שתף קטע נבחר

בתכנון: הכשרת 120 מאחזים, בניית אלפי בתים בגדה

ישראל עומדת לצאת מעזה, אך מעמיקה את אחיזתה בגדה: על פי תוכנית העבודה של מינהל מקרקעי ישראל, עוד השנה יוקמו אלפי בתים חדשים בהתנחלויות ו-120 מאחזים לא חוקיים "יולבנו". שר השיכון, יצחק הרצוג ל-ynet: "לי אין שום כוונה לאשר במשרדי מאחזים בלתי חוקיים. אנו ממתינים לדו"ח הפרקליטות שאמור לקבוע את המדיניות בסוגייה". שלום עכשיו: "ממשלת שרון סובלת מפיצול אישיות"

ממשלת ישראל, שרק השבוע אישרה את הנסיגה מרצועת עזה, מתכננת במקביל תנופת בנייה ביהודה ושומרון. "ידיעות אחרונות" מפרסם הבוקר (יום ו') את התוכנית המלאה לפיתוח הגדה המערבית, הכוללת הכשרה של 120 מאחזים בלתי חוקיים שארצות הברית דורשת מישראל לפרקם.

 

תנופת הבנייה העתידית מפורטת בתוכנית העבודה של מינהל מקרקעי ישראל ל-2005. המינהל, שבראשו עומד השר אהוד אולמרט, מתכוון להרחיב את מעלה אדומים ב-2,100 יחידות דיור חדשות. הכוונה היא לשווק 600 מהן כבר השנה. כדי להקצות קרקעות להקמתן של 1,500 יחידות דיור נוספות מתכוונת המדינה לפנות ממקומם את בני שבט הג'הלין המתגוררים בצמוד למעלה אדומים. פינוי השבט יושלם עד סוף 2005.

 

לא רק מעלה אדומים תיהנה מגל הבנייה, אלא גם מודיעין עלית (1,500 יחידות דיור), ביתר עלית (500), הר גילה (35), גבעת זאב (132), גבע בנימין (200), עץ אפרים (240), אלקנה (90) ואלון שבות (24). היישוב צופים, שבין בעליו גם איש העסקים לב לבייב, יקבל 1,500 יחידות דיור נוספות. בסך הכל מתכוונת ישראל לבנות השנה בשטחים לא פחות מ-4,890 יחידות דיור חדשות – ולאחר שיוקמו 1,500 יחידות דיור נוספות על אדמות שבט הג'הלין, יגיע מספר הבתים ל-6,391.

 

התוכנית מגלה כי שיווק הבתים "אושר על ידי ראש המנהל האזרחי ושר הביטחון, למעט היישוב אפרת".

 

לפני כשלושה שבועות חשף "ידיעות אחרונות" את "דו"ח המאחזים" שנכתב על ידי עו"ד טליה ששון מפרקליטות המדינה. הדו"ח, שנכתב לבקשת ראש הממשלה, גילה כי במשך שנים ממשלות ישראל עצמו עין ואפשרו ליותר מ-120 התנחלויות לא חוקיות לקום ולהתבסס.

 

"דו"ח המאחזים" חולל סערה בישראל ובעולם, אך כנראה שלא במינהל מקרקעי ישראל: משימה מספר 12 בתוכנית המינהל ל-2005 עוסקת ב"הסדרת הסטטוס של מאחזים בלתי חוקיים".

"הגדרת המשימה – יש כ-120 מאחזים שיש להסדירם מבחינה חוזית ותכנונית, קובע המינהל. הסדרת מעמד המאחזים מותנית באישור שר הביטחון וראש המינהל האזרחי, אך המסמך כבר מדווח ש"נדרשים שישה רכבי שטח למרכזי הנפות".

 

המינהל מבקש השנה למפות אדמות שרכשו יהודים בשטחים עוד לפני קום המדינה, ושהיקפן מגיע לכ-17 אלף דונם. זאת במטרה לנסות ולקבל עליהן זכויות במשא ומתן עתידי. בנוסף יוכרזו יותר מ-6,600 דונם בגדה המערבית כאדמות מדינה.

 

מינהל מקרקעי ישראל קובע כי כיום ישנן 123 התנחלויות ביהודה ושומרון, שבהן חיים 223 אלף תושבים שמספרם גדל בשעור של 3% בכל שנה.  

 

הרצוג: אנחנו ממתינים לדו"ח הפרקליטות

 

שר השיכון, יצחק הרצוג (עבודה), אמר בתגובה ל-ynet: "הידיעה מפתיעה. לי אין שום כוונה לאשר במשרדי מאחזים בלתי חוקיים. גם על פי ההסכמים הקואליציוניים אין אפשרות למהלך כזה, כי הכלל הוא שהנושא הזה מחייב את אישורו של ראש הממשלה. בנושא זה יש התחייבות של ישראל לארה"ב ואנו ממתינים לדו"ח של טליה ששון מפרקליטות המדינה שאמור לקבוע את המדיניות בסוגייה".

 

חבר הכנסת אילן שלגי (שינוי) הזהיר את ראש הממשלה, אריאל שרון, כי "הלבנת מאחזים בלתי חוקיים היא התגרות בארצות הברית ותביא להסרת תמיכה בסיפוח גושי ההתנחלות הגדולים".

  

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, אמר בתגובה לידיעה: "ממשלת שרון סובלת מפיצול אישיות. שרון מצפצף על התחייבויות ישראל ב'מפת הדרכים' להקפיא את הבנייה בהתנחלויות ומתכנן להעמיק את הכיבוש בגדה. מעניין מה יגיד שרון למתנחלים החדשים כאשר תחליט הממשלה בעוד מספר שנים לפנות גם אותם".

 

במועצת יש"ע אמרו בתגובה כי "הלוואי שכל זה היה נכון. מזה חודשים ארוכים הוקפאו כל תוכניות הבנייה בכל היישובים. לא אושרה שכונה אחת לבנייה (אף לא בתחומי המתאר של היישובים) ולא קודמה שום תוכנית".


פורסם לראשונה 25/02/2005 08:32

 

בהכנת הידיעה השתתפה אטילה שומפלבי, אילן מרסיאנו ואפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ששון תירם
הרצוג. מופתע
צילום: ששון תירם
צילום: אלעד גרשגורן
אולמרט. ירחיב
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: רויטרס
מעלה אדומים. הבנייה בעיצומה
צילום: רויטרס
מאחז בגדה. 120 יוכשרו
מומלצים