שתף קטע נבחר

שרון: צעדי ענישה נגד המורדים

שרון הבהיר בפגישה עם תומכיו בליכוד שהוא מתכוון לטפל במורדים באמצעי ענישה מקובלים בסיעה, למנוע מהם הופעות בכנסת, למנוע מהם הגשת הצעות לסדר יום או לדבר בשם הסיעה. סגן השר לביטחון פנים, יעקב אדרי: "הייתי מזמין את כל הסיעה ונותן למורדים באבי אביהם לפני כולם"

פגישת שרון ותומכיו: ראש הממשלה, אריאל שרון, מתכוון לנקוט בצעדי ענישה נגד חברי הכנסת המורדים. כך עולה מדברים שאמר שרון בפגישה אמש (יום ג') בלשכתו עם חברי הכנסת והשרים מסיעת הליכוד שתמכו בהודעתו המדינית בכנסת. סוכם כי סיעת הליכוד תכונס לדון בעתיד הקואליציה.

 

נוכחים בפגישה סיפרו ששרון אמר לבאים ש"זה תקדים שלא היה מעולם, לזמן רק חלק מהסיעה, אבל עשיתי זאת לנוכח המעשה החמור מאתמול". שרון הבהיר שהוא מתכוון לטפל במורדים באמצעי ענישה מקובלים בסיעה, למנוע מהם הופעות בכנסת, למנוע מהם הגשת הצעות לסדר יום או לדבר בשם הסיעה. במקביל, הוא מעוניין להקים צוות להידברות עם המורדים ועם המתיישבים.

 

רבים מחברי הכנסת שנכחו בפגישה הביעו חשש מפירוקה של תנועת הליכוד, ואמרו שיש צורך למצוא דרך לנהל הידברות בין הצדדים השונים בתנועה, גם בזמנים קשים. השרות ציפי לפני ולימור לבנת דיברו אף הן על הצורך להידבר עם המורדים ועם המתנחלים. ח"כים שנכחו בפגישה סיפרו כי ניכר היה שחברי הליכוד מודאגים מהעתיד, וחזרו פעם אחר פעם על הצורך להישאר מאוחדים בזמני מחלוקות.

 

בפגישה שב השר נתניהו על תמיכתו במשאל עם, והסביר מדוע זו אופציה נכונה: "זה הדבר היחיד שיכול להשאיר את הליכוד מאוחד, וגם להקטין את המרמור על ההתנתקות. אנחנו צריכים לראות איך אנחנו משאירים מפלגה שבה עוזי לנדאו ומאיר שטרית יכולים להיות ביחד. זה סוד כוחו של הליכוד, שהוא מהמרכז המתון ועד הימין. משאל עם יכול לפתור את הבעיה הזאת, ויאפשר לא ללכת לבחירות. אפשר לעשות משאל מהר מאוד".

 

עוד ארבעה-חמישה נוכחים ביקשו לשקול מחדש את אופציית משאל העם, ובהם: חברי הכנסת שטייניץ, גדעון סער, והשר שרנסקי. אך שרון שב והדגיש: "משאל העם לא בא בחשבון, אין לי כוונה ללכת לזה. זו סחבת, יש בעיות חוקיות, וינסו לטרפד את זה". נוכחים בפגישה הבינו ששרון מתכוון לנסות קואליציה עם העבודה, שינוי ויהדות התורה.

 

השרה ציפי לבני היתה בין הבולטים שטענו: "אין ברירה חייבים להרחיב את הקואליציה". בקרב הנוכחים היה קונצנזוס שיש לצרף את העבודה ואת הדתיים.

 

אדרי: צריך לתת למורדים באבי אביהם

 

אישים שהשתתפו בפגישה תיארו אותה כטובה, למרות תחושת כעס על המורדים. סגן השר לביטחון פנים, יעקב אדרי, תימצת את אווירת הזעם: "הייתי מזמין את כל הסיעה ונותן למורדים באבי אביהם לפני כולם. צריך להיכנס בהם. גם לי יש מה לומר להם, וגם אני בטוח שלחברי הסיעה יש מה לומר לאלה שהתנהגו כמו שהתנהגו".

 

לישיבה הגיעו בין השאר השרים וחברי הכנסת נתניהו, גדעון עזרא, צחי הנגבי, לימור לבנת, ציפי לבני, יובל שטייניץ, אברהם הירשזון, אהוד אולמרט, עומרי שרון, אלי אפללו, דני בן לולו, מיכאל איתן, יעקב אדרי, מרינה סולודקין, נתן שרנסקי, שאול מופז, ענבל גבריאלי, זאב בוים, מגלי ווהבה, רוחמה אברהם, דני נווה וגדעון סער. שר החוץ, סילבן שלום, לעומת זאת נמצא בפולין, והוא נעדר מהפגישה. 

 

השר צחי הנגבי דיבר בצורה תקיפה נגד ההתנתקות, אבל הוסיף. "אני הייתי נגד, ואני עדיין נגד, אבל אני מכבד משמעת קואליציונית, ומה שקרה אתמול זה דבר שלא ייעשה". הנוכחים תקפו את יו"ר הקואליציה, ח"כ גדעון סער, על כך שלא פעל בתקיפות נגד חברי סיעת הליכוד שגילו "סימני מרד" בהצבעות על התקציב כבר לפני שנה.

 

גורמים בסביבתו של שרון אמרו כי הפגישה נועדה לברר כיצד למנוע בעתיד את הישנותם של מקרים דומים בכנסת, שבהם מצביעים חברי סיעת הליכוד נגד ראש הממשלה.

 

המורדים זעמו על כינוס פגישת התומכים

 

53 חברי כנסת הצביעו נגד הודעתו המדינית של שרון, שהוצגה בפתיחת מושב החורף, 44 תמכו בו, חבר כנסת אחד נמנע, והשאר נעדרו מהמליאה.

 

שרון ומקורביו מודאגים מהמצב שנוצר, שבו אין לראש הממשלה כמעט שום שליטה על דרך פעילותם של חבריו לסיעה. הניסיון לאחד את השורות, לפחות בין התומכים, נועד לשדר למתנגדים כי שרון עדיין שולט ברוב חברי הסיעה.

 

בליכוד עוררה הפגישה זעם רב, בעיקר בקרב מתנגדיו של ראש הממשלה, וגורמים במפלגה כינו אותה "ניסיון של ראש הממשלה לפלג את התנועה ולהביא למפץ הגדול בפוליטיקה". סגן השר, מיכאל רצון, אף פרסם הודעה ובה מתח ביקורת על קיום הפגישה: "חבל שראש הממשלה מכנס דיון על פי מחנות. שרון הוא מנהיג הליכוד, ותפקידו לאחד את השורות בעת משבר ולא לפלגן. ההתנגדות לתוכניתו היא ערכית ולא אישית", אמר רצון.  

 

גורמים אחרים בליכוד היו חריפים אף יותר, ואמרו כי "שרון מנסה לפלג את המפלגה, להרוס אותה ולהוביל למפץ הגדול במערכת הפוליטית. אנחנו לא ניתן לזה לקרות, גם אם הוא יזמין אליו את תומכיו כל יום".

 

שרון ימשיך בימים הקרובים בסבב התייעצויות עם מקורביו ויועציו, והוא מתכוון לכנס  גם את "פורום החווה", הכולל את יועציו הקרובים ביותר של ראש הממשלה: אורי שני, דב וייסגלס, ראובן אדלר, אייל ארד, ליאור חורב, וכן עוזריו במשרד, אסף שריב וליאור שווינקלשטיין.


פורסם לראשונה 12/10/2004 19:05

 

בהכנת הידיעה השתתפה דיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
המתנגדים זועמים. שרון
צילום: איי אף פי
צילום: תומריקו
בעד משאל עם. נתניהו
צילום: תומריקו
צילום: סבסטיאן שיינר
לימור לבנת. נכחה בפגישה
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: סבסטיאן שיינר
ציפי לבני. להרחיב הקואליציה
צילום: סבסטיאן שיינר
התנגדות ערכית. מיכאל רצון
מומלצים