שתף קטע נבחר

עלו ברשת: פיוטים מסורתיים

גולשים באמצעות מספר טלפון, מחכים שבעלי המקצוע יבואו אליכם, משווים מחירים של בתי מלון, אתרי טיולים לכבוד האביב, ועוד אתרים

פייבוריט: דייט מעולם אחר

 

יש לנו כמה השערות, אבל עדיין לא בורר לנו לגמרי מדוע בחרו מפעילי אתר ההיכרויות החדש והנוצץ "כפיות" לכנותו דווקא בשם זה. ניחא, זוהי פחות או יותר המילה הרעה היחידה שאנו מסוגלים לומר על האתר הזה, שההגדרה "איכותי" בפירוש קטנה עליו.

 

נוכח הפעילות של JDate וקופידון, נראה היה עד כה, שאין שום היגיון כלכלי או פרקטי בניסיון לקרוא תיגר על ההגמוניה שלהם ברשת העברית. נראה כי ההשקעה הרבה במנוע הייחודי, בתכנים ובעיצוב של "כפיות" נועדו בעיקר לאפשר לציבור הגולשים לחוש כבר בעמוד הבית את הגישה האלטרנטיבית שהוא מציע לאתרי ההיכרויות הגדולים.

 

"כפיות", שלהקמתו חברה שורה של אנשי מקצוע מובילים מתחומים שונים, מבסס את מאגר הנרשמים אליו על תוכנה חדשה ומערכת טכנולוגית, שפיתח פרופ' שיזף רפאלי מאוניברסיטת חיפה. היא משלבת שאלון אישיות וניתוח פרופיל ההתנהגות ברשת של כל נרשם.

 

המנגנון באתר מזהה בני זוג מתאימים על סמך האיבחון הנ"ל, ומחבר ביניהם. כך מקבל כל חבר רשימה של חברים אחרים, המומלצים לדייטינג בהתאם לדרישותיו ולהעדפותיהם. חברים הנרשמים למאגר נדרשים לענות גם על שאלון איבחון פסיכולוגי, שאותו מנתחת המערכת באתר, ומשוגר אליהם חזרה.

 

הניתוח מוצג במימדים של מופנמות לעומת מוחצנות, שליטה עצמית ועמידות רגשית ופתיחות לעומת שמרנות. ניתוח זה אינו מוצג בפני מנויים אחרים, אולם הוא הבסיס לפעילות השידוך האוטומטית של המערכת. בנוסף לכך, כל חבר יכול להצמיד לכרטיסו איור של עצמו (במקום תמונה), בעזרת תוכנת הציור שבאתר, או קטע וידאו אישי – ללא עלות נוספת.

 

האתר מפעיל מגזין, המפרסם כתבות ומאמרים, שאלונים וסקרים וטורים אישיים. בעתיד מתכוונים מפעיליו להפיק גם מגזין מודפס באותו שם, ולבסס פעילויות סינגלס רבות אחרות – מסיבות, סדנאות, טיולים ועוד. בימים אלה, למטרות הרצה, אין עדיין תשלום תמורת ההרשמה לאתר, אולם שימו לב: בעתיד יעמדו דמי המנוי החודשיים על סכום גבוה במיוחד: 129 שקל.

 

מסורת: פיוטי

 

אתר חדש, בשלבי הרצה, מציג מאגר מרשים ומוקפד של פיוטים מסורתיים ולחנים לתפילות וטקסטים מקראיים מהארץ ומהעולם. המאגר כולל יותר מ-100 פיוטים, שחלקם זוכים לכמה גירסאות, ובסך הכל כולל לפי שעה כ-205 הקלטות, שאותן ניתן להשמיע בנגן המדיה. כל פיוט מוצג גם בטקסט מנוקד עם הסברים באשר למחבריו, המבנה והצורה שלו, מדרש על הפיוט והקישור לגירסאותיו השונות. היוזמה להקמת האתר היא של יוסי אוחנה, מנהל הארגון החברתי קהילות שרות, ואת הפעלתו מממנת קרן אבי חי.

 

שירות: צלצל או גלוש

 

שירות חדש, מהפכני משהו, בשם Bweb מאפשר לכל עסק ולכל דורש להפוך את מספר הטלפון העיקרי שלו למילת מפתח, שתוביל ישירות לאתר הבית שלו ולשירותים נוספים. המיזם נעשה בחסות בזק, שמעמידה את מאגר המספרים של 144 לטובתו.

