שתף קטע נבחר

ריבלין על המו"מ: לא אתן יד להדחת ראשי ועדות

במסגרת ההסכם הקואליציוני, אמורות ועדות הכנסת לעבור מיד ליד. אבל לא כל כך מהר: חלק מהיו"רים לא מתכוונים לוותר בקלות, וריבלין מתייצב מאחוריהם. "ההסכם הקואליציוני שווה כקליפת השום", הוא אומר

"המו"מ הקואליציוני שווה כקליפת השום", כך אמר היום (ג') ל-ynet יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, בעקבות ההתקדמות במגעים בין צוותי המו"מ של הליכוד ויהדות התורה.

 

במסגרת ההבנות שהושגו, אמורה הסיעה החרדית לקבל ראשות של ועדה אחת לפחות. גם סיעת העבודה צפויה לקבל ראשות ועדות, אם תיכנס לקואליציה. אלא שלפי תקנון הכנסת, הליך הדחתו של יו"ר ועדה מכהן אינו כה פשוט - אם הוא אינו מוכן לעזוב.

 

עם תחילת כהונתה של כנסת, מתמנה ועדה מסדרת, המורכבת מחברי קואליציה ואופוזיציה, כדי לאייש את ראשות הוועדות. הנוהל נועד למנוע מצב בו סיעות הרוב כופות את דעתן על המיעוט. 

 

"לא אתן לקאוליציה החדשה להחליף ראשי ועדות מכהנים בכנסת אלא בהסכמתם", אומר היו"ר ריבלין, ומזהיר את ראשי הקואליציה כי לא יתן ידו ל"ביטול המיעוט על-ידי הרוב".

 

במוקד הוויכוח עשויה להיות ועדת הכספים. מקורביו של ח"כ אברהם הירשזון מהליכוד טוענים כי "לא ימהר לפנות את הכיסא מרצונו ולא יתפתה לקבל כל תיק שיוצע לו". גם שמו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון, יובל שטייניץ, עלה בבורסת השמות כמועמד להחלפה לטובת ח"כ מהעבודה, וגם הוא לא ממהר לפנות את הכיסא תמורת "שדרוג" למשרת סגן שר.

 

ועדות "בעייתיות" נוספות הן ועדת החינוך בראשות מלי פולישוק-בלוך (שינוי), ועדת העבודה והרווחה בראשות שאול יהלום (מפד"ל) וועדת הפנים בראשות יורי שטרן (איחוד לאומי ), שכבר הבהיר: "אני לא רואה שום סיבה להחלפתי. ועדת הפנים היא הוועדה הכי יעילה בכנסת תחת כהונתי. בכל מקרה, אף אחד עדיין לא בא אליי בהצעה המגונה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
כקליפת השום. ריבלין
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: אלכס קולומויסקי
הצעה מגונה. שטרן
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: דן בלילטי
לא בקלות. הירשזון
צילום: דן בלילטי
מומלצים