שתף קטע נבחר

"סייענו לאינדונזים מלב אל לב"

בעקבות ההיסטוריה שעשתה טיסת אל-על לאינדונזיה, שהביאה עשרות טונות של מזון ותרופות, אומר מנכ"ל משרד החוץ, רון פרושאור, בראיון ל-ynet: "אני מרגיש שקיבלו את הסיוע שלנו, כסיוע אמיתי מלב אל לב, וראינו ביטויי הכרת תודה". אבל הדרך לשדרוג היחסים הדיפלומטיים עם המדינה המוסלמית הגדולה בעולם עדיין ארוכה

היסטוריה ביחסי ישראל-אינדונזיה: מנכ"ל משרד החוץ, רון פרושאור, שביקר באינדונזיה במסגרת הענקת הסיוע ההומניטרי לניצולי אסון הצונמי, סיפר הלילה (יום ד') בראיון ל-ynet על הכרת התודה ששמע ממארחיו. עם זאת, להערכתו, הדרך לשדרוג היחסים בין ישראל לאינדונזיה עדיין ארוכה.

 

טיסת אל-על נחתה תחילה בקולומבו, בירת סרי לנקה, שם פרקה כ-10 טון ציוד, ומשם המשיכה לג'קרטה שבאינדונזיה, כדי לפרוק ציוד סיוע נוסף, רובו נאסף במסגרת מבצע ynet, "ידיעות אחרונות", "וסטי" ו"כוח לתת". משם המשיך המטוס לאינדונזיה, ועליו כ-90 טונות של בגדים, מזון, מים, תרופות ומזון לתינוקות.

 

האם ביקורך אחרי עשור שאישיות ישראלית רשמית לא הגיע לאינדונזיה מסמן התחלת יחסים דיפלומטיים?

 

"אני רציתי להתמקד בנושא של סיוע הומניטרי והעברת איגרת של הבעת תנחומים. קיבלו אותנו מאוד יפה, לקחו אותנו לארוחת ערב במסעדה, כהבעת הערכה על כך שישראל כמדינה קטנה מסייעת. אני מרגיש שקיבלו את הסיוע שלנו, כסיוע אמיתי מלב אל לב, וראינו ביטויי הכרת תודה, הסיוע יגיע גם לאלפי יתומים שבני המשפחות שלהם נהרגו באסון.  

 

זה היה ביטוי לכך שיהודים מסייעים למוסלמים במצב קשה. אמרתי לבני שיחי שיש לנו ביטוי ש'המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו'. הם אמרו שיש להם ביטוי מקביל: 'כיוון שכל בני האנוש קטנים מול איתני הטבע, עליהם להתייחס אחד לשני כמשפחה אחת גדולה'.

 

הנחיתה שם היתה חוויה מרגשת, זו המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, שאין לנו איתה יחסים דיפלומטים, ששמונים וחמישה אחוזים ממנה הם מוסלמים, עם מאתיים ועשרים מיליון תושבים. נכנסנו לכאן דרך הדלת הראשית, וראינו איזו הערכה גדולה יש לסיוע שלנו".

 

אז האם אתה צופה שבעתיד יווצרו יחסים דיפלומטיים עם אינדונזיה, אם הסיוע הישראלי באמת מחמם כל כך את ליבם?

 

"על העניין הזה הייתי אומר שזו התחלה של דרך ארוכה. לא תהיה פריצת דרך, אלא צריך לעבוד קשה כדי לקיים דיאלוג בין המדינות, שאני מקווה שיוביל בסופו של דבר לשדרוג היחסים. צריך לעבוד על זה, וזה לא יהיה זבנג וגמרנו. נאמר לי, שהם מקווים שזו לא תהיה הפעם הראשונה והאחרונה שננחת פה, אלא שיהיו נחיתות רבות של מטוסים ישראלים באינדונזיה".

 

עם איזה דרג נפגשת?

 

"מה שאוכל לומר הוא שהאיגרת ששר החוץ מסר, תגיע לגורמים הרשמיים הבכירים. זהו דרג עם נגישות ישירה לנשיא המדינה".

 

זו לא טיפה בים, מבחינתם? לנוכח מימדי האסון, והנזק הגדול ביותר שאינדונזיה ספגה?

 

"מדינת ישראל הקטנה לא יכולה להתחרות לא ביפן לא בארה"ב ולא בגרמניה, אך צריך לראות לכמה הערכה זוכה המהירות של ההתגייסות שלנו, זה מחמם את הלב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן אמיר, משרד החוץ
רון פרושאור בסרי לנקה
צילום: רענן אמיר, משרד החוץ
צילום: רענן אמיר, משרד החוץ
פרושאור ומשלחת הסיוע
צילום: רענן אמיר, משרד החוץ
צילום: רויטרס
ממתינים לסיוע באינדונזיה
צילום: רויטרס
מומלצים