שתף קטע נבחר

"את רופאה פיליפינית? מה פתאום - את עובדת זרה"

ד"ר מרי גרייס פארניו, בת 30, המתמחה בנוירוכירורגיה במרכז הרפואי תל אביב, צעדה לתומה ברחוב דיזנגוף, בעת ששוטרי משטרת ההגירה דרשו ממנה תעודות. השוטרים סירבו להאמין שהאשה הפיליפינית שמולם היא רופאה – למרות כל התעודות שהיו ברשותה. הם העלו אותה על הניידת, התייחסו אליה באלימות ועצרו אותה. רק טלפון ממנהל המחלקה גאל אותה מייסורי המעצר. לדבריה, "עברתי חוויה נוראית, מדובר באנשים רעים במדים, שמנצלים את הכוח שלהם לרעה"

שוטרי משטרת ההגירה סירבו להאמין שהאשה הפיליפינית שמולם היא רופאה נוירוכירורגית, המתמחה במרכז הרפואי תל אביב – למרות כל התעודות שהיו ברשותה. ל-ynet נודע כי הם העלו אותה על הניידת, התייחסו אליה באלימות ועצרו אותה. רק טלפון ממנהל המחלקה בבית החולים גאל אותה מייסורי המעצר.

 

הרופאה, ד"ר מרי גרייס פארניו, בת 30, המתמחה בנוירוכירורגיה, סיפרה ל-ynet שהגיעה לארץ ב-11 בינואר 2004, "אז הוזמנתי על ידי פרופ' צבי רם, מנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי תל אביב. התקבלתי לכמה מקומות בגרמניה, בבלגיה, בספרד – אבל בחרתי בישראל".

 

לדבריה, "בדיוק שנה אחת ויום אחד לאחר שהגעתי לארץ, ב-12 בינואר השנה, אירעה התקרית. זה קרה ב-21:00 ברחוב דיזינגוף, ליד דיזינגוף סנטר. ביליתי עם חברה טובה שלי, גם מהפיליפינים. מישהו במדים ניגש אלינו וביקש את הדרכונים שלנו. היא נתנה לו את תעודת הזהות שלה כי היא נשואה לישראלי ואני נתתי את תעודת העובד שלי מאיכילוב.

 

"זה לא הספיק לו ואז הראיתי לו תעודת משתלם רשמית של משרד החוץ אבל הוא אמר לי שהוא חייב לראות דרכון. בתוכנית ההשתלמות לרופאים מחו"ל של אוניברסיטת תל אביב הנחו אותנו מפורשות לא לשאת עלינו דרכון ולא להציג אותו בפני שוטרים ממשטרת ההגירה. אמרו לנו שתעודת משתלם היא מסמך רשמי והוא יספיק אבל השוטר התעקש לקבל את הפספורט שלי ואמר לי שזה החוק. אמרתי לו 'אני לא אתן לך את הדרכון'. הוא אמר 'אם כך אני איאלץ לקחת אותך לניידת.

 

"עניתי לו 'בשום אופן' ואז הוא אמר לי 'את צועקת עליי'. אמרתי לו 'לא, אני לא צועקת עליך, ככה אני מדברת' והוא אמר לי 'את צועקת עליי' וגרר אותי לרכב. בשלב הזה הייתי מוכנה לתת לו את הפספורט אבל הוא המשיך לגרור אותי לניידת. הם לא נתנו לי סיבה לכך שהם עוצרים אותי, ואז השוטר ניסה לדחוף אותי לניידת וגרם לי לחבלות.

 

"בתחנה הם צחקו: יש כאן רופאה, אם מישהו מרגיש לא טוב"

 

"קשה לי לנתח כרגע בגלל שיש לי חבלות בכפות הידיים וגם ברגליים. היו שם שישה שוטרים בסך הכל ושלושה או ארבעה מהם היו עליי. האנשים שמסביב אמרו להם 'למה שלא תבדקו אותה בחוץ?', אבל הם התעקשו לגרור אותי פנימה וצעקו עליי 'שבי!'."

 

לדבריה, "בתחנת המשטרה במעצר הם צחקו עליי ואמרו בטון אירוני: 'יש כאן רופאה, אם מישהו מרגיש לא טוב' וחייכו. אני מצפה שמדינת ישראל תהיה נחמדה לרופאים שבאים לכאן מחו"ל. עברתי חוויה נוראית, מדובר באנשים רעים במדים שמנצלים את הכוח שלהם לרעה. אני מנתחת מוח והיחס שקיבלתי הוא בלתי נסלח".

