שתף קטע נבחר

שרון: ישראל מבצעת מחוות, הפלסטינים לא עושים דבר

לקראת כינוס פסגת שארם מאשים ראש הממשלה: הדבר היחיד שאבו-מאזן עשה הוא פריסת כוחות ברצועה. קצין בכיר במטכ"ל סבור שגם ישראל יכלה לעשות יותר ולבוא לקראת אבו-מאזן בשחרור שלושה אסירים שביקש. גורם בסביבת רה"מ: סוגיית האסירים היא מדינית, שכל אחד יתעסק בענייניו

ביקורת ערב הפסגה: "ישראל נוקטת צעדים כדי לסייע לאבו מאזן, אך הצד הפלסטיני עדיין לא עשה דבר מלבד לפרוס שוטרים בעזה". כך אמר אמש (יום ו') ראש הממשלה, אריאל שרון, בשיחת טלפון עם ראש ממשלת נורבגיה, קייל בונדביק.

  

שרון הבהיר כי "כניסה לתהליך מפת הדרכים תהיה רק לאחר שהפלסטינים יפסיקו את פעולות הטרור, יפרקו את תשתיותיו ויבצעו רפורמות שלטוניות". ראש הממשלה הוסיף כי ישראל תסייע לאבו מאזן, אך לא תסכים כי ביטחונם של אזרחי ישראל יפגע כתוצאה מכך.

 

בתוך כך, נמשכת במערכת הביטחון הביקורת הפומבית על התנהגות הדרג המדיני, בכל הקשור לשחרור האסירים הפלסטינים. "היתה זו טעות שלא להיענות לבקשתו האישית של ראש הרשות הפלסטינית לשחרר 3 מחבלים בכירים שנאסרו לפני הסכמי אוסלו ופעלו מבית הכלא למען בחירתו. אם היינו נותנים לאבו מאזן רק 300 אסירים ולא 900, ולצידם היינו משחררים את השלושה שביקש, הוא היה מוחא לנו כפיים", אמר קצין בכיר במטכ"ל לגלי-צה"ל.

 

"העיקרון שאין משחררים אסירים 'עם דם על הידיים' אינו מקודש וצריך לשנות אותו". הקצין הבכיר הוסיף כי היתה זו טעות להעניק למצרים מעורבות כה גדולה בתהליך.

 

נושא שחרור האסירים גרר מחלוקת בין צה"ל לשב"כ: בעוד הרמטכ"ל המליץ לשקול גם שחרור מחבלים עם "דם על הידיים", ראש שירות הביטחון הכללי מתנגד לכך בתוקף.

 

בישיבת צוות ההיגוי המדיני-בטחוני, שדן אתמול בחבילת המחוות לפלסטינים, אמר יעלון כי ישראל צריכה לשחרר אסירים הכלואים מהתקופה שקדמה לתהליך אוסלו. "מה אנחנו מיתממים?", אמר הרמטכ"ל, "ג'יבריל רג'וב ואחרים לא נכללים בקטגוריה של 'דם על הידיים'?".

 

"הרמטכ"ל כנראה לא יודע מי בעל הבית"

 

בסביבתו של שרון היו מי שאמרו כי הדברים שהשמיעו הרמטכ"ל, משה יעלון, וראש השב"כ, אבי דיכטר, בימים האחרונים נובעים מכך שהם מתקרבים אל סוף תקופת הכהונה שלהם. זהות מחליפו של ראש השב"כ אמורה להתפרסם כבר בעתיד הקרוב, ואילו בעניינו של יעלון, עדיין לא ברור אם תקופת כהונתו תוארך בשנה, כפי שדרש. יעלון אמור לסיים את כהונתו בחודש אפריל.

 

"שום דבר שהרמטכ"ל אומר בעת הזאת לא מפתיע אותנו", אמר ל-ynet גורם בסביבת ראש הממשלה. "יעלון הרי כבר נתן אולטימטום לדרג המדיני בעיתונים. נושא האסירים הוא סוגיה מדינית לחלוטין, ואין פה שום עניין ביטחוני או צבאי. הרמטכ"ל כנראה לא מכיר מי בעל הבית, אם הוא מנסה להפעיל לחץ באמצעות הדברים שהוא אומר בתקשורת. עדיף שכל אחד יעסוק בעניינים שלו, ולא בעניינים מדיניים".

 

בתוך כך, חבר הקבינט, שר הפנים אופיר פינס, אמר ל-ynet כי ישראל והפלסטינים שוגים בכל פעם שהם בוחרים להתעסק עם נושא האסירים הפלסטינים, ולא עם ההקלות הנחוצות לאזרחים הפלסטיניים. לדברי שר הפנים, "במקום לדון במחוות שיעזרו לכלל האוכלוסייה הפלסטינית, ישפרו את איכות חייהם ויעלו את רמת החיים בשטחים, ובמקום לדבר על פתיחת מעברים, על הקלות ועל הפחתת הלחץ על האוכלוסייה הכללית תוך ניסיון לייצר ערוצים כלכליים וחברתיים, אנחנו נמצאים תמיד בוויכוח האינסופי של מספר האסירים ואיכותם. זה נושא שיותר קשור לאירגוני הטרור, ופחות לאוכלוסיה הרחבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנחם כהן
"הפלסטינים לא עושים דבר". שרון
צילום: מנחם כהן
צילום: איי פי
"שכח מי בעל הבית". יעלון
צילום: איי פי
מומלצים