שתף קטע נבחר

התגובות בעולם: בוש קרא להתאחד למען השלום

עוד אמר נשיא ארצות הברית כי הוא מקווה שהעתיד יביא שלום והגשמה של השאיפות הפלסטיניות למדינה עצמאית. נשיא צרפת, שיראק, אמר כי שמע בכאב רב על מותו של ערפאת, לו קרא "הנשיא הנבחר הראשון של הרשות הפלסטינית". אנאן הביע עצב על כך שערפאת לא זכה לראות את מימוש הסכמי אוסלו. בוותיקן הביעו תקווה ש"אלוהים יעניק מנוחה נצחית לנשמתו של ערפאת"

נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, הביע הבוקר (יום ה') את תנחומיו לעם הפלסטיני, זאת לאחר שהתקבלה ההודעה הרשמית על מותו של יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. לדברי בוש, זהו "רגע משמעותי עבור הפלסטינים במאמצם לשלום ולמדינה עצמאית". 

 

  • סיקור מיוחד ב-ynet: מות הראיס 


    לדבריו, "אנו מקווים שהעתיד יביא שלום והגשמה של השאיפות למדינה פלסטינית עצמאית ודמוקרטית החיה בשלום עם שכנותיה". בוש הוסיף כי הוא קורא לכל העמים באזור, ובעולם כולו, להתאחד למען משימת קידום השלום במזרח התיכון, "שהיא מטרתנו האולטימטיבית", לדבריו.


    נשיא צרפת, ז'אק שיראק, אמר כי "בכאב רב שמעתי על מותו של יאסר ערפאת, הנשיא הנבחר הראשון של הרשות הפלסטינית". 


    בהודעה שפרסם שיראק בשמו נכתב כי הוא מציע את תנחומיו הכנים לבני המשפחה ולאנשים הקרובים לערפאת. שיראק פנה גם לקהילה הבינלאומית וקרא למדינות השונות להבטיח את קידום מפת הדרכים במזרח התיכון.

    ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, ציין כי ערפאת הפך לסמל התנועה הלאומית הפלסטינית. לדבריו, "המטרה ההיסטורית של הקמת מדינה פלסטינית, לצד הבטחת ביטונה של ישראל, חייבת להיות מושגת. שלום במזרח התיכון צריך לעלות לראש סדר העדיפויות של הקהילה הבינלאומית".

    סגן ראש ממשלת איטליה, ג'אנפרנקו פיני, הנמצא בביקור רשמי בישראל, אמר בעקבות מותו של ערפאת כי "ביום היסטורי כמו זה, רצון העם האיטלקי הוא להגיע לפתרון של שלום וביטחון במזרח התיכון". 

    לדבריו, "לא ייתכן שלום ללא ביטחון לעם בישראל. איטליה עושה כל שביכולתה בעולם ובאיחוד האירופי כדי לוודא שהפלסטינים ייעשו כל מה שיידרש כדי להגיע לפתרון ראוי".

    הוותיקן הודיע כי יאסר ערפאת "היה מנהיג שנאבק לעצמאות עמו" וחזר על תמיכתו בהקמת מדינה פלסטינית ריבונית לצד ישראל. בהצהרה שפירסם הותיקן הובעה תקווה כי "אלוהים יעניק מנוחה נצחית לנשמתו של ערפאת ושלום למזרח התיכון".

    בהודעה מטעמו של ראש ממשלת יפן, יוניצ'ירו קואיזומי, נכתב כי "ערפאת היה החלוץ שהניח את היסודות לבניית מדינה פלסטינית. אני מקווה שהפלסטינים יתגברו על צערם וימשיכו במאבקם להשגת שלום ושגשוג באזור".

    נשיא סין, הו ג'ינטאו, אמר כי מותו של ערפאת הוא אבידה גדולה לא רק לעם הפלסטיני, אלא גם לסינים שלדבריו איבדו חבר קרוב. לדברי ג'ינטאו, "ערפאת היה מנהיג גאוני של ההתעוררות הפלסטינית, ופוליטיקאי יוצא דופן. הוא הקדיש את חייו לעם הפלסטיני ולמאבקו, וזכה לאהבת העם הפלסטיני ולכבוד וההערכה בקהילה הבינלאומית כולה".


    מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, מסר בהודעה מטעמו כי "ערפאת היה אחד המנהיגים המזוהים ביותר בעולם. במשך יותר מארבעה עשורים, הוא סימל באישיותו את הרוח הלאומית של העם הפלסטיני".

    בהודעת האו"ם נכתב גם כי ערפאת ייזכר כמי שהוביל את הפלסטינים לחתימה על הסכם שלום היסטורי באוסלו. "זוהי טרגדיה שהוא לא זכה לחיות ולראות את ההסכם מתגשם. עכשיו, כשהוא מת, על הישראלים והפלסטינים לעשות ככל שביכולתם על מנת להגיע לשלום ולמימוש זכותם של הפלסטינים להגשמה עצמית".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איי אף פי
    "רגע משמעותי". בוש
    צילום: איי אף פי
    צילום: איי פי
    "הנשיא הראשון". שיראק
    צילום: איי פי
    צילום: רויטרס
    "מנהיג מזוהה". אנאן
    צילום: רויטרס
    מומלצים