 

ד"ר פארניו סיפרה גם על הנסיבות שהובילה אותה לבחור להתמחות דווקא בישראל. "ד"ר קמליה פוסנקוי, מנתחת המוח האשה הראשונה בפיליפינים וכרגע גם יו"ר החברה הפיליפינית לנוירוכירורגיה, עשתה את ההתמחות שלה ב'הדסה' לפני מלחמת יום הכיפורים. היא התרשמה מהמדינה באופן יוצא דופן, והיא המליצה לי בחום על התמחות בנוירוכירורגיה בישראל. קיבלתי את עצתה – ולא התחרטתי. למרות שהוריי לא רצו שאני אהיה כאן, מסיבות ביטחוניות מובנות".

 

מנהל המחלקה מבית החולים: התנהגות מחפירה

 

מנהל המחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי תל אביב, פרופ' צבי רם סיפר על שאירע: "היא התקשרה אלי מהמעצר. הירשו לה לעשות שיחת טלפון אחת, והיא התקשרה להודיע לי שעצרו אותה. ביקשתי לדבר עם אחד החוקרים שלה – והם לא הסכימו. הם אמרו שעצרו אותה בגלל שהיא הפריעה לשוטר במילוי תפקידו. בתגובה לזה סחבו אותה שניים-שלושה שוטרים וגררו אותה לניידת.

 

"הביאו אותה למעצר במשטרת ההגירה בחולון, השפילו אותה שם ופנו אליה במילים 'מותק, בובה, תבואי הנה, תלכי לשם'".

 

לדבריו, "אחרי ששוחחתי עם הקצין החוקר בטלפון, הם הבינו שהם עשו טעות. גם כשהגעתי לשם הם יצאו מגדרם להסביר לי כמה העבודה שלהם קשה והם לא יכולים לסמוך על תעודות שמראים להם.

 

"מהעדויות של אנשים בבית המעצר ואנשים שליוו אותה – מתברר שהיחס אליה היה משפיל בצורה בלתי רגילה ואלים בצורה קשה, חסר כל פרופורציה. זו התנהגות כלבתית ונבזית לשמה. למחרת היא נבדקה במיון ונמצאו לה סימני חבלה על הגפיים".

 

 

הוא הוסיף: "צריך לזכור מה ההיסטוריה שלנו ולגלות מינימום של אנושיות וחמלה כלפי אנשים שנניח עברו על החוק. קל וחומר כלפי מישהי כמוה שמצויידת בכל הניירות הנדרשים ומגובה בהנחיות של משרד החוץ, שהורו לה שלא להראות את דרכונה כדי שהוא לא ייגנב".

 

משטרת ההגירה: אנחנו מורגלים בתעודות מזויפות 

 

ממשטרת ההגירה נמסרת בתגובה כי האזרחית הפיליפינית סירבה בתחילה להציג את הדרכון שלה בפני השוטרים שעצרו אותה לבדיקה ולאחר מכן אף גרמה למהומה במהלכה אף התערבו מספר אזרחים שהיו בסמוך ואחד מהם אף עוכב לחקירה.

 

"האזרחית הפיליפינית משום מה העדיפה להראות רק את תעודת הרופא מבית החולים איכילוב ומאחר ואנו מורגלים בתעודות מזויפות, התעקשנו לקבל את הדרכון שלה. רק כאשר היא הייתה בניידת היא הסכימה להוציא את הדרכון, אולם אז העברנו אותה למנהלת ההגירה ושם לאחר שנציג משרד הפנים בדק ומצא כי הינה מורשית לשהות בישראל, שוחררה מייד. אם היא הייתה מציגה את הדרכון מייד ולא יוצרת מהומה, היה נמנע חוסר הנעימות של האזרחית הפיליפינית".


פורסם לראשונה 16/01/2005 19:53

 

בהכנת הידיעה השתתף אבי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר מאיר
ד"ר פארניו. "הראיתי את התעודות"
צילום: עופר מאיר
צילום: עופר מאיר
התעודה מבית החולים
צילום: עופר מאיר
צילום: חן מיקא
בית החולים איכילוב
צילום: חן מיקא
מומלצים