שתף קטע נבחר

מועצת הביטחון תקיים דיון חירום בפעולה בעזה

הצעת החלטה שהגישה אלג'יריה נוכח המצב ההומניטרי בעזה תובא לדיון דחוף במועצת הביטחון אך בוושינגטון מבטיחים וטו אמריקני במקרה של הצבעה. מזכ"ל האו"ם קרא לישראל להפסיק את הפעולה בעזה ולפלסטינים - את ירי הקסאמים

מבצע "ימי תשובה" עובר לזירה הבינלאומית: מועצת הביטחון של האו"ם תקיים הערב (יום ב') דיון דחוף על פעולת צה"ל בצפון רצועת עזה.

 

את הבקשה לקיום הדיון הדחוף הגישה אלג'יריה, אחת מעשר החברות הלא-קבועות במועצת הביטחון, והוא יחל סמוך לשעה 21:00 בערב. אלג'יריה הציגה הצעת החלטה למועצת הביטחון שנוסחה עדיין לא פורסם אך מקורות בוושינגטון ציינו כי אם תתקיים הצבעה, תטיל עליה ארה"ב וטו במקרה שתתקבל.

 

דיפלומטים ישראלים באו"ם הגיבו במרירות על הדיון הדחוף שנקבע. שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, אמר ל-ynet: "שוב מתכנסת מועצת הבטחון כדי לגנות את הנלחמים בטרור במקום את המחבלים. ישראל תדאג להבהיר בדיון מדוע הפעולה מתקיימת. מדובר בניסיון למנוע ירי טילי קסאם לעבר ערי ישראל ולהרוג אזרחים חפים מפשע ובהם ילדים".

 

במקביל יגיש גילרמן בצהריים מכתב מחאה למזכ"ל האו"ם, קופי אנאן. במכתב קובל השגריר גילרמן על השימוש שעושים הפלסטינים בכלי רכב של סוכנות אונר"א באו"ם להעברת רקטות הקסאם.

 

בסוף השבוע פירסם דובר צה"ל סרטון בו נחשף השימוש ברכב האו"ם להעמסת הקסאמים. בישראל הביעו זעם וגילרמן צפוי לדרוש מאנאן בדק בית במוסדות האו"ם לאור הממצאים. ישראל טוענת כי אין זו הפעם הראשונה בה עושים הפלסטינים שימוש בציוד של האו"ם להעברת אמצעי לחימה ואף מחבלים. באונר"א טוענים מנגד כי מדובר באלונקה, וכי טענות ישראל שקריות.

 

אנאן: להפסיק את הלחימה

 

אתמול קיימו חברי הליגה הערבית, בהם נציג אלג'יריה, ישיבה דחופה שבסופה ביקשו מהעצרת הכללית של האו"ם וממועצת הביטחון לדון "בתוקפנות החריפה של ישראל כלפי העם הפלסטיני". 

 

בהודעה שפרסמו בתום הישיבה, קראו נציגי הליגה הערבית למזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, להכין דו"ח על "פשעיה" של ישראל נגד העם הפלסטיני ולקרוא לסוכנויות הסיוע ולקהילה הבינלאומית להגיש סיוע הומניטרי בשטחים. אנאן עצמו קרא אתמול לישראל להפסיק את הפעולה ולפלסטינים להפסיק את ירי הקסאמים. "אני מזכיר לשני הצדדים כי יש להם מחוייבות חוקית להגן על כל אזרח", אמר דוברו של אנאן.

 

הדיון במועצת הביטחון יתכנס על רקע עדויות קשות מן הצד הפלסטיני על ההרס הרב ומניין ההרוגים הגבוה - כ-60 פלסטינים - שהותיר ברצועה מבצע "ימי תשובה". באזור מחנה ג'בליה התעוררו בעיות הומניטריות קשות ועדי ראייה פלסטינים, תושבי תל-זעתר באזור ג'בליה, סיפרו לסוכנויות הידיעות אמש: "הדחפורים של צה"ל הרסו לנו שבעה בתים, שני מפעלים וגן ילדים". לטענת הפלסטינים, מאז תחילת המבצע, נהרסו יותר מ-70 בתים בצפון הרצועה.

 

הפלסטינים טוענים עוד כי ברוב אזורי צפון הרצועה סובלים התושבים זה חמישה ימים מניתוק המים, החשמל וקווי הטלפון. בצה"ל הגיבו להאשמות אלו ואמרו כי עדויות הפלסטינים מנופחות, אך עם זאת לא ניתן להימנע מפגיעה בתשתיות בפעולה כזו.

 

בניסיון למנוע את העתקת הדיון בפעולה בעזה למוסדות האו"ם פתח צה"ל מיד עם תחילת המבצע ברצועה "ציר הומניטרי" למעבר אזרחים ופעולות אחרות. בצה"ל טענו אמש כי הציר מקטין את הבעיות, אולם בלחימה מסוג זה בשטח צפוף ומאוכלס, שבו פועלים ארגוני טרור, אי אפשר להימנע בכלל מפגיעה באורח החיים של התושבים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מועצת הביטחון (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
גילרמן. מאשימים אותנו?
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
אנאן. קרא להפסיק הלחימה
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הפעולה בעזה
צילום: איי פי
מומלצים