שתף קטע נבחר

נשים הרות החולות באסתמה "חונקות" את העובר

כשמונה אחוז מהנשים האסתמטיות נמנעות מנטילת משאפים ותרופות לטיפול בהתקפים. צוות מומחים קבע: התקף אסתמה מסכן את שלום העובר. ההנחיות: יש להמשיך וליטול את התרופות למניעת ההתקפים ולטיפול בהם

נשים הסובלות מאסתמה ונמנעות משימוש במשאפים במהלך ההריון, פוגמות בעובר ברחמן: כך נקבע בכנס המכון האמריקני לרפואת לב ריאה ודם. המומחים בכנס אמרו כי על אף שהמשאפים עשויים במקרים מסויימים להשפיע על העובר, הרי שהסיכון בהימנעות משימוש במשאף גבוה בהרבה. ההנחיות החדשות פורסמו בכתב העת לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית.

 

אסתמה (ובעברית: קצרת) היא אחת המחלות המסוכנות ביותר במהלך ההריון. התקף אסתמטי חמור הקרוי "סטטוס אסתמטיקוס" מפחית את זרימת החמצן לשיליה ומשם לעובר, ובכך פוגם בהתפתחותו, עד כדי סכנה לחייו של העובר. מהנתונים שהוצגו בכנס עולה כי עד 8 אחוז מההרות חוששות ליטול את התרופות המטפלות בהתקפי האסתמה.

 

אסתמה עלולה לגרום גם לקדם-רעלת הריון (פרה-אקלמפסיה), מצב חמור הגורם לעליית לחץ דם, לידה מוקדמת ומשקל לידה נמוך. בתוך כך, כשליש מהנשים הסובלות מאסתמה חוות החמרה של ההתקפים במהלך ההריון.

 

"העובדות הן מוצקות" אמרו המומחים בכנס, "בטוח הרבה יותר ליטול את התרופות, מאשר לסבול מהתקף אסתמה שעלול להיות קטלני גם לאם וגם לעובר". המומחים קבעו מספר כללים מנחים עבור הרופאים, שעיקרם: נשים הסובלות מאסתמה חייבות להמשיך בטיפול במשאפים גם במהלך ההריון.

 

על פי ההנחיות החדשות, נשים הרות בזמן התקף צריכות להשתמש במשאפים מקבוצת מרחיבי הסימפונות דוגמת "וונטולין". המומחים המליצו לנשים לשמור את המשאף תמיד בהישג יד, למקרה הצורך.

 

עוד קבעו המומחים כי נשים הסובלות מתסמיני אסתמה בתדירות של יומיים בשבוע או שני לילות בחודש לפחות, סובלות למעשה מאסתמה ממושכת ולפיכך צריכות ליטול תרופות יומיות למניעת התקפים, ובהם גלולות ומשאפים סטרואידיים. בכל מקרה המליצו המומחים לנשים, להסב את תשומת לב הגינקולוג כבר בתחילת ההריון למחלת האסתמה ממנה הן סובלות.  

 

שאלות? המומחים שלנו משיבים בפורומים:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
אסתמה. מסוכנת ביותר בהריון
צילום: איתי גל
מומלצים