שתף קטע נבחר

שרה צרפתיה בישראל: יש לכם תדמית שלילית

כך אמרה ניקול גדג', האחראית על הטיפול בנגע האנטישמיות בצרפת, במסגרת דיון מיוחד שארגן המשרד לענייני התפוצות. גדג' הסבירה כי ישנו קשר ישיר בין תדמיתה המדינית של ישראל לבין עליית מקרי האנטישמיות, ואמרה כי "עדיף שיעלו לישראל אנשים שרוצים לחיות בה, לא כאלה שברחו מצרפת"

"לישראל יש תדמית שלילית ומעוותת בקרב אוכלוסיות מסויימות בצרפת. אין ספק שלתדמית הזו יש השלכות על התגברות תופעת האנטישמיות, לכן אני פועלת ללא לאות לשיפור תדמיתה של ישראל בעיני הצרפתים". כך אמרה היום (ד') ניקול גדג', תת השרה לנושאי הגנה מפני נפגעי אלימות וטרור בממשלת צרפת, האחראית מתוקף תפקידה גם על הטיפול בנגע האנטישמיות.

 

גדג' הגיעה לישראל על מנת להשתתף בדיון הפורום הבינלאומי למאבק בנושא האנטישמיות, שארגן המשרד לענייני תפוצות בראשותו של נתן שרנסקי. בעברה שימשה גדג, עורכת דין ממוצא יהודי, כסגנית שר המשפטים בצרפת. לתפקידה הנוכחי היא מונתה בעקבות ריבוי תופעות האלימות והאנטישמיות בצרפת.

 

לדבריה, "האנטישמיות היא תופעה רחבה, בעלת היבטים בינלאומיים רבים, וכך יש להתייחס אליה. צרפת הבינה היטב את חומרת הבעיה, ולכן אנו נוקטים בכל האמצעים הדרושים על מנת להלחם בתופעה". עוד אמרה גדג' כי "האמצעים בהם אנו נוקטים הם ברמות שונות, ובכל הדרגים, וכוללים את משרדי הממשלה, כוחות הביטחון ובתי המשפט".

 

גדג' טענה כי ממשלת צרפת מקיימת שיתוף פעולה מוצלח מאוד עם ממשלת ישראל בנושא המאבק באנטישמיות, וכי הדרך הנכונה ללחום בתופעה היא אך ורק בדרך של שיתוף פעולה בינלאומי. "השר שרנסקי מסכים איתי בעניין זה. עבודתנו המשותפת טובה, אך עלינו להמשיך ולהתקדם. בעיית האנטישמיות היא בעיית האנושות כולה", הוסיפה.

 

לטענתה, ישנו קשר בל יינתק בין אנטי-ציונות לאנטישמיות, וההתנגדות למעשיה של מדינת ישראל ברמה המדינית גורמת לעיתים לשנאה כלפי היהודים. למרות שתופעה זו חזקה במיוחד בקרב האוכלוסייה המוסלמית בצרפת, טוענת גדג' כי "זו תהיה טעות חמורה לגנות או להוציא מחוץ לקרבנו פלג שלם של האוכלוסיה, אפילו אם ישנה בקרבם קבוצה של אנטישמים".

 

גדג' אף התייחסה לסקרים השונים, המצביעים על עלייה משמעותית בשיעורי המקרים האנטישמים בצרפת, ואמרה כי "אין סיבה להכנס לפרנויה בשל הנתונים". לדבריה, "לא מדובר בתופעה של אנטישמיות רדומה חובקת כל. עלינו לעשות הכל כדי למגר את התופעה, אך בסופו של דבר צריך לשמור על פרופורציות".

 

בנוגע לקריאתו של ראש הממשלה שרון ליהודי צרפת לעלות לישראל, אמרה גדג' כי "הסיבה לעלייה צריכה להיות מתוך אידיאולוגיה ולא מתוך פחד. זו טעות לברוח מצרפת רק בגלל החשש מאנטישמיות, במיוחד מפני שצרפת מובילה מאבק קשה בתופעה. אין לי ספק שגם בישראל האינטרס הוא לקלוט עולים שרוצים לחיות בישראל, ולא כאלה שבורחים מצרפת בגלל אנטישמיות".

 

בתוך כך הגיעו היום לישראל 55 עולים מצרפת, כמחציתם בגילאי 18-20 שעולים לבדם במסגרת תוכנית 'עתיד' של הסוכנות היהודית. ראש משלחת הסוכנות היהודית בצרפת ובאירופה, דוד ראש, אמר כי בשנת 2004 צפוי גידול של 20% במספר העולים מצרפת לישראל, וכי מאז תחילת השנה ועד לסוף חודש אוקטובר עומד מספר העולים מצרפת על 2,222 איש.

 

ראש הוסיף כי גידול משמעותי של 100% חל גם במספר העולים הצעירים מצרפת. בשנת 2003 עלו לארץ 150 צעירים, לעומת כ-300 השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אנטישמיות בצרפת (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: ששון תירם
עולים מצרפת (ארכיון)
צילום: ששון תירם
מומלצים