שתף קטע נבחר

ועדת שרים אישרה לשחרר 170 אסירים פלסטינים

120 מתוך המשוחררים אנשי פתח ו-50 שוהים בלתי חוקיים - על פי המממשלה "בלי דם על הידיים". 30 אסירים נוספים שהיו ברשימה נפסלו בעקבות התנגדות השר שלום וראש השב"כ. השר עזרא היה היחיד שתמך בשיחרור 30 אסירים מארגונים איסלאמיים בנימוק "שצריך לפנות מקום בבתי הכלא". ח"כ אלדד בתגובה: "הממשלה הגיעה לזנות פוליטית". ובתוך כך פתחו 800 עצירים מנהליים בשביתת מחאה

ועדת שרים בראשותו של ראש הממשלה, אריאל שרון, אישרה בצהריים (יום א') שיחרור של 170 אסירים פלסטינים, מתוכם 120 אנשי פתח ו-50 שוהים בלתי חוקיים. מדובר באסירים "ללא דם על הידיים". ראש הממשלה אמר בישיבה שהרקע לשחרורם הוא "מחווה של רצון טוב, ידידות ותודה לנשיא המצרי, חוסני מובארק, על החלטתו לשחרר את עזאם עזאם".

 

30 חברי ארגוני טרור נוספים, שהיו ברשימה, נפסלו בעקבות התנגדותם של השר סילבן שלום וראש השב"כ, אבי דיכטר. ה-30 נפסלו למרות שמשרד ראש הממשלה ביקש במפורש ממנכ"ל משרד השמפטים, אהרון אברמוביץ', לקבל שמות של חברי ארגוני טרור שניתן לשחרר, "ללא דם על הידיים".

 

שר החוץ סילבן שלום התנגד בדיון לשחרור האסירים מהחמאס, ג'יהאד איסלאמי והחזית הדמוקרטית ואמר כי "יש לחזק את הכוחות המתונים ולא את הקיצוניים". בישיבה הצטרף בשרון להתנגדות שלום ובסופו של דבר אושרה הרשימה של 170 האסירים.

 

השר לביטחון פנים גדעון עזרא היה היחיד שתמך בשחרור 30 האסירים המשתייכים לארגונים האיסלאמיים. לדבריו, "ממילא, לא מדובר בבכירים או בראשי ארגונים". נימוק נוסף של עזרא הו ש"צריך לפנות מקום בבתי הכלא". 

 

שמות האסירים שישוחררו יפורסמו השבוע באתר האינטרנט של שירות בתי הסוהר לפחות 48 שעות לפני מועד השחרור הצפוי.

  

בימים הקרובים ייפגשו בכירים פלסטינים עם בכירים ישראלים כדי להתחיל בתיאום לקראת הבחירות לנשיאות הרשות הפלסטינית בחודש ינואר, שבמהלכן אמור צה"ל לסגת מהערים הפלסטיניות. 

 

בימים הקרובים צפויה להגיע לשטחים משלחת מצרית כדי לבחון את ההכנות שנעשות ברשות לקראת הבחירות, ולהאיץ בפלסטינים להשליט סדר בשטחים, כדי לא לפגוע בתכנית ההתנתקות מהרצועה. גורמים פלסטינים אמרו, כי המצרים הביעו מורת רוח מהאירועים האחרונים ברצועה והביעו תקווה שהרשות תצליח להשליט סדר באזור.

 

חבר הכנסת אריה אלדד אמר בעקבות ההחלטה לשחרר אסירים כי "ממשלת ישראל הגיעה לזנות פוליטית מתוך רצון להוכיח שלמרות מטחי הקסאמים והמרגמות על גוש קטיף יש שינוי חיובי בקרב הפלסטינים אבל זו הפעם הראשונה שבמסגרת זנות פוליטית מי שמתמסר הוא גם זה שמשלם".

 

בתגובה להחלטה, אומר ראש מינהלת ההתחברות, שאול גולדשטיין: "בהחלטתם מתעלמים השרים מהפגיעה הקשה במשפחות נפגעי הטרור ומבזים עצמם בהחלטה קרת לב שתוביל לשפיכות דמים נוספת. ההחלטה מהווה המשך כניעה לטרור בדיוק כמו תוכנית ההתנתקות".

 

העצירים המנהליים שובתים

 

ובתוך כך, פתחו הבוקר 800 העצירים המינהליים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל בשביתת מחאה נגד בתי המשפט הצבאיים המינהליים. האסירים טוענים כי מעצר מינהלי אינו חוקי, וכי למעשה בתי המשפט הצבאיים שאמורים לדון במעצרים המינהליים הם חותמת גומי לשב"כ ולפרקליטות הצבאית.

 

מהבוקר, כאמור, מסרבים אסירים מינהליים שאמורים לעמוד בפני שופט מינהלי בדיון להארכת מעצר, להתייצב בפני השופט. כאמור, בבתי הכלא בישראל כלואים כ-800 עצירים מינהליים. כ-720 מהם כלואים בכלא קציעות שבנגב. האסירים מקווים כי שביתתם והחרמת הדיונים תביא לביטול מוסד המאסר המינהלי שאינו חוקי, לדבריהם.

 

אחד מנציגי האסירים בקציעות אומר ל-ynet כי כל מערכת המעצר המינהלי אינה חוקית, וכי אין זה הגיוני שאסירים נשארים שנים בבתי הכלא מבלי שהוגש נגדם כתב אישום, ומבלי שהאסיר יידע בגין איזה עבירה הוא נמצא במאסר.

 

אחד האסירים אמר: "אני כבר התייצבתי בין דיון להארכת מעצר ובין ערעור 18 פעמים בפני שופט, ולמרות הרושם הטוב שאני משאיר על השופט, בסופו של דבר הוא מקבל את עמדת התביעה הצבאית".

 

האסיר מצביע על הצד השרירותי של המעצר המינהלי ואומר כי מבין 720 האסירים שנמצאים בקציעות ושהם הרוב המכריע של האסירים המינהליים, 30 מהם הועברו למאסר מינהלי לאחר שהסתיימה תקופת מעצרם כאסירים ביטחוניים מן המניין. 


פורסם לראשונה 19/12/2004 12:36

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי ואפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
אסירים פלסטינים. משתחררים, ושובתים
צילום: חגי אהרון
צילום: אורי פורת
השר שלום. התנגד לשיחרור 30 נוספים
צילום: אורי פורת
צילום: אלעד גרשגורן
השר עזרא. "צריך לפנות מקום"
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: איי פי
מובארק. משלחת מצרית בדרך
צילום: איי פי
צילום: לע"מ
עזאם. מחווה למצרים
צילום: לע"מ
צילום: גבי מנשה
ח"כ אלדד. זנות פוליטית
צילום: גבי מנשה
מומלצים