שתף קטע נבחר

בקרוב: טלפון סלולרי עם עיניים

הסלולרי יזהה בקרוב אם אתם כועסים, מאושרים או סתם משועממים. אותה טכנולוגיה עשויה לשמש גם את המשטרה ואת הרשויות האמריקניות בחיפוש אחר עבריינים

בקרוב, הטלפון-מצלמה יוכל לספק מידע על דיסק שמוצא חן בעיניכם, ממש כפי שעושה גוגל במחשב; יציג דמות וירטואלית במקומכם על המסך בשיחת וידאו, ואפילו ישעשע אתכם כשתהיו משועממים.

 

את הטכנולוגיה שתאפשר לטלפון להבין מה שנתפס בעדשת המצלמה שלו, פיתח חוקר בשם הרטמוט נוון מהמכון הקליפורני למידע של המדעים. היא מאפשרת למצלמה הדיגיטלית לבצע זיהוי ביומטרי: למשל, לזהות בדיוקנו של אדם תווי פנים המבטאים עצבות או שעמום, והיא מותאמת במיוחד לביצועי המעבדים החלשים של הטלפונים הסלולריים.

 

ספקיות סלולר יפניות כבר הציגו יישומי מולטימדיה ראשונים הפועלים בטכנולוגיית זיהוי התמונות של הרטמוט נוון, והם משולבים במכשירים של טושיבה ושארפ. היישומים, Movie Mask של וודאפון ו-Face Stamp של דוקומו, מאפשרים למשתמשים המנהלים שיחת וידאו להסתתר מאחורי מסיכה: הקול שנשמע מהמכשיר הוא קולכם, אבל הדיוקן הוא

דיוקנה של דמות מצויירת, המייצגת אתכם על המסך.

 

לאורך השיחה תעקוב מצלמת הטלפון אחרי פרצופכם: אתם מחייכים? גם הדמות שתוצג על המסך מהעבר השני של הטלפון תחייך. נושכים שפתיים בכעס? הדמות שמייצגת אתכם תגיב בהתאם.

 

היישומים היפניים הם רק ההתחלה: שלוש ספקיות סלולר מאירופה מתכוונות להציג בשנה הקרובה שירותי תוכן המתבססים על הטכנולוגיה של נוון. אבל השלב הבא יהיה עוד יותר: מנועי חיפוש ויזואליים בטלפון.

 

חיפוש מבוסס תמונה

 

תארו לעצמכם את המצב הבא: אתם נוסעים בכבישי העיר וקולטים לפתע בית למכירה. כיום, כדי לדעת עוד פרטים תצטרכו להתקשר לבעלים או למתווך הדירות. בעתיד הקרוב תוכלו לצלם את הדירה באמצעות הטלפון ולבצע חיפוש על סמך התמונה שבידיכם. אם יש באינטרנט פרטים נוספים על הדירה הזו, הטלפון ימצא אותם.

 

באותה שיטה אפשר יהיה להשיג מידע רב נוסף. ראיתם ספר מרתק בחנות? חולצה יפה? הטלפון יזהה את הדגם וידווח לכם כמה תצטרכו לשלם בשבילו בחנויות המקוונות. מחפשים כלב לאימוץ והציעו לכם גור חמוד? הטלפון יידע האם הגור הזה יגדל לכלב רגוע ונאמן או שמא יהפוך לפרא על ארבע. עושים דיאטה? גם כאן הסלולרי עומד לרשותכם: צלמו את הממתק שמתחשק לכם לאכול, ובן רגע תדעו כמה קלוריות הוא מכיל.

 

אפשרות החיפוש תהיה שימושית במיוחד בביקור במוקדי תיירות ותרבות למיניהם. כך, למשל, במהלך ביקור במוזיאון תוכלו לקבל שלל פרטים על פסל או תמונה שמצאו חן בעיניכם, כמו הביוגרפיה של האמן ומחיר היצירה.

 

השירותים הללו יכולים להניב רווחים עצומים לכיסיהן של ספקיות הסלולר. מומחים בתחום מעריכים, שעד שנת 2008 יסתכמו הרווחים הללו ב-800 מיליון דולר. בכל פעם שהמשתמשים יבקשו לקבל מידע על כוכב הפופ שאת תמונתו צילמו מהעיתון, או ירצו להוריד שומר מסך של האליל - הם יתבקשו לשלם על כך.

 

מטיילים בחו"ל? בתוספת תשלום תוכלו ליהנות מיישום שיהפוך את הטלפון שלכם לתרגומון משוכלל. כך, למשל, במסעדה בפאריז תוכלו לצלם את התפריט הצרפתי, והסלולרי יפענח עבורכם מה כתוב שם. בהקשר הזה נציין תוכנה מעניינת בשם OCR, שהציגה זירוקס לפני כחודש, ומאפשרת לצלם כל טקסט באמצעות הטלפון ולהמיר אותו לטקסט רגיל שמופיע על המסך.

 

טכנולוגיית זיהוי התמונות תגיע גם לעולם המשחקים. המצלמה הסלולרית תדע לזהות, על פי תווי פנינו, מתי אנו עייפים או משועממים - ותעביר אותנו מיד לשלב חדש ומאתגר יותר במשחק.

 

בשירות החוק

 

משטרת לוס אנג'לס בוחנת כיום מערכת שמנצלת את הטכנולוגיה של הרטמוט נוון על מנת לזהות חשודים. שוטרי תנועה, מצוידים בטלפוני-מצלמה, מצלמים נהגים חשודים ומשגרים את תמונותיהם למאגר המידע המשטרתי. אם הנהג שנעצר לבדיקה מבוקש על ידי המשטרה - ניתן יהיה לדעת זאת בקלות.

 

הטכנולוגיה הזו כבר הוכיחה את עצמה לפני כחודשיים. במהלך דצמבר עצרו שוטרי לוס אנג'לס שני רוכבי אופניים צעירים שעוררו את חשדם. הטלפונים נשלפו, המצלמות תיקתקו והתמונות שוגרו לתחנה. בתוך שניות התברר לשוטרים ששני הצעירים הללו חברים באחת הכנופיות. בחיפוש שנערך על גופם נמצאו סמים מסוכנים.

 

רשויות ההגירה האמריקניות צפויות להשתמש אף הן בטלפוני-מצלמה לאיתור מהגרים בלתי חוקיים. הטלפונים ישמשו גם אנשי משרד ה-Homeland Security במצוד אחר טרוריסטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיפוש באינטרנט מכל מקום
צילום: עופר שמואלי
מומלצים