שתף קטע נבחר

הח"כ מהליכוד נועד עם בנו של קדאפי בז'נווה

ל-ynet נודע כי בנו של שליט לוב, סייף אל-איסלאם קדאפי נועד בשבוע שעבר ביחידות עם חברי המשלחת הישראלית בכינוס פרלמנטרי בז'נווה, שכללה את ח"כ מגלי והבה מהליכוד. מקורות ערביים סיפרו: הפגישה עסקה בין השאר בדרכים לנרמל את היחסים בין שתי המדינות

התקרבות בין ישראל ללוב? ח"כ מגלי והבה מהליכוד נפגש בשבוע שעבר עם בנו של שליט לוב מועמר קדאפי, סייף אל-איסלאם קדאפי, במסגרת כנס פרלמנטרי שהתקיים בז'נווה. כך נודע היום (ב') ל-ynet. לא מן הנמנע שבקרוב ייפגשו גם שרים עם בנו של קדאפי.

 

את הכנס, שהתקיים בשבוע שעבר ונמשך חמישה ימים, יזם ארגון IPU, שבו חברים כל הפרלמנטים בעולם.

 

והבה הגיע לכנס עם חבר הכנסת אבשלום וילן (מרצ), שנאלץ לעזוב ביום השני של הכינוס מסיבות אישיות. כמו כן השתתף בכינוס יועץ קשרי החוץ של יו"ר הכנסת, השגריר לשעבר וסגן שגריר ישראל בז'נווה, יעקב לוי. ביום השלישי לכינוס, נועדה המשלחת הישראלית עם משלחת רמת דרג מלוב ובתוכה גם בנו של קדאפי.

 

הכנס עסק בשני נושאים מרכזיים - האחד, מצב המלחמה בעיראק, נושא שיזם יו"ר הפרלמנט האיראני, והשני - סיכום על אי-הפצתו של נשק להשמדה המונית והגברת הפיקוח על המדינות בנושא האטום.

 

המשלחות הישראלית והלובית הסתגרו בחדר צדדי 

 

בדיון שהתקיים במליאה בפני כל נציגי הפרלמנטים אמר והבה: "מאשימים את ישראל כי היא מהווה סכנה במזרח התיכון ומתעלמים ממדינות כמו איראן, עיראק (לפני הדחתו של סדאם), סוריה המחזיקה נשק כימי וביולוגי ולוב".

 

כשהזכיר ח"כ והבה את לוב, ביקש יו"ר המשלחת הלובית את הזכות להגיב: "אנחנו יצאנו מהמעגל של ייצור נשק להשמדה המונית. מדיניות החוץ שלנו היא בעד הגברת הפיקוח ואי-הפצתו. אנחנו ביוזמתנו הכרזנו על כך".

  

לאחר דין ודברים במליאה, עזבו נציגי המשלחת הלובית והישראלית את המליאה והסתגרו במשך כחצי שעה בחדר צדדי. על-פי והבה, התנהלה שיחה חשובה. בנו של קדאפי דיבר על פתיחות ומוכנות לסיים את פרק האלימות ולהשתלב בעידן החדש.

 

"לוב מוכנה להושיט יד לכל מדינה, במיוחד למדינות המערב, זהו רצון הראיס שמוביל קו מדיני", אמר והבה. לדבריו, הצדדים דיברו וקבעו לשמור על קשר. עוד נושאים שעלו בשיחה הם טרור בסעודיה והחשש מהפונדמנטליזם האיסלאמי.

 

לדברי והבה, לבד מהסורים והלבנונים שנשארו כל העת "בפנים חמוצות", התפתחו דיונים על כל המשלחות ממדינות ערב.

 

מקורות ערביים: הפגישה עסקה בנירמול היחסים

 

מקורות ערביים אמרו ל-ynet כי הפגישה עסקה בדרכים לנרמל את היחסים בין שתי המדינות ובדרכים לשיתוף פעולה כלכלי ואחר ביניהן. על פי המקורות, הצדדים סקרו אחד בפני השני את תפיסתם לגבי המצב במזרח התיכון.

 

בחודש ינואר דיווח העיתון הכוויתי "א-סיאסה" על פגישות שנערכו בווינה ובז'נווה, בתיווך קטארי, אשר סללו את הדרך לביקור משלחת ישראלית רמת דרג בלוב, על-מנת להגיע להבנה הדדית בנוגע לחתימה על הסכם שלום בין המדינות. העיתון דיווח כי היחסים בין ישראל ולוב התחממו כתוצאה ממגעים שהתקיימו בחשאי בתשעת החודשים האחרונים בין לוב, ארה"ב ובריטניה. 

 

העיתון א-שרק אל-אווסט דיווח בשעתו כי בעקבות חשיפת המגעים, זעמה לוב, והודיעה על הפסקת המגעים. על פי הדיווח, האשימה לוב את ישראל באיגרת כי היא "אינה עומדת במינימום של מוסר פוליטי ביחסים בינלאומיים".

 

הדלפת המגעים החשאיים הובילה לגל האשמות בין לשכת ראש הממשלה ללשכת שר החוץ. בסביבת שר החוץ שלום היו משוכנעים שההדלפה בדבר המגעים הגיעה במכוון מלשכת רה"מ, או ליתר דיוק - הישר ממי שעמד בראשה, עו"ד דב וייסגלס. 

 

בחודשים האחרונים עשתה לוב מאמצים גדולים לשוב אל חיק הקהילה הבינלאומית וזאת לאחר פתרון משבר לוקרבי בין לוב לארה"ב ובריטניה וכן פתרון ביחסים הלובים צרפתים.

 

ארה"ב הודיעה על הפסקת החרם שהוטל לפני מספר שנים על לוב בעקבות הפלת מטוס פן-אם מעל לוקרבי שבסקוטלנד. בכירים לובים ציינו במספר הזדמנויות לאחרונה כי לוב תהיה מוכנה לבחון אפשרות לפצות ישראלים ממוצא לובי אם יוכח כי הם גורשו מהמדינה ולא עזבו אותה מרצונם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : איי פי
סייף אל איסלאם. נפגש עם המשלחת הישראלית
צילום : איי פי
צילום: אתר הכנסת
מגלי והבה. פגישה בארבע עיניים
צילום: אתר הכנסת
מומלצים