השירות מבטיח שהקלדת מספר הטלפון במנועי החיפוש או בדפדפנים, במדריך הקטיגוריות של גלובס וגם במנוע נטקס - תוביל את הגולש ישירות אל אתרכם.

 

בכך מתעצמת הנוכחות של האתר ברשת, ועצם הפצת מספר הטלפון מקלה מאוד על מציאת האתר ומבטיחה חשיפה טובה יותר לתוכן המקוון. השירות (בתשלום) רלוונטי למגזר העסקי בעיקר, אולם גם ללקוחות פרטיים - לשיתוף מסמכים עם בני המשפחה והקהילה המצומצמת, אלבומי תמונות ועוד.

 

רחיפה: מבט מהשמיים

 

באתר של דביר, בית הספר הוותיק למצנחי רחיפה, תוכלו ללמוד כיצד ניתן להפוך את הטרקטורון המעופף לכנפיים הפרטיות שלכם. עוד אפשר ללמוד שם על הפקת יום כיף עם גיחות לשמיים לחברים בארגון שבו אתם עובדים. העניין המרכזי באתר הוא גלריית התמונות המרהיבות, שרובן צולמו מגובה מאות מטרים, וממחישות את גודל החוויה.

 

מחיר 1: אנחנו נתקשר אליך

 

כולבויניק הוא אתר מדליק והברקה שיווקית: מפעיליו החליטו לתת לאצבעות לעבוד הפוך, ולאפשר לגולשים להביע עניין בשירות מסוים, ואז פשוט להתרווח בכורסת הטלוויזיה שלהם ולהמתין לטלפונים של קבלני הביצוע ונותני השירות, שיתחרו על תשומת לבם ועל האפשרות לתת להם הצעת מחיר לעבודה.

 

השיטה באה לקראת מי שנפשו נקעה מלבצע סקרי שוק או השוואות המחירים בין נותני שירות לפני הזמנה של העברת דירה, שיפוץ וכדומה. האתר מציע לבחור קטיגוריה מתוך מאגר הקבלנים שעימם הוא עובד (ומתחייב לרמה ולאיכות השירות), לפרט את מהות העבודה המבוקבשת ובאיזה איזור בארץ, ולקבל מהם הצעות מחיר בטלפון או בדואר האלקטרוני.

 

בכך הופך האתר את היוצרות, ובמקום שהלקוח יתאמץ וישקיע זמן בהשוואת מחירים ובאיתור קבלנים - נותני השירות מתחרים על תשומת לבו וכיסו. הצלחת האתר צריכה לעניין את כולנו במישור הצרכני, אולם יש בה גם חלופה אמיתית לפעילותם של אינדקסים גדולים של נותני שירות, דוגמת דפי זהב.

 

מחיר 2: נופש משתלם 

 

עוד אתר לשיפור איכות חיי הצרכנים בישראל: השוואה מקוונת של מחירי שהייה בבתי מלון והזמנת חדרים. לא פראייר מלונות הוא קטיגוריה בתוך אתר הצרכנות "לא פראייר". הוא מאפשר להגדיר יעד לחופשה מבוקשת בארץ, לציין את מספר החדרים והנופשים, ולקבל דפי תוצאות של הצעות רלוונטיות מכל בתי המלון המתאימים. בתגובה לשאילתה אחת סורק האתר בזמן אמת את כל ההצעות שקיימות באתרים להזמנת חדרים, ומציג מידע השוואתי של כל האפשרויות. 

 

על הדרך: שלושה אתרים שונים בתחום הוראת הדרך וידיעת הארץ

 

טיולים, פרחים ומוזיקה - מורה הדרך הצעיר יוחאי גוטווין הקים אתר פרטי, בסיסי מאוד ברמה המקצועית אבל מושקע מאוד ברמה התוכנית. האתר פשוט אך מקסים, וכולל עשרות מסלולי טיול מוסברים בכל הארץ, ואינדקס תמונות של פרחי הבר בארצנו, עם קישורים לאגדות ולמיתולוגיות שנקשרו בשמם. גוטווין, סטודנט לאלקטרוניקה והנדסה באוניברסיטת תל אביב, עוסק בתחום המחשבים, אולם הוא נגן אקורדיון מצטיין, ועל כן משלב גם חוויות מוזיקליות בטיולים שהוא מדריך.

