שתף קטע נבחר

סכסוך עבודה בבית ליסין והבימה

ההסתדרות הכריזה על הסכסוך ומאיימת: בלי מו"מ נשבית את התיאטרונים. הסיבה: סירוב ההנהלות לנהל מו"מ בעניין הסכם קיבוצי

הסתדרות העובדים הכללית הכריזה הבוקר על סכסוך עבודה בין הנהלות תיאטרון בית ליסין והבימה לבין עובדיהם. ההחלטה התקבלה אמש במסגרת הוועדה לתיאום וביצוע של ההסתדרות הכללית, ומכתבים בעניין הועברו הבוקר, ה', להנהלות התיאטרונים.

 

העילה להכרזת הסכסוך מול תיאטרון "בית לסין" היא בשל "סירוב המעסיק לנהל מו"מ לחתימה על הסכם קיבוצי מיוחד שיסדיר את תנאי עבודתם של השחקנים ושל יתר עובדי התיאטרון".

בתיאטרון הלאומי הוכרז הסכסוך מול העובדים וחלק מהשחקנים, זאת מפני שרבים משחקני תיאטרון "הבימה" כבר קשורים בהסכם קיבוצי שנחתם לפני שנים ארוכות מול ההנהלה.

 

דוד גלנוס, יו"ר איגוד האמנים בהסתדרות, אמר: "אנחנו מנסים מזה תקופה להגיע להסכם מול הנהלות התיאטרונים אבל מושכים אותנו באף. הכרזנו על סכסוך עבודה וב-15 הימים הקרובים אם לא יימצא פתרון נתחיל בצעדים ארגוניים להשבתה. אנחנו מחכים לתגובת ההנהלות לטיוטות ההסכמים, ומקווים שנצליח לשבת לשולחן המו"מ. המצב בהבימה ובבית ליסין שונה, בין היתר, מפני שהתיאטרון הלאומי מנוהל על-ידי נאמן ציבורי ושני מנהלים לתקופת ביניים, ובכל זאת הטיוטה הוגשה כבר לפני 10 חודשים למנכ"ל היוצא, יעקב אגמון, וזכינו להתעלמות".

 

לדברי גלנוס, מדיניות ההסתדרות היא לאגד את כל עובדי ושחקני התיאטרונים בישראל ולהעביר אותם מחוזים אישיים להסכמים קיבוציים שיגנו עליהם וייתנו להם גב וביטחון. "שחקן צריך לדעת שהוא לא בא לשבועיים והולך ובכלל, הגיע הזמן לדאוג למעמד האמן בישראל. זה עובד מצוין בתיאטרון הקאמרי, שהוא המודל שלנו, וזה מתחיל לעבוד גם בתיאטרון חיפה, שרק לאחרונה הצלחנו להביא לידי הסכם שמגדיר להקת שחקנים קבועה בתיאטרון של 15 שחקנים שיודעים שיש להם בית. לאט לאט זה יחלחל לכלל התיאטרונים".

 

בני צרפתי, מנהל תיאטרון הבימה, אומר בתגובה: "קיבלנו את המכתב של ההסתדרות עכשיו ואנחנו בודקים את העניין. אני חייב לומר שכל העסק תמוה בעיני, מכיוון שבהסתדרות מודעים לכך שהתיאטרון נמצא בתקופת ביניים. הסכם קיבוצי הוא עניין רציני והאחריות עליו כבדה מכיוון שהוא תופס לשנים ארוכות. זה לא דבר שיכול להיעשות בתקופת ביניים, ואני לא יודע אפילו אם העניין הוא בסמכותו של הנאמן הציבורי של התיאטרון. אנחנו מוננו לניהולו השוטף של התיאטרון בתקופה זו, ואנחנו לא יכולים לקבוע החלטות שישפיעו על הדורות הבאים".

 

הנאמן הציבורי מחזק את דבריו של צרפתי ואומר: "על פי החלטת ביהמ"ש ההנהלה בתקופת הבייניים לא אמורה להגיע להסכמות ולקבל החלטות עתידיות שיחייבו את ההנהלות הבאות. אנחנו נדבר עם ההסתדרות ועם העובדים ונבחן ביחד אתם את הדברים. עד כה פעלנו מתוך הסכמה משותפת מולם וכך יהיה גם בעתיד".

 

תגובת מנכ"לית בית לסין, ציפי פינס, טרם התקבלה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים