שתף קטע נבחר

אבו-עלא: ישראל לא נותנת הזדמנות לשלום

בישיבת הקבינט ברמאללה תקף ראש הממשלה הפלסטיני: הרשות עושה כל מאמץ להביא לרגיעה וליישם את הרפורמות, אך ישראל ממשיכה בשלה - חיסולים והרחבת התנחלויות. ושייח' חסן יוסף מהחמאס, שאמר כי ארגונו מוכן להודנה, לא מבין על מה כל המהומה

ראש הממשלה שרון מרוצה מ"הירידה ברמת ההסתה הפלסטינית", הנשיא מובארק אומר כי רק הוא יוכל להביא שלום ומנהיגי העולם מביעים אופטימיות וקוראים לנצל את חלון ההזדמנויות. אך ראש הממשלה ברשות הפלסטינית מתקשה להתלהב. "העולם חייב להתגייס כדי להדוף את התוקפנות הישראלית", כך אמר היום (שבת) אבו-עלא בישיבת הקבינט ברמאללה.

 

לדברי ראש הממשלה הפלסטיני, "בעוד הרשות משקיעה כל מאמץ כדי להביא לרגיעה ולבצע את הרפורמות במוסדות הרשות ובמנגנוני הביטחון, ממשיכה ישראל בתוקפנותה ובהרחבת ההתנחלויות. על הקהילה הבינלאומית להתערב, להציב חוקים לתהליך השלום ולהביא להפסקת פעולותיה של ישראל".

 

אבו-עלא השמיע דברים דומים גם בפגישה עם שר החוץ הספרדי, מיגל מורטינוס. לטענתו, פעולותיה של ישראל והמשך החיסולים מבהירים כי בצד השני ממשיך באותו קו, "וזהו מסר ברור לכך שישראל אינה מוכנה לתת הזדמנות לרגיעה או לחידוש תהליך השלום".

 

ב-9 בינואר יבחרו הפלסטינים מנהיג חדש, וכמה חודשים לאחר מכן אמורות להתקיים בחירות כלליות למועצה המחוקקת. הרשות הפלסטינית, הבטיח ראש ממשלתה, נחושה לבצע את ההליך הדמוקרטי כסדרו.

 

שייח' חסן יוסף: אין חדש בדבריי 

 

בתוך כך, שייח' חסן יוסף, מנהיג החמאס בגדה, טען היום כי עדיין מוקדם לדבר על "הודנה" - הפסקת אש בין ישראל והפלסטינים. השייח', שאמר אתמול כי החמאס מוכן להפסקת אש ארוכת טווח ולהקמת מדינה פלסטינית שתחיה לצד ישראל בשלום, הביע את פליאתו נוכח הפרשנות שניתנה לדברים בישראל. לטענתו, אין בדבריו כל חדש. למעשה חזר שייח' יוסף על דברים שהשמיע שייח' אחמד יאסין בעצמו במספר הזדמנויות בעבר.

 

"הודנה פירושה ששני הצדדים יכולים לחיות זה לצד זה לתקופה מוגדרת, שיכולה להיות מוארכת", הבהיר השייח' חסן יוסף. "אבל הקמת המדינה הפלסטינית בשטחי 67' היא רק צעד ראשון לקראת הכללת האדמות שנכבשו ב-1948 בתוך המדינה הפלסטינית".

 

מנגד, הג'יהאד האיסלאמי דוחה את ההצעות להפסקת אש עם ישראל. איש הארגון, מוחמד אל-הינדי, אישר כי משלחת של הג'יהאד נפגשה לאחרונה בעזה עם משלחת מצרית, ודנה עימה בסיכויים להגיע לרגיעה עם ישראל ובבחירות הפלסטיניות.

 

אל-הינדי אמר כי הובהר למשלחת שהתנועה לא תשתתף בבחירות, וכי לגבי הפסקת האש - היא מסרבת לדון ברעיון, שכן "התקפות ישראל על הפלסטינים נמשכות". הוא הוסיף כי "אין לדבר על הודנה שעה שלא ברור עדיין כיצד מת ערפאת", ברומזו על מעורבות ישראלית במוות.

 

לא רק ביחסים עם ישראל ובדיאלוג בין הפלגים השונים עוסקים כיום ברמאללה ובעזה. ביום רביעי הקרוב תצא לדמשק ולביירות משלחת פלסטינית רמת דרג. אבו-מאזן, המועמד המוביל לרשת את ערפאת, אמר היום כי הביקור בסוריה נועד לחזק את היחסים בין הצדדים, ובאותה הזדמנות לקיים שיחות עם ראשי הארגונים הפועלים מסוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לא נותנים צ'אנס. אבו-עלא
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
רק הצעד הראשון. חסן יוסף
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ציר רמאללה-דמשק. אבו-מאזן
צילום: איי פי
מומלצים