שתף קטע נבחר

השגריר מחרים את אוניברסיטת "קולומביה"

ארגונים יהודים לחצו על שגריר ישראל בוושינגטון, דני איילון, שלא להופיע לכינוס באוניברסיטת "קולומביה" בניו-יורק, בגלל מה שהגדירו "מסע הפחדה נגד סטודנטים יהודים". השגריר נענה. ה"ניו-יורק טיימס" דיווח שמרצה פלסטיני שאל סטודנט יהודי, ששירת בצה"ל: "כמה פלסטינים הרגת?"

האם "חרם" על אוניברסיטה יוקרתית הוא הסברה טובה? שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון, ביטל השתתפות באירוע באוניבסיטה היוקרתית "קולומביה" בניו-יורק בנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני, משום שמנהיגים בקהילה היהודית טוענים שמתנהל באוניברסיטה מסע הפחדה נגד סטודנטים יהודים.

 

ליום העיון שכותרתו "חשיבה מחדש על תהליך השלום", שאותו מארגן הסנאטור ג'ורג' מיטשל, לשעבר שליח נשיא ארה"ב לתהליך השלום, הוזמנו מלבד השגריר איילון, עוזר שר החוץ האמריקני, ויליאם ברנס (שביטל את השתתפותו בגלל השליחות הנוכחית למזרח התיכון), השגריר המצרי בארה"ב, נביל פאהמי ועוד אחרים.

 

השגריר איילון אמר ש"חופש אקדמי הוא נדבך חשוב בדמוקרטיה הישראלית, אבל צריך לוודא שחופש אקדמי אינו מוחזק כבן ערובה לניהול מסע הפחדה".

 

כמה עשרות סטודנטים יהודים טענו כי הם נתונים להפחדה ולאיומים של מרצים בגלל עמדתם הפרו-ישראלית. סטודנטים יהודים טוענים שמכנים אותם "בורים" ו"שקרנים" כשהם מביעים עמדות פרו-ישראליות. סטודנטים יהודים, שהשלימו את לימודיהם בקולומביה, חשו באחרונה חופשיים יותר להעלות את הנושא. הם טענו שהמסע נגדם נמשך במשך כמה שנים והם היו ללעג מצד מרצים פרו-פלסטינים.

 

המרצה שאל סטודנט יהודי: כמה פלסטינים הרגת?

 

בידיעה ב"ניו-יורק טיימס" נכתב בין השאר על שיחה בין המרצה, ג'ורג' סאליבה, לסטודנטית לינדזי שרייר. המרצה אמר לסטודנטית, לדבריה, שבגלל צבע עיניה הירוק היא איננה שמית ואינה יכולה לטעון לזכות היסטורית על ארץ ישראל. אירוע שני נרשם בכיתת לימוד: טומי שונפלד, ששירת בצה"ל ביקש לשאול שאלה את המרצה ג'וזף מסעד והאחרון השיב לו בשאלה "כמה פלסטינים הרגת?". שני המרצים הערבים הכחישו את ההאשמות של הסטודנטים היהודים.

 

סטודנטית אחרת, דינה שנקר, טענה שהמרצה ג'וזף מסעד לועג לשאלותיה במהלך השיעורים ובחילופי דברים ביניהם באחד השיעורים, אף דרש ממנה לעזוב את הכיתה. המרצים הפלסטינים הכחישו את הטענות נגדם כשקרים.

 

השגריר איילון קיבל את החלטתו, לאחר ששקל את המצב באוניברסיטה, ובירר את עמדתם של הסטודנטים היהודים, שהתלוננו שהם זוכים ליחס גרוע במיוחד מהמרצים במחלקה לשפות ותרבויות במזרח התיכון ואסיה. את החוג הקים בזמנו הפרופסור הפלסטיני, אדוארד סעיד, שמת בשנת 2003. בעקבות מותו, החליף אותו פלסטיני אחר, ראשיד חלידי, שהופעותיו נגד ישראל בתקשורת האמריקנית הן ארסיות במיוחד.

 

הסטודנטים היהודים טוענים שהמרצים מנסים לדכא את התמיכה שלהם בישראל ומטיפים לשנאה נגד המדינה. מרצים באוניברסיטה טוענים בתגובה כי העמדה שלהם בנושא ישראל לגיטימית, אבל הכחישו יחס מפלה לרעה של הסטודנטים היהודים. בין מרצים יהודים ופלסטינים נשלחים מיילים ארסיים. מרצה יהודי בבית הספר לרפואה שיגר מסר לפרופסור פלסטיני וכינה אותו "שקרן ערבי טיפוסי ומעורר חמלה".

 

ראש הליגה למניעת השמצה, אברהם (אייב) פוקסמן, מהמנהיגים היהודים הבולטים בארה"ב, האשים את נשיא האוניברסיטה, לי בולינג'ר, בכשלון בטיפול בפרשה שמסעירה את הקמפוסים מזה כשנה. הוא מינה ועדה לבדיקת התלונות. לדברי פוקסמן, על חברי הוועדה נמנים חברים של המרצים, שנגדם הוגשו התלונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים