שתף קטע נבחר

עתירה: מינהלת ההתנתקות פועלת שלא כחוק

מתנחלים מגוש קטיף עתרו לבג"ץ בדרישה להורות למדינה להפסיק את פעולת מינהלת ההתנתקות, "מכיוון שהיא פועלת ללא סמכות ועוברת על החוק - לאחר שהכנסת לא חוקקה חוק מתאים לפעולתה"

לצד ההפגנות ברחבי הארץ נגד ההתנתקות, המתנחלים פונים גם לבג"ץ: ועד מתיישבי גוש קטיף הגיש הבוקר (ה') עתירה נגד מינהלת ההתנתקות והעומד בראשה, יונתן בשיא, המבקשת מן המדינה להורות על הפסקת כל הוראות הביצוע של המינהלת, וזאת בטענה שהפעולות מתבצעות "ללא סמכות".

 

"ראש הממשלה הקים את המינהלת והרכבה, והורה לה לשבת עם המתיישבים ולדון עמם בהסדרי פינוי, פיצויים וכל תהליך ההתנתקות, וכל זאת בלי שהכנסת חוקקה חוק מתאים, לא בנוגע להתנתקות ולא בנוגע למינהלת", אמר ל-ynet עו"ד איתי הכהן, המייצג את הוועד.

 

לטענת הוועד, כדי שיוכל גוף המייצג את הממשלה לשאת ולתת עם המתיישבים על תנאי פינויים ועל הסדרי המגורים החדשים, עליה להעביר הודעה מיוחדת המגדירה במדויק הן את הפינוי עצמו והן את סמכויות המינהלת. לכן, לדבריהם, על המדינה לחוקק חוק מתאים אשר יקבע את עניין ההתנתקות כרשמי. בהיעדר חוק שכזה, טוענים בוועד, המינהלת חורגת מסמכויותיה, ולמעשה עוברת על חוקי המדינה.

 

לפי העותרים, "אמנם ראש הממשלה מינה את המינהלת, אבל אנחנו נמצאים במצב בו עדיין לא קיבלה הכנסת את חוק ההתנתקות, לא הגדירה אילו יישובים יפונו ואילו יישארו, לא הגדירה תאריכים ולא פיצויים. באיזו זכות מנהלת מינהלת ההתנתקות את המשא ומתן עם המתיישבים?

 

"הממשלה עצמה לא אמרה שיפונו כעת יישובים כאלה ואחרים, אלא קיבלה החלטה עקרונית להתפנות מרצועת עזה וצפון השומרון והודיעה כי בעתיד יתקיים דיון נוסף אודות פינוי היישובים. אם כך, בשם איזו סמכות ואיזה חוק מקיימת המינהלת את שיחותיה עם המתיישבים?".

 

הבוקר, כאמור, הגיש עו"ד הכהן את העתירה לבג"ץ, בה הוא מבקש הוצאת צו ביניים להפסקת פעילות המינהלת. בימים הקרובים יתקיים דיון בנושא. העתירה מצטרפת לשתי עתירות נוספות שכבר הוגשו בנושא, האחת של המפד"ל והשנייה של המועצה האזורית חוף עזה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז אופנהיים
הפגנה נגד ההתנתקות (ארכיון)
צילום: בועז אופנהיים
צילום: שאול גולן
בשיא. "באיזו זכות?"
צילום: שאול גולן
מומלצים