שתף קטע נבחר

זינפנדל ופטי סירה

שגיא קופר מספר על שלושה יינות שמורכבים מתערובת של ענבי זינפנדל ופטי סירה, ומסביר מדוע הם שונים מאוד, למרות שהם עשויים מאותו בלנד

שני יקבים, האחד גדול והשני קטנטן, משיקים בימים אלה יינות שעשויים מבלנד של זינפנדל ופטי סירה, וההבדלים בין היינות, כמו בין היקבים, גדולים.

 

הבלנד של זינפנדל ופטי סירה מקובל בארה"ב. "הפטי סירה מאוד לא פירותי, והוא נותן "עמוד שדרה" לזינפנדל, הפירותי מאוד, אפילו ביחסים קטנים", מסביר זאב דוניה, היינן והבעלים של יקב סוסון ים. "בארה"ב, גילו שהשילוב הזה מתחיל עוד בכרם, כאשר המהגרים האיטלקיים הקפידו לטעת, בין כל כמה שתילי זינפנדל, גם כמה שתילי פטי סירה או קאריניאן. פול דרייפר, מחלוצי הזינפנדל, גם טבע בהקשר הזה את המונח 'field blend".

 

דוניה מוסיף רק אחוזים בודדים של פטי סירה ליינות הזינפנדל שלו, אבל עושה זאת בשלב מאוד מוקדם, ומערבב בין הזנים במיכלי התסיסה ממש. לעומתו, לואיס פסקו, היינן של יקב רקנאטי, מייצר בלנד מיינות שתססו ואוחסנו באופן נפרד לגמרי.

 

בניגוד ליין של סוסון ים, בו אחוזי הפטי סירה קטנים מאוד, הרי שפסקו מצא שהיחס האידיאלי ליין שלו הוא 20/80 לטובת הפטי סירה. היין הזה זכה לאחרונה במדליית זהב בתחרות היין הבינלאומית "2005 VINALIES INTERNATIONALES" הנערכת בפאריס ע"י איגוד האונולוגים הצרפתי.

 

  • רקנאטי רזרב פטי סירה-זינפנדל 2003 - ענבי הפטי סירה של יין זה נבצרו באמצע חודש ספטמבר 2003, בכרם השוכן בגליל התחתון. ענבי הזינפנדל נבצרו בתחילת אוקטובר 2003, בכרמי היקב בקיבוץ מנרה שבגליל העליון. כרם זה, שנמצא בגובה של 800 מטר מעל פני הים, נתן ענבי זינפנדל קלאסיים, והענבים שבאו ממנו מהווים איזון מושלם לבשלותו של הפטי סירה. שמונה חודשי יישון בחביות עץ אלון אמריקאי עידנו את הטאנינים העזים שביין והקנו לו מורכבות נוספת. יין לא כבד, נעים וגם יותר, שיתאים מאוד למאכלים מתובלים למדי. היין בעל טעמים מאוד פירותיים – שזיפים - ובעל צבע טוב. הסיומת טאנינית אמנם, אבל עדינה. מחיר מומלץ: 75 ש"ח.

 

  • Take 2 של יקב סוסון ים – שנת 2003 - יין מורכב ויפה, עם גוף בינוני-מלא, של היינן-הקולנוען זאב דוניה. הפטי סירה "שובר" מעט את הפירותיות של הזינפדל. מקור הענבים הוא בכרם באזור שורש. היין מיושן כשמונה חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות, ומכיל 90% זינפנדל, 9% פטי סירה ו- 1% קברנה סוביניון. זאב מיישן כל זן בנפרד כחצי שנה, ואז מתחיל את תהליך הערבוב והטעימה, לאחר ביקבוקים נסיוניים. כ- 75 ש"ח בחנויות היין.

 

  • Lennon של יקב סוסון ים – זינפנדל 2003 - השקת היין הרשמית תערך בשני סופי השבוע הבאים: 25.3- 26.3 ו- 1–2 לאפריל. שנת 2003 מציינת את הבציר הראשון בכרם בר גיורא. הכרם המעובד בשיטות אורגניות, ניטע בצפיפות גבוהה במיוחד (550 גפנים לדונם), והניב יבול נמוך מאד: כ-250 ק"ג לדונם. היין יושן 14 חודשים בחביות עץ אלון אמריקני, ובוקבק ללא סינון. בטעימת חבית היין היה בעל צבע סגול עמוק, ארומה פירותית ומאוד מאוד מתובלת. טאנינים רכים ונעימים. הבלנד הוא 94% זינפנדל ו- 6% פטי סירה. פרטים לגבי ההשקה ניתן לקבל בטלפון 02-5709834

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רקנאטי רזרב פטי סירה-זינפנדל 2003 - יין לא כבד, נעים וגם יותר
מומלצים