקות, עד שהן רכות. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול. מצננים, חוצים את הכרישות לאורך, מסירים את ה"לב", קוצצים אותו ומעבירים לקערה. מפרידים את שאר הכרישה לשכבות.
  2. המלית: ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה עם הכרישה הקצוצה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
  3. מכינים קערית עם הקמח. פורשים עלה כרישה על משטח עבודה, מניחים כף מהמלית במרחק 2 ס"מ מהקצה, מקפלים את השוליים של שתי הצלעות הארוכות כלפי פנים ומגלגלים לגלילה מהודקת. מקמחים בזהירות את הגלילות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הגלילות עד הזהבה. מרפדים תבנית בעלי הגפן ומניחים עליהם את הגלילות.
  5. הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת, ומזהיבים את השום. ומסיפים למחבת את שאר מרכיבי הרוטב, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב על גלילות הכרישה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות. מצננים קצת ומגישים.

 

ואפשר גם:
  • להחליף את העגבניה והנענע שבמלית בחצי כפית בהרט (תערובת תבלינים עיראקית).
  • להחליף את כל המלית במלית תפוחי אדמה ולהשתמש במחצית כמות הרוטב המופיע במתכון הכרישה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השפעה בלקנית. כרישה ממולאת
צילום: דני לרנר. סגנון: חנוך בר שלום
לאשה בפייסבוק
מומלצים