שתף קטע נבחר

מרכז בגרויות באשקלון לתלמידי קטיף המתפנים

במשרד החינוך חוששים, שפינוי גוש קטיף יפול על מועד א' של בחינות הבגרות. כדי לפתור את הבעיה, הקימו מרכז בחינות באשקלון. במשרד מבטיחים גם לדאוג להסיע את התלמידים ולשכן אותם במקום. כך התברר בדיון שקיימה ועדת החינוך של הכנסת, בעקבות פרסומים ב-ynet

החשש: ההתנתקות תפגע בבגרויות. הפתרון: מרכז בחינות לתלמידי גוש קטיף באשקלון. משרד החינוך פתח מרכז בחינות בגרות באשקלון, שאמור לשמש תלמידים תושבי גוש קטיף, אם מועד ביצוע תוכנית ההתנתקות ייפול על מועדי א' של בחינות הבגרות. בחינות אלה אמורות להסתיים ב-7 ביולי, ובמשרד חוששים כי הן יחפפו את מועד הפינוי. במשרד החינוך אמרו כי גם ידאגו להסיע את התלמידים ולשכן אותם במקום, במידת הצורך.

 

מנכ"לית המשרד רונית תירוש סיפרה על המרכז באשקלון היום (ב') בוועדת החינוך של הכנסת, שדנה בנושא "השלכות ההתנתקות על מערכת החינוך בגוש קטיף". הדיון בכנסת נערך בעקבות הפרסום ב-ynet לפיו בתי הספר בגוש פתחו את הרישום לשנת הלימודים הבאה, וכי החלו להשתמש בתוכנית המגירה לטיפול פסיכולוגי בתלמידים.

 

המרכז באשקלון משמש כיום נבחנים אקסטרניים. תירוש הסבירה בוועדה כי "תאריך ההתנתקות לא ידוע לאף אחד, ואנו לא יודעים אם ייפול

במהלך הבגרויות או בסיומן. על כן השמשנו את מרכז הבחינות באשקלון".

 

עמירה חיים, מנהלת מחוז דרום במשרד החינוך, הסבירה כי "אנחנו כמובן גם ערוכים לקיום הבחינות בגוש עצמו. הכנו את כל בתי הספר ביישובים סובבי הגוש, לשם יעברו מרבית התלמידים ומשפחותיהם לאחר הפינוי, שגם יאפשרו להם היבחן".

 

השירות הפסיכולוגי של המשרד הודיע כי ימשיך ללוות את התלמידים המפונים בבתי הספר החדשים כשנה לאחר מועד הפינוי.

 

שיעורי חברה על ההתנתקות

 

עוד הודיעו נציגי משרד החינוך בדיון, כי בימים אלה הם נערכים לדבר עם כל התלמידים בארץ על תוכנית ההתנתקות במסגרת שיעורי חברה. לשם כך מפיקים במשרד חוברת, שתצא לאור בימים הקרובים.

 

הוועדה גם דנה בתוכנית המגירה לטיפול פסיכולוגי ובהשתלמויות שעוברים המורים, כפי שנחשפו ב-ynet. אליהו אקרמן, פסיכולוג חינוכי מומחה ותושב גוש קטיף שהוא אב ל-11 ילדים, אמר כי "הילדים נמצאים בטראומה ובמצב של פוסט טראומה כתוצאה מנפילת למעלה מ-6,000 הפצמ"רים. הילדים מפחדים לצאת מהבית. בנוסף, ההתנתקות עוקרת אותם מהקרקע שלהם". לדבריו, "לא ניתן מענה מספיק ברמה של טיפול פרטני. נושא ההתנתקות מחריף את המצוקה של הילדים".

 

ח"כ יוסי שריד שאל אותו, "האם כפסיכוולג אין אתה חושב שאולי דווקא העזיבה גורמת לילד להקלה?" ח"כ יולי תמיר ביקרה את דברי אקרמן ואמרה כי "אתם ההורים עושים שימוש לא לגיטימי בילדים, כשאתם לוקחים אותם להפגנות שמסכנות אותם ופוגעות בהם מבחינה נפשית ואח"כ מבקשים שנגן עליהם".

 

הדיון בוועדה היה סוער ולא פעם גלש לוויכוחים פוליטיים. השיא נרשם בסיום הדיון כשח"כ יוסי שריד אמר כי "אחרי ששמעתי חלק מהתיאוריות הפסיכולוגיות על השפעת תוכנית ההתנתקות על ילדי גוש קטיף, הגעתי למסקנה שעשו חסד עם הילדים במצדה".

 

תגובה זו זכתה לגינוי מצד כל הנוכחים. יו"ר ועדת החינוך, ח"כ מלי פולישוק בלוך אמרה בתגובה לדברים כי "מדובר באמירה אומללה שלא נאמרה באירוניה". לדבריה, "לאמירה כה נוקבת אין מקום בבית המחוקקים, וגם לאיש שאומר אמירות כה נוקבות אין מקום בכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
תירוש. "תאריך ההתנתקות לא ידוע"
צילום: גבי מנשה
צילום: רויטרס
נוער מפגין נגד ההתנתקות (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים