שתף קטע נבחר

מצרים: עימות בפרלמנט על הסכם הסחר עם ישראל

חברי פרלמנט קבלו על כך שההסכם לא הוצג בפניהם, בניגוד לסעיף 151 של החוקה המצרית. "אני מתנגד להסכם עם האוייב הציוני", טען אחד המחוקקים, ולא עזרו טענות השרים כי מדובר בעצם בפרוטוקול ולא בהסכם. השגריר לשעבר בסיוני לטלוויזיה המצרית: "טבעי ששגריר מצרים יחזור לישראל"

סערה במצרים: נשיא מצרים, חוסני מובארק נתקל בהתנגדות עזה מבית בנוגע לחימום היחסים עם ישראל. לאחר הביקורת העזה לה זכה בעקבות שחרורו של עזאם עזאם, הותקף הנשיא על ידי מספר חברי פרלמנט שמחו על חתימת הסכם הסחר בין מצרים, ישראל וארה"ב. נושא זה השתלט על הדיון בפרלמנט, למרות שכלל לא עלה על סדר היום.


העיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון דיווח כי מספר חברי פרלמנט קבלו על כך שההסכם לא הוצג בפניהם, וכי הממשלה הפקיעה את זכותו של הפרלמנט במהלך הדיונים על הסכם הסחר, בניגוד לסעיף 151 של החוקה המצרית. 


חבר הפרלמנט חמדין סבאחי מחה בתוקף על ההסכם, וטען כי הוא "מתנגד להסכם עם האוייב הציוני". עוד הוסיף סבאחי כי ההסכם יעלה לקופת מצרים הון, בניגוד למה שטוענת הממשלה. לטענת סבאחי, הוא קרא לקיים דיון בפרלמנט בנושא ההסכם כבר לפני חודש, אך בקשתו לט מולאה.


גם דברי ההבהרה של יושב ראש הפרלמנט, ד"ר פתחי סרור, לפיהם איו מדובר בעבירה על החוקה, לא הועילו. כך גם דבריו של השר לענייני הפרלמנט, כמאל א-שאזלי, שטען כי מדובר רק בפרוטוקול ולא בהסכם סחר של ממש.


א-שאזלי הוסיף כי הפרוטוקול המדובר יספק למצרים 150 אלף מקומות עבודה חדשים עד לחודש יוני 2006, וכי שבע מדינות נוספות ביקשו להצטרף לסיכומים, אולם גם הסבר זה לא שיכנע את חברי הפרלמנט הזועמים.


"טבעי שהשגריר יחזור לישראל" 


בתוך כך, נולד להסכם תומך נלהב, בדמותו של שגריר מצרים בישראל לשעבר, מוחמד בסיוני. בריאיון לטלוויזיה המצרית אמר בסיוני כי מצרים היתה הראשונה לחתום על הסכם שלום עם ישראל והאחרונה להגיע לנורמליזציה איתה. לדבריו, "אף מדינה לא יכולה למלא תפקיד של ממש באזור בלי קשר טוב עם שני הצדדים".


בסיוני הגן על ההסכם שנחתם ואמר כי הוא משרת את האינטרס של מצרים וכי הוא יאפשר להגדיל את הייצוא, ליצור הזדמנויות עבודה ולפתוח את השערים בפני משקיעים זרים. 


בסיוני התייחס גם לאפשרות לפיה תחזיר מצרים את שגרירה לישראל ואמר כי "מדובר בדבר טבעי, משום שיש בינינו חוזה שלום. כדי להיות מסוגלים להשפיע על מקבלי ההחלטות בישראל, על מצרים להחזיק בה נציגות חזקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מתנגדים מבית. מובארק
צילום: איי פי
תומך נלהב. בסיוני
צילום: AP
מומלצים