שתף קטע נבחר

משרד הפנים: הרשויות העבירו מיליונים למועצת יש"ע

לפי בדיקה שערך משרד הפנים הועברו בשלוש השנים האחרונות כ-12 מיליון שקלים למועצת יש"ע. בין המממנות: המועצות האזוריות שומרון, בנימין, הר חברון, גוש עציון ובית"ר עילית. בעקבות הבדיקה, שנערכה בשל עתירה שהגישה "שלום עכשיו", יזומנו ראשי המועצות לשימוע

העברות הכספים ממועצות אזוריות מרכזיות ביהודה ושומרון למועצת יש"ע ייפסקו לאלתר. כך החליט אחר הצהריים (יום ה') הממונה על ישובי יש"ע במשרד הפנים, לאור ממצאי בדיקה שנערכה במשרד. הבדיקה גילתה כי במהלך השנים 2002-2004  העבירו מועצות ביש"ע סכום הקרוב ל-12 מליון שקלים ישירות לידי מועצת יש"ע.

 

על הבדיקה, שנערכה בימים האחרונים, הוחלט לאחר ששופטי בית המשפט העליון הקציבו למדינה 30 יום במהלכם היה על המדינה לאתר את הסכומים המדוייקים שהקציבו יישובי יש"ע למועצה. זאת, בתשובה לעתירה שהגישה לבג"ץ תנועת "שלום עכשיו" בחודש דצמבר 2004 כנגד המועצות. לטענת "שלום עכשיו", העברות הכספים חרגו בהרבה מן המותר בחוק ונועדו למימון הקמפיין הפוליטי של מועצת יש"ע כנגד תכנית ההתנתקות.

 

מממצאי הבדיקה שערך משרד הפנים עולה כי חמש מועצות אזוריות בשטחים בלטו בעיקר במימון הרב שהעבירו למועצת יש"ע. כך לדוגמא, העבירה מועצת מטה בנימין סכום של כ-5.5 מיליון שקלים בקירוב, המועצה האיזורית שומרון העבירה כ-3.8 מליון שקלים, המועצה האזורית הר חברון - כמיליון שקל והמועצה אזורית בית"ר עלית - כ-830 אלף שקל. המועצה אזורית גוש עציון העבירה לפי הממצאים כ-560 אלף שקלים.

 

חמש המועצות הללו נתבקשו כאמור להפסיק לאלתר את העברות הכספים למועצת יש"ע, לפחות למשך 14 הימים הקרובים ועד אשר יעבור בכנסת תקציב שנת 2005. בתקופה זו תיעשה בדיקה מקיפה במשרד הפנים אודות מהות העברות הכספים.

 

הממונה על ענייני הבג"צים בפרקליטות המדינה, יוכי גנסין, אשר ניסחה את תשובת המדינה לבג"ץ, כתבה בתשובתה כי הסכומים הגבוהים שהועברו למועצת יש"ע מעלים חשדות בנוגע למידת כשירותם. "בחינת היקפם של סכומים אלה ביחס למכלול הרשויות האחרות באזור יהודה ושומרון וביחס להיקף התשלומים הנהוג כתשלום לשני הארגונים היציגים של הרשויות המקומיות בישראל (מרכז השלטון המקומי ומרכז המועצות האיזוריות), מצביעה על קיומם של פערים משמעותיים בגובה הסכומים שהועברו על-ידי הרשויות לארגונים היציגים. פערים אלה מעלים ספק בדבר היותן של העברות הכספים דנן תשלום שהינו אך ורק עבור דמי חבר בארגון היציג", כתבה עו"ד גנסין.

 

בעקבות זאת, קבעה גנסין, יזומנו כל ראשי המועצות לשימוע בפני הממונה על היישובים ויתבקשו לתת הסברים על אופן העברות הכספים. במידה ויתגלה כי הכספים הועברו שלא כדין ולמטרות שאינן חוקיות, "תישקל האפשרות לעשות שימוש, ככל הנדרש, במכלול הסמכויות הנתונות על פי כל דין, לרבות, במידת הצורך, מינוי חשב מלווה", כתבה גנסין.

 

עוד כתבה גנסין, כי במידה ויתגלה כי הועברו כספים כאלה תישקל האפשרות להטיל חיוב אישי על נבחרי הציבור בגין הוצאות הכספים הללו.

 

מועצת יש"ע מסרה בתגובה לדברים: "הנושא נמצא בדיון בבית המשפט העליון. פעלנו לפי החוק, נפעל לפי החלטת בית המשפט ולפי ספר החוקים של מדינת ישראל לאחר שתתקבל פסיקת בג"ץ בעניין".

 

"הכסף הזה הוא רק קצה הקרחון. את הכסף הגדול מקבלת מועצת יש"ע דרך סיוע לוגיסטי כגון אוטובוסים, עובדי עירייה שמתעסקים בפעילות נגד ההתנתקות, נושאי משרות שונות שמסייעים להם וכדומה, כך שרוב הסיוע מגיע באופן עקיף. אך גם הסיוע הישיר הוא בסדרי גודל בלתי מבוטלים. אנו מברכים על תשובת משרד הפנים, אך התמונה המוצגת מכאן מדאיגה. כעת יהיה על הבג"ץ להכריע בעניין", אמר ל-ynet בתגובה מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מועצת יש"ע. מי מימן?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים