שתף קטע נבחר

"ביום ה' ההכרעה על האחדות בועידת הליכוד"

במפגש עם פעילי ליכוד במצודת זאב אמר ראש הממשלה כי ביום חמישי ידון המרכז בכניסת העבודה לקואליציה. לדבריו, "אסור לחזור על טעויות העבר וצריך להבין את גודל השעה ולהצביע בעד ממשלת אחדות". ראש הממשלה אף הישווה במפגש את שיתוף הפעולה שלו עם ח"כ שמעון פרס לשיתוף הפעולה של בן גוריון עם ז'בוטינסקי בסוף שנת 34'

בדרך לאחדות: ראש הממשלה, אריאל שרון, הודיע הערב (יום ה') כי מרכז הליכוד יתכנס ביום חמישי הבא כדי לדון בכניסת מפלגת העבודה לממשלה בעקבות פיטורי שרי שינוי.

 

במפגש עם כ-100 פעילי ליכוד במצודת זאב אמר שרון כי ביום חמישי יצביעו חברי ועידת הליכוד על הרחבת הקואליציה. "אני מקווה שלמרות החג יגיעו החברים ויצביעו בעד. אסור לחזור על טעויות העבר וצריך להבין את גודל השעה ולהצביע בעד ממשלת אחדות".

 

ראש הממשלה אף הישווה במפגש את שיתוף הפעולה שלו עם ח"כ שמעון פרס לשיתוף הפעולה של דוד בן גוריון וזאב ז'בוטינסקי לפני 70 שנה. לדבריו, "בסוף 1934 הבינו בן-גוריון וז'בוטינסקי כי טובת העם מחייבת את שילוב הכוחות ממחנה הימין והשמאל. הם הבינו אז כי יש זמנים בהם יש חובה להתאחד אל מול המשימות הלאומיות".

 

שרון סיפר לפעילים כי "בן-גוריון וז'בוטינסקי כתבו יחד בפגישות ארוכות מסמך ארוך ומפורט שקיבל את השם מסמך לונדון. הפרק המרכזי בהסכמים נגע להקמת ממשלת אחדות, במסגרתה מפא"י התחייבה להעניק למחנה הלאומי תפקידים בהנהגת היישוב.

 

"בוועידת הרוויזיוניסטים ב-35' הציג ז'בוטינסקי את ההסכמים לאישור הוועידה. הדיון היה קשה ונוקב אך מייסדי התנועה הבינו כי טובת העם היהודי דורשת להתעלות מעל אינטרסים מפלגתיים צרים וזמניים, והצביעו בעד ממשלת אחדות. בן גוריון הביא את הנושא למשאל עם בקרב חברי מפא"י והפסיד. אין ספק שהכשלת היוזמה לאחדות גרמה נזק גדול לאינטרסים של היישוב".

 

על פי שרון, "יש האומרים שבכך נגרם גם עיכוב בהקמת המדינה. לאחר ההפסד כתב בן-גוריון לז'בוטינסקי: 'אני מצטער לראות שמפלגתנו אינה מעריכה עדיין כראוי את גודל האחריות המוטל עליה, ושבידה נמצא גורל העם העברי, באחת השעות החמורות והגורליות בדורנו'. רבותי, ההיסטוריה חוזרת. מצבה של ישראל טוב היום מ-35' ואין דמיון, אך גם היום אסור לנו לבזבז זמן, אנרגיה וכסף, ועלינו להתאחד ולקדם את האינטרס הלאומי. לאור המצב הפוליטי החדש עומדות בפנינו שתי דעות: אחדות או בחירות. אין ברירה אחרת".

 

ראש הממשלה הדגיש: "אני יודע שלא כל חברינו אוהבים את רעיון האחדות, אבל הם צריכים להבין שישראל לא יכולה להרשות לעצמה בחירות כעת. זה יהיה חוסר אחריות לאומי. העבר מלמד שבחירות הן לא דבר צפוי. הסקרים של היום נוטים להשתנות, ואיש לא יודע מה יהיו התוצאות. אם ניגרר לבחירות ננצח, אבל אני לא יודע כמה מנדטים יקבל הליכוד. אני בטוח שנרכיב את הממשלה, אבל אני לא יודע מה יהיה כוחנו מול המפלגות האחרות. מצב של ממשלת מיעוט אינו יכול להימשך ואין מנוס מלהרחיב את הקואליציה, ולצרף את העבודה ואת המפלגות הדתיות".

 

"אלך לאחדות או לבחירות"

 

מוקדם יותר היום אמר שרון לוועדת העורכים  כי אין מנוס מלהתחיל באופן רשמי להרחיב את הקואליציה עם מפלגת העבודה והמפלגות הדתיות. "אני מתכוון להביא בהקדם את המהלך הזה לוועידת הליכוד, כדי לאפשר את הקמתה של ממשלת אחדות. אני מקווה שלטובת מדינת ישראל נצליח להקים קואליציה רחבה ויציבה, שתכהן עד נובמבר 2006".

 

איזה תפקיד יכול למלא שמעון פרס, יו"ר העבודה, נשאל שרון, והשיב: "אני מכיר אותו 51 שנים, הוא מילא תפקידים בעלי חשיבות רבה מאוד וגם כיהן כראש הממשלה. באופן טבעי הוא יכול למלא כל תפקיד". שרון הוסיף בציניות: "תפקיד ראש הממשלה לא עומד פנוי", לקול צחוקם של העיתונאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון. הוועידה תכונס בשבוע הבא
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
פרס ושרון. חוזרים לחזית
צילום: רויטרס
צילום: לע"מ
ז'בוטינסקי. "הדיון בוועידת הרוויזיוניסטים היה נוקב"
צילום: לע"מ
בן גוריון. "הוא הבין את טובת העם"
צילום: לע"מ
מומלצים