 

לאלתר נתיב - בני מוזס ורוני אפפלד, חברים עוד מתקופת לימודיהם בחוג לארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה, הפעילו כבר לפני שש שנים אתר פרטי קטן בשם תופס טיולים, והפידבק מקהל הגולשים עודד אותם לפתח עוד יותר את האתר שלהם. את האתר המשודרג הקים ומפעיל מוזס, ואפפלד חולש על התכנים המקצועיים בתחום הטיולים וידיעת הארץ. האתר כולל מסלולי טיול מפורטים ומצולמים בעשרות אתרים בארץ, ומאפשר לגולשים להשתתף בתכנים. האתר מציע שירות הודעות בדואר האלקטרוני על עדכונים באתר, ודירוג של המסלולים המבוקשים ביותר מתוך המאגר (במקום הראשון - דווקא נחל אלכסנדר). האתר מטופח מאוד ומרשים בהיקפיו ובאיכות התוכן.

 

עמותת מורי הדרך - אתר חדש ואסתטי לעמותת מורי הדרך בישראל, שמסביר את פעילותה, מאפשר הצטרפות מקוונת לארגון, מפרסם מידע רלוונטי לקהל היעד ומציג כרטיס אישי של כל אחד מחברי העמותה, ואת האתרים הפרטיים שמפעילים חלקם ברשת. לצד אלה מתעתד האתר להנציח גם את זכרם של חברי העמותה שהלכו לעולמם.

  

הצחוקיה

 

כבכל שבוע, הרי לכם מקבץ משחקים, סרטונים וסתם בדיחות מקוונות ותפלות, ששלחו קוראי המדור כדי להנעים לכם את הגלישה.

 

הבנדיט המקוון - אתר חביב למשחקים מקוונים מול משתמשים מכל העולם, הכרוך ברישום פשוט, ומציע ששבש, טטריס, פאזלים ואפילו את הפאקמן הוותיק. הערך המוסף של האתר: קהילת המשתמשים שלו מגובשת מאוד, ובעלת מאפיינים משפחתיים. עוד ערך מוסף: את השהות באתר מלווה שידור חי מתחנת הרדיו הניו יורקית קיס FM (שלח: דרור).

 

ארוחות באוויר - אם תמיד התלוננתם על האוכל בטיסות אל על, הנה ההזדמנות שלכם לבדוק עד כמה התלונות מוצדקות: האתר הוותיק הזה הוא מאגר מצולם של כל הארוחות המסופקות בידי כל חברות התעופה בעולם כולו. הוא כולל מאות תמונות אותנטיות של המנות השונות שמגישה כל חברה, עם הסברים בסיסיים על התפריט המקובל.

לניווט בין התפריטים המצולמים לחצו על שם חברת התעופה בטור השמאלי (שלחה: ורד שלום).

 

ברכה חושפנית - רעיון לברכת יום האהבה מאוחרת ומקורית, שכולל עמוד מתכת אחד, אורות במה עמומים ומופע חשפנות פרטי, עם פואנטה (שלח: אופיר אלבז).

 

רוץ בן סוסים - והנה משחק מצוין: במירוץ הסוסים הזה תידרשו להמר מראש על הסוס שחביב עליכם, ולהביאו בעזרת העכבר ומקש הרווח אל קו הגמר כמנצחים, תוך דילוג קליל על מכשולים בדרך וצליחה קלה של פיתולי הדרך. נשמע פשוט, אבל זה לא. בהצלחה.

 

חי, צומח, דומם - שאלון קטן וחביב מציג תמונות תקריב של אלמנטים מעולם החי והצומח, ומציע לגולשים למיין את התמונות על פי מה שהן מציגות:- צמח, בעל חיים או מינרל. מובן שזה לא פשוט.

 

עזרו לחתלתול - והנה הקישור המפגר אך מקורי של השבוע: החתלתול הקטן שבתמונה נתקע בצמרת העץ וחושש לרדת. אם תתאמצו יפה לקרוא לו, אולי הוא ישתכנע לרדת בעצמו ויפסיק את היבבות המעצבנות.

 

GIF או JPEG? השאלון הבא לא פחות מפגר וחסר תכלית: נסו לזהות באיזה פורמט שמורה כל אחת מהתמונות שמופיעה בעמוד זה - האמנם זהו קובץ GIF או סתם JPG? בין הפותרים נכונה יוגרל הקורא עמית פל, שאחראי לאיתורם של כל הקישורים המוזרים האלה.

 

הערה: ייתכן קושי בגלישה לחלק מהאתרים בשל עומס הגולשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזמנה לפיוט. 205 הקלטות בינתיים
Bweb. חדש ומהפכני משהו.
בית ספר למצנחי רחיפה. יום כיף עם גיחות לשמיים
כולבויניק. אתר מדליק והברקה שיווקית
מומלצים