שתף קטע נבחר

שר החוץ הטוניסאי לשלום: "תעשו צעד לשלום, נעשה אנחנו שניים"

שר החוץ, סילבן שלום, נפגש עם עמיתו הטוניסאי במהלך עצרת האו"ם בניו יורק. הוא פנה אליו וטען כי ישראל תשמח לדיאלוג עם תוניסיה. השניים דנו גם בעתידו של ערפאת, ושלום הסביר כי אין כל כוונה להרגו, אלא לגרשו. ומה בנוגע לתיירות ישראלית בטוניסיה? בנושא זה אמר שלום: "ברגע שהישראלים ירגישו רצויים - צפו לאלפי תיירים"

האם טוניסיה היא היעד התיירותי החדש של הישראלים? שר החוץ, סילבן שלום, העושה בימים אלה בניו יורק במסגרת כינוס האו"ם השנתי, נפגש בין השאר עם שר החוץ הטוניסאי, שאמר: "תעשו צעד לשלום, נעשה שני צעדים כלפיכם". 


לפי פרטי השיחה, שהגיעו לידי ynet, פנה השר שלום לעמיתו הטוניסאי, חביב בן יחיא, ואמר לו שישראל חשה בחסרונה של טוניסיה ברשימת המדינות הערביות עמן מקיימת ישראל דיאלוג פתוח. לדבריו, "מדינות ערב מחדשות איתנו קשר, פגשתי את מובראק ואת המלך עבדאללה, אבל תוניסיה חסרה".

 

בן יחיא אמר בתגובה כי "דעת הקהל והאופוזיציה אצלנו מקשים על יצירת קשר. התמונות המשודרות בטלויזיה על הרג הדדי, בנוסף למתרחש בעיראק, גוררות הקצנה בתגובות העם".


שלום, שלא התייאש מתגובת עמיתו, הציע הצעות להתקרבות בין המדינות, כגון ארגון סמינרים משותפים, חילופי משלחות ועוד.


לאחר מכן שוחחו השניים על המצב הביטחוני בישראל ועל תהליך השלום. השר הישראלי ציין כי תוכנית ההתנתקות מהווה צעד מדיני משמעותי מאוד מבחינת ישראל. בן יחיא, לעומתו, הדגיש דווקא את חשיבות מפת הדרכים האמריקנית. עוד ציין בן יחייא את הצורך בהבהרת הייעד המדיני העתידי, ברומזו שהבהרה מעין זו אינה קיימת במסגרת תוכנית ההתנתקות.


שלום ציין בפני בן יחיא כי ישראל מקיימת קשרים עם הפלסטינים, וציין כי נפגש עם שר החוץ הפלסטיני נביל שעת' במסגרת ארוחה משותפת. לדבריו, "תוניסיה לא צריכה להיות יותר אדוקה מהפלסטינים בנושא הזה". 


שר החוץ הטוניסאי המשיך להתייחס לנושא הפלסטיני ושאל את שלום מה תוכניות ישראל בנוגע לערפאת. זאת על רקע התבטאויות שונות של שלום טרם יציאתו לניו יורק. בן יחיא הבהיר כי אין כל תועלת בהחזקתו של ערפאת במוקטעה ואמר כי "ככל שערפאת יישאר יותר זמן במעצר בית, כך הוא יהפוך לפופולארי יותר".


בתגובה השיב שלום כי "ערפאת הוא הבעיה שמונעת את התקדמות תהליך השלום". עוד הבהיר שלום כי "ישראל לא מתכוונת להרוג את ערפאת אבל צריך לגרש אותו". 


לקראת סיום השיחה ציין השר הטוניסאי כי ישמח לראות בתוניסיה תיירים ישראלים, ואף ציין שקיים סיכום בנושא עם סוכנויות נסיעה ישראליות. שלום השיב בתגובה: "ברגע שהישראלים יחושו שממשלת טוניסיה מקדמת אותם בברכה - צפו לאלפי תיירים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר עזרן
שלום בניו יורק
צילום: שחר עזרן
צילום: רויטרס
מחכה לתייר הישראלי? בית כנסת בטוניסיה
צילום: רויטרס
מומלצים