שתף קטע נבחר

ישראל וארה"ב: הסכם שיתוף פעולה מדעי

ההסכם יאפשר לישראל לקדם בעיקר את טכנולוגיות התפלת המים. גורמים ישראלים: החתימה על ההסכם מוכיחה כי האווירה בין המדינות נשארה יציבה למרות "פרשת הריגול"

ישראל וארה"ב חתמו הערב (ה') על הסכם לשיתוף פעולה מדעי וטכנולוגי ראשון מסוגו, שיאפשר לשתי המדינות לפעול יחד לקידום טנולוגיות של התפלת מי ים, שיתוף פעולה במחקרים על רעידות אדמה ובשימור אתרים ארכיאולוגים.

 

על ההסכם חתמו שרת הפנים האמריקנית גייל נורטון ושגריר ישראל בארה"ב דני איילון.

 

הסכם המסגרת מאפשר לישראל לקדם שורה של נושאים, בעיקר בתחום התפלת מי ים. לארה"ב יש עניין רב בשיתוף פעולה טכנולוגי ומדעי עם ישראל, הן בגלל בעיית המים הקיימת במדינות דרום מערב ארה"ב, במדבריות יוטה, קולורדו, אריזונה, נוודה ועוד, והן בגלל העניין המיוחד של ארה"ב בפיתוח מקורות להתפלת מי ים במזרח התיכון כאמצעי לפתרון בעיות מדיניות.

 

בארה"ב פועלת ועדה להתפלת מי ים, שעוסקת בפיתוח מקורות התפלה משתלמים. הוועדה מובילה את קידום התפלת מי הים במזרח התיכון. בעמאן אף הוקם מרכז לשיתוף פעולה איזורי בתחום ההתפלה, שישראל חברה בו.

 

גורמים ישראלים מדגישים כי הסכם שיתוף הפעולה שנחתם הוא הוכחה נוספת לכך שהעסקים כרגיל בין ארה"ב וישראל בכל התחומים, למרות הפרסומים על פרשיית הריגול כביכול, שאין מאחוריהם דבר.

 

השגריר דני איילון אמר: "שיתוף הפעולה האמריקני - ישראלי הוא הדוק ונוגע הן לתחום המדיני, הצבאי והכלכלי. שיתוף הפעולה מתהדק ומתחזק".

 

הדיאלוג המדיני יתחדש בשבוע הבא, עם בואו של שליח ראש הממשלה, דב וייסגלס, לוושינגטון, שיציג בפני האמריקנים את התוואי המתוקן של גדר ההפרדה שאישר ראש הממשלה, אריאל שרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
איילון. שיתוף הפעולה מתחזק
צילום: לע"מ
התפלת מים. פתרון לסכסוכים מדיניים?
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים