שתף קטע נבחר

הוועד המרכזי של הפתח לחמאס: די לירי הקסאם

בפתח קראו לתנועת החמאס להפסיק את "קמפיין ההסתה" נגד אבו מאזן, לקראת הבחירות ברשות שיתקיימו ביום ראשון. בנוסף, דורשים בפתח "להסדיר את ההתנגדות בצורה שתשרת את יעדינו הלאומיים" - להפסיק את ירי הקסאם לעבר ישראל. בממשל האמריקני הביעו מורת רוח מההתבטאויות הקיצוניות שהשמיע אבו מאזן לאחרונה. דובר משרד החוץ האמריקני אף התייחס מפורשות לכך שאבו מאזן כינה את ישראל "האויב הציוני" ואמר: זו רטוריקה שלא במקומה, וזה מטריד. מחר: נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ימי קרטר, מגיע לאזור, יחד עם משלחת רשמית של משקיפים, כדי לפקח על תקינות הבחירות

לקראת הבחירות ביום ראשון: מתיחות מסתמנת בין הפתח לתנועת החמאס בעקבות הירי המאסיבי של רקטות הקסאם לעבר ישראל וכן בעקבות מה שמגדירים בפתח "קמפיין ההסתה" של החמאס נגד התנועה ומועמדה אבו מאזן.

 

הוועד המרכזי של הפתח פרסם אמש (ד') מודעה ובה הוא מזהיר את החמאס שלא להמשיך בהסתה נגד אבו מאזן, שנעשית בקריאות במסגדים, ברחובות ובפרסומים כתובים.

 

בנוסף, קורא הוועד המרכזי לאנשי החמאס "להתחייב להודעת הארגונים הפלסטינים שבירכו על יוזמת מנגנוני הביטחון להפסיק את אנרכיית הנשק, ולהסדיר את ההתנגדות בצורה שתשרת את יעדינו הלאומיים", כאשר הכוונה היא להבנות שהיו בין הארגונים לבין מנגנוני הביטחון להפסיק את ירי רקטות הקסאם, בעקבות סדרת תגובות קשות של ישראל לאחר השיגורים.

לקראת בחירות
אבו מאזן: כן לשיבה, לא לקסאמים / עלי ואקד וסוכנויות הידיעות
"לעולם לא נשכח את זכויות הפליטים וסבלם, בסופו של דבר הם ישובו לארצם", הצהיר המועמד המוביל בבחירות לנשיאות במהלך סיור בעזה. על ירי הקסאמים: "הם פוגעים רק בנו". 7 פלגים פלסטינים הוציאו כרוז נגדו
לכתבה המלאה

 

בפתח אומרים כי קריאתו של אבו מאזן להפסיק את ירי הקסאם לא באה משיקולי בחירות כי אם מתוך חשיבה על האינטרסים של העם הפלסטיני. "ההתנגדות אינה מונופול של תנועת החמאס. אנו מזכירים לאחים בחמאס כי הם הראשונים שהציעו בדיאלוג בקהיר בין הפלגים הפלסטיניים, להוציא את האזרחים משני הצדדים ממעגל האלימות".

 

הנהגת הפתח בעזה התכנסה הערב כדי לדון במה שמגדיר אחד הפעילים בשיחה עם ynet: "ניסיון החמאס לחבל במערכת הבחירות באמצעות הירי המאסיבי לעבר ישראל והתגובות שהם גוררים". אחד הפעילים אמר כי בישיבה דנו החברים גם בהסתה של החמאס נגד התנועה ומועמדה במטרה לחבל במערכת הבחירות.

 

בממשל האמריקני מוטרדים, אך שומרים מרחק

 

אך מלבד ההצהרות נגד הקסאמים, השמיע אבו מאזן בימים האחרונים גם התבטאויות קיצוניות למדי. בנאום בחירות בחאן יונס כינה אבו מאזן את ישראל "האויב הציוני", התבטאות שהביאה את שר החוץ, סילבן שלום, להביע דאגה מהמצב.

 

בשיחות שקיים שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון, עם גורמים שונים בממשל, הובעה מורת רוח מההתבטאויות הקיצוניות של אבו מאזן. האמריקנים אינם אוהבים אותן, אם כי הם מבינים שאבו מאזן מקצין עמדות לצורך מערכת הבחירות שלו.

 

האמריקנים, כמו ישראל, נזהרים שלא להתערב במערכת הבחירות הפלסטינית, לא לגנות ולא לחבק. "לטוב ולרע אבו מאזן יישפט במעשיו ולא בדיבוריו", אמר איילון, ל-ynet אחרי סדרת שיחות שקיים במשך היום עם גורמים בממשל, "את אותם הדברים אמרנו כשאבו מאזן קרא להפסיק את האש וההסתה נגד ישראל ולקיים רפורמות ותהליך נטול אלימות עם ישראל. גם כאן הוא ישפט על פי מעשיו ולא על פי הבטחותיו".

 

דובר משרד החוץ האמריקני, אדם ארלי, נמנע אתמול מתגובה על כך שאבו מאזן כינה את ישראל "האויב הציוני". הערב כבר הגיב הדובר האמריקני בצורה מסודרת, "הממשל האמריקני כמובן מוצא את הלשון הזו כמדאיגה. עמדתנו היא שלרטוריקה כזו אין מקום בתהליך של חידוש דיאלוג ובניית אמון בין ישראל לפלסטינים. זה מטריד. זה בהחלט לא מוסיף וזה אינו הולם כשעובדים על שיפור היחסים בין הפלסטינים לישראל". 

 

הנשיא לשעבר קרטר מגיע לפקח על הבחירות

 

נשיא ארה"ב לשעבר ג'ימי קרטר יוצא הלילה לארץ כדי לעמוד בראש צוות של פקחים על הבחירות ליו"ר הרשות הפלסטינית. זאת במקביל למשלחת רשמית אמריקנית של משקיפים, שיפקחו על תקינות הבחירות, בראשות שני סנטורים, מוועדת החוץ של הסנאט: הסנטור הדמוקרטי הבכיר, ג'ו ביידן, והסנטור הרפובליקני, ג'ון סאנונו, שהוא ממוצא ערבי.

 

הנשיא לשעבר קרטר, בן 80, יעמוד בראש צוות פקחים ממכון קרטר באטלנטה והמכון הלאומי לדמוקרטיה שבסיסו בוושינגטון.

 

לסנטורים ביידן וסאנונו, יתלוו ארבעה עובדי קונגרס מתמחים בתחום הבחירות. בארץ יצטרפו אליהם שני פלסטינים-אמריקנים מוכרים - ג'ורג' סאלם וזיאד עסלי. למשלחת יתלווה הקונסול הכללי האמריקני בירושלים דיוויד פירס.

 

המעקב האמריקני נועד לוודא שמהצד הפלסטיני מתנהלות בחירות דמוקרטיות ללא לחצים ושישראל תאפשר למצביעים תנועה חופשית לקלפיות. הממשל האמריקני הביע שביעות רצון משיתוף הפעולה בין ישראל לפלסטינים בכל הקשור לתיאום מערכת הבחירות והוא עוקב במתח אחר ההתפתחויות ביום ההצבעה.

 

בסך הכל יגיעו לאזור 70 נציגים אמריקנים, ומאירופה עוד כמאה פקחים. זאת בנוסף לפקחים שיגיעו ממצרים וממדינות ערביות נוספות.


פורסם לראשונה 05/01/2005 22:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו מאזן בכנס בחירות
צילום: איי פי
קרטר. ישקיף
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
איילון. אבו מאזן יישפט במעשיו
צילום: איי פי
מומלצים