שתף קטע נבחר

שלום באו"ם: "די עם האובססיה נגד ישראל"

שר החוץ תקף בדבריו את מדיניות האו"ם נגד ישראל, והבהיר כי "אסור לתת לרצון הפלסטיני להכות את ישראל להסיט את הקהילה הבינלאומית מהחובה להידרש לצורכיהם של כל העמים". עוד התייחס שלום לתוואי הגדר, למחוייבות הישראלית לתהליך השלום, ולטרור הפלסטיני. השר ציין גם את תמיכת איראן וסוריה בטרור והבהיר: "איראן היא יצואנית מספר אחת של טרור"

שר החוץ, סילבן שלום, נאם הערב (יום ה') בעצרת האו"ם בניו-יורק, ותקף בנאומו את מדיניות הארגון כלפי ישראל. שלום טען בדבריו כי "על עצרת האו"ם להפסיק את האובססיה בנוגע לישראל, ולהבטיח שמשאבי האו"ם יושקעו באופן שוויוני יותר ואפקטיבי יותר, על מנת להתמודד עם כלל הבעיות המאיימות על הקהילה הבינלאומית".

 

לדבריו, "האם אנו מתאחדים בעד שלום וביטחון, הוגנות וצדק במאבק נגד טרור ונגד רודנות? או שבאופן מצער אנו מאוחדים בהצבעות של רוב ציני ולא מוסרי שהופך לצחוק וללעג רעיונות נעלים שעליהם הגוף הזה מיוסד?"

 

הוא אף הבהיר, בנוגע לסדר היום הבינלאומי בנושא הישראלי-פלסטיני, כי "אסור לתת לרצון הפלסטיני להכות את ישראל להסיט את הקהילה הבינלאומית מהחובה להידרש לצורכיהם של כל העמים".

 

לדברי שלום, "הטרור הפלסטיני הוא הסיבה העיקרית לכך שחלום השלום טרם התגשם. המלחמה בטרור היא חיונית לקידום השלום, ואף יוזמת שלום אינה יכולה להתקיים כל עוד לטרוריסטים יש את היכולת לפגוע". שלום אף ציין בדבריו כי גם מפת הדרכים האמריקנית מכירה בחיוניות המלחמה בטרור.

 

"בעניין הטרור", אמר שלום, "אני מדבר מניסיון אישי. באר שבע, עיר הולדתי, ספגה פיגוע התאבדות כפול לפני שלושה שבועות ו-16 בני אדם חפים מפשע התפוצצו במהלך נסיעה באוטובוס. מיהרתי לצאת מפגישה חשובה כדי להתקשר לאמי ולאחי כדי לבדוק שהם בחיים".

 

שלום הסביר כי ההנהגה הפלסטינית הנוכחית מסרבת למלא אחר התחייבויותיה להלחם בטרור ולהפסיק את ההסתה נגד ישראל. לדבריו, "ההנהגה הפלסטינית מעדיפה להאשים את ישראל מאשר לקבל על עצמה אחריות. הצד הפלסטיני משקיע הרבה יותר מאמץ במלחמתו בישראל בזירת האו"ם מאשר במלחמתו בטרור בזירת הבית שלו. הפתרונות נמצאים בעזה וברמאללה, לא בהאג או בניו יורק".

 

הוא הדגיש כי "בעולם שלאחר ה-11 בספטמבר, מצב זה אינו מקובל. הפלסטינים אינם פטורים מהמלחמה הגלובלית בטרור. על הפלסטינים להבין שהתייצבות נגד החמאס והג'יהאד האיסלאמי היא לטובתם".

 

מגן על הגדר

 

שר החוץ התייחס בנאומו ליתרונות הרבים הטמונים בהקמת גדר הביטחון והבהיר כי היא מצילה חיים. בהתייחסו לתוואי הגדר אמר שלום כי התוואי החדש משקף את האיזון הנדרש בין ביטחון אזרחי ישראל לבין רווחת האוכלוסייה הפלסטינית, כפי שקבעה הכרעת בג"ץ.

 

שלום הבהיר כי הגדר, בעודה מונעת טרור, בעצם מקרבת את מועד השיבה לשולחן המשא ומתן, והדגיש את מחויבות ישראל לתהליך השלום.

 

לטענת שלום, ישראל קיבלה את מפת הדרכים בחודש מאי 2003, והיא מחוייבת למימושה. עוד הצהיר שלום כי "ישראל מוכנה לדבר עם כל מנהיג, סורי, לבנוני או פלסטיני, שיבוא לשולחן המשא ומתן ללא טרור ומתוך רצון כן למצוא פתרונות שיהיו מקובלות על שני הצדדים".

 

איראן: יצואנית מספר אחת של טרור

 

השר התייחס בדבריו לבעיית הטרור העולמית ואף ציין כי "העולם התחיל להבין עכשיו את מה שישראל ידעה תמיד". הוא הסביר כי איום הטרור מופנה כלפי כל העולם, ולכן התגובה צריכה להיות גלובלית ולא מקומית.

 

עוד ציין שלום את מעורבותן של מדינות ערב בטרור. בהתייחסו לסוריה, אמר כי "הקהילה הבינלאומית נוכחה לדעת, כפי שמשתקף מהחלטת מועצת הביטחון עצמה, שהכיבוש הסורי בלבנון ותמיכת סוריה בטרור הפלסטיני חייבים להסתיים".

 

על איראן אמר: "כיום אנו מאוחדים גם בהתנגדות לייצור נשק גרעיני להשמדה המונית. הקהילה הבינלאומית נוכחה לדעת שאיראן, באמצעות טילים יכולה להגיע גם ללונדון, פריז, ברלין ולרוסיה. איראן למעשה החליפה את סדאם חוסיין כיצואנית מספר אחת של טרור, שנאה וחוסר יציבות".

 

שלום הדגיש את תמיכתן של סוריה ואיראן בטרור ואמר כי "לא יכול להיות מקום בקהילה הבינלאומית למי שמקדמים הרג של ילדים. אני קורא לעצרת לקדם צעדים פרקטיים למניעת סיוע כספי ופוליטי לטרור".

 

עוד הוא קרא למזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, לקיים דיון על התגברות האנטישמיות. לדבריו, "כולנו מחוייבים לחנך את ילדינו לסובלנות ולא לשנאה ולהסתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר עזרן
שלום נואם
צילום: שחר עזרן
צילום: שחר עזרן
שלום באו"ם
צילום: שחר עזרן
צילום: רויטרס
"מצילה חיים". הגדר
צילום: רויטרס
מומלצים