שתף קטע נבחר

ג'וגינג נגד נזלת

החורף ממש מעבר לפינה. האם ההצטננות הבאה היא בלתי נמנעת? ובכן, מתברר שאנשים השומרים על כושר נוטים להצטנן פחות, ואם כבר לקו בה, היא נמשכת פחות זמן בהשוואה לאנשים לא פעילים

ההשפעה החיובית שיש לפעילות גופנית על בעיות בריאות שונות אינה עוד בגדר חדשה מרעישה. אבל האם בכוחה למנוע הצטננות? אז מתברר שכן, או לפחות באופן חלקי.

 

מחקר שנערך בארה"ב ופורסם בכתב העת Medicine and Science in Sports and Exercise מצא, שבעוד שהצטננות בקרב נשים שעסקו בהליכה בקביעות נמשכה חמישה ימים ואף פחות, אצל נשים שלא עסקו בפעילות גופנית היא נמשכה שבעה ימים בממוצע.

 

מחקרים שונים כבר עמדו על הקשר בין ניהול אורח חיים פעיל למערכת חיסונית עמידה יותר. עיקר השפעת הפעילות הגופנית על המערכת החיסונית היא בטווח של שעה עד שלוש שעות אחרי הפעילות, אחר כך יש ירידה, ואולם, לפעילות יומיומית יש, כפי הנראה, אפקט מצטבר המתבטא, בין השאר, גם בירידה בהצטננויות.

 

ואולם, מי שבונה על כך שמאמץ גופני גבוה מאד יחסוך לו את בעיית ההתקררות לחלוטין, חשוב שיזכור, שפעילות גופנית נמרצת מדי עלולה להשפיע בכיוון ההפוך דווקא. מחקרים שונים מראים שרצי מרתון, למשל, חשופים יותר להצטננויות, בהשוואה לעוסקים בפעילות גופנית מתונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סידי בנק ידיעות
לרוץ לבריאות
צילום: סידי בנק ידיעות
לאתר MIOK, לחצו כאן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים