שתף קטע נבחר

"הרמטכ"ל לא ממשיך בגלל יחסי העבודה עם מופז"

כך אמר ראש הממשלה בתום פגישת עבודה עם הנשיא. שרון חזר על הקושי שבקבלת תוכנית ההתנתקות ואמר כי "המתיישבים הם האנשים הטובים ביותר במדינה שעמדו במשך שנים מול התקפות של טרור". הנשיא פנה למתנחלים - "לשמור על התנהגות תקינה", ולציבור - "לגלות סימפטיה כלפי המתנחלים"

ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר הבוקר (יום ב') בהתייחסות ראשונה להפסקת כהונתו של הרמטכ"ל, כי ההחלטה שקיבל שר הביטחון שאול מופז בעניין, היא החלטה לגיטימית. לדברי שרון, "יש לי הערכה רבה הן למופז והן ליעלון. מופז קיבל החלטה שבתחום אחריותו, והיא נובעת מיחסי העבודה שבין השניים". שרון אמר את הדברים בתום פגישתו עם הנשיא משה קצב.

 

אתמול רמז הרמטכ"ל כי יסכים לסיים את תפקידו מוקדם יותר מהמתוכנן, אם הדבר יסייע לביצוע תוכנית ההתנתקות. "אני פתוח בעניין הזה", אמר כנשאל לגבי מועד עזיבת התפקיד, "אקבע את עמדתי בהתאם לאינטרס של ביטחון ישראל. שיקוליי לאורך כל הדרך הם ביטחון ישראל, וכך גם בנושא זה". הרמטכ"ל סירב להתייחס לשאלה אם ימליץ על אחד המועמדים לתפקיד.

 

ראש הממשלה, אריאל שרון קיים הבוקר פגישת עבודה ראשונה מאז הצבעת הממשלה על פינוי ההתנחלויות עם נשיא המדינה.

 

"המתיישבים - האנשים הטובים ביותר במדינה"

 

בסיום הפגישה חזר שרון בפני העיתונאים על אמירתו, בנוגע לקושי שבקבלת תוכנית ההתנתקות על ידי הממשלה. לדבריו, "מדובר בצעד מכאיב וקשה. המתיישבים הם האנשים הטובים ביותר במדינה שעמדו במשך שנים מול התקפות של טרור. הפעולה הכרחית אך יש לעשותה תוך פגיעה קטנה ככל שניתן במתיישבים. נעשה כל מאמץ כדי שלא יהיו חס וחלילה נפגעים. זוהי אחריות ומשימה של כולנו".

 

שרון הוסיף עוד כי כל התקדמות במו"מ בין ישראל לפלסטינים מותנית בצעדים שיבצעו הפלסטינים על פי "מפת הדרכים": "זהו ההסכם שנקבע ביני ובין הנשיא בוש. אז דובר על תוכנית ההתנתקות ונאמר בין היתר שישראל לא תאלץ להתמודד עם לחצים בינלאומיים. האפשרות היחידה להתקדמות היא באמצעות מפת הדרכים אך זה מותנה בכך שהפלסטינים יעשו שורה של צעדים כמו הפסקת הטרור, איסוף הנשק ושורה של רפורמות, בעיקר בתחום הביטחון ובתחומים שונים. אם כל אלה יבוצעו יהיה מקום להתקדמות".

 

שרון חזר על יתרונותיה של תוכנית ההתנתקות: "לתוכנית יתרונות גדולים לישראל, והיא שיפרה את מעמדה של ישראל בעולם. היינו מוכנים לעשות ויתורים רבים, אך חזרתי והזהרתי שלמרות שאנו מוכנים לוותר, כאשר מדובר בנושא ביטחון ישראל, ישראל לא תעשה שום ויתור, לא עכשיו ולא בעתיד. פליטים פלסטינים לא יוכלו לחזור לישראל". 

 

ראש הממשלה ביקש להדגיש כי "ישראל אינה מדינה חסרת כוח. כוחות הביטחון שלנו הראו בעבר יכולות רבות. ישראל לא תקבל שום תכתיב בעניין צרכי ביטחונה. ישראל תעמוד על צרכי ביטחונה ותפעל לביצועם".

 

בנוגע לאפשרות של פתיחת מו"מ עם סוריה ולבנון אמר ראש הממשלה: "לישראל עניין להגיע לשלום עם כל מדינות ערב כמו גם עם כל מדינה אחרת בעולם. איש אינו יכול לטעון שאיננו רוצים להגיע לשלום עם כל מדינה שרק ניתן. ואולם סוריה נותנת מחסה לארגוני טרור, הארגונים הנוראים ביותר נמצאים בדמשק. תבענו לא אחת את סגירת מפקדות הטרור בדמשק וסגירת הארגונים בסוריה ולבנון שנמצאים שם כבר כמעט 30 שנה. ארגונים כמו החיזבאללה וארגונים אחרים בתמיכת איראן שאין כל סיבה שיישארו שם.

 

"סוריה חייבת לפעול להפסקת הרקטות ופירוק מערך הרקטות, לסלק את אנשי חיזבאללה מהגבול ועוד. לכן יש לראות ראשית צעדים מצידה של סוריה מהם ניתן להבין כי יש לה כוונה למנוע טרור נגד ישראל. עד כה לא ראינו אף לא צעד קטן בכיוון".

 

לדברי ראש הממשלה, "בנוגע ללבנון היינו שמחים לקיים מו"מ איתם, אך לא נראה לי שכרגע יש בלבנון מצב שמאפשר פתיחת משא ומתן".

 

נשיא המדינה, משה קצב, חזר על פנייתו לציבור המתנחלים להישמר מנקיטה בצעדים של אלימות: "אני פונה לציבור המתיישבים בחבל עזה לשמור על אחריות ועל התנהגות תקינה. אני פונה גם לציבור הישראלי לגלות סימפטיה כלפי ציבור המתיישבים ופונה לתקשורת הישראלית לתת ביטוי לזרם המרכזי של ציבור המתיישבים אשר שולל כל גישה של אלימות. ישנו מיעוט קטן מאוד של מתיישבים אשר דוגל באלימות אך מרביתם שוללים זאת מכל וכל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון. מעריך את מופז ויעלון
צילום: איי פי
צילום: סבסטיאן שיינר
קצב. קורא לסימפטיה
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: חגי אהרון
הרמטכ"ל. "פתוח בעניין ההחלפה"
צילום: חגי אהרון
מומלצים