שתף קטע נבחר

אין זמן לכושר? תעשו בדרך לעבודה או מול הטלוויזיה

גם אם אתם עסוקים מאוד במשך השבוע וממש אין לכם זמן להקדיש לתוכנית אימונים מסודרת, אתם עדיין יכולים לשמור על אורח חיים ספורטיבי. וכשיבוא השינוי המנטלי, מסביר הפיזיולוג מולי אפשטיין, יגיע גם הרצון להשקיע. והוא גם נותן את הדרך

כולנו מודעים לתרומה של הפעילות הגופנית לאיכות החיים. אבל מה עושים אם הקריירה תופסת את רוב שעות היממה? איך שומרים על הגוף גם כשאין זמן או מזומנים להשקיע במכון כושר? איך בכל זאת מוציאים יש מאין?

 

מולי אפשטיין, פיזיולוג, ממליץ שתחשבו יצירתי. אין דבר כזה שאי אפשר לעסוק בפעילות גופנית שמשתלבת בסדר היום. הנה כמה התנהגויות שהוא מציע לאמץ:

 

  1. נסו לקום חצי שעה קודם, ולהתחיל את היום בצעדת בוקר מרעננת. אם זה לא אפשרי, הקדישו חלק מהפסקת הצהריים בעבודה להליכה ממושכת.
  2. את זמן הצפייה בטלוויזיה נצלו לרכיבה על אופניים ארגומטריים או לצעידה על הליכון ביתי (במקום לרבוץ על הספה...).
  3. העדיפו את השימוש במדרגות על פני שימוש במעלית או במדרגות נעות.
  4. נוסעים באוטובוס? רדו כמה תחנות לפני היעד והשלימו את המרחק בצעידה מהנה.
  5. הילדים רוצים לצאת לטיול? זו הזדמנות נפלאה לרכיבת אופניים משותפת ברחבי השכונה, במקום לכתת רגליים בקניונים ולהיחשף לפיתוייו של מזון מהיר שמנוני ועתיר קלוריות.

 

כיצד עושים זאת נכון?

 

מאחר שנדרש זמן מסוים להטמיע את השינוי, וההסתגלות היא גם גופנית וגם מנטלית, חשוב לעשות זאת בהדרגה:

 

  • בשלביה הראשונים של התוכנית רצוי שהפעילות הגופנית תהיה קלה עד מתונה. כיוון שפעילות כזו אינה תורמת להוצאה קלורית רבה בכל דקה, יש לשים את הדגש על משכה. התחילו ב-20-15 דקות של פעילות גופנית בעוצמה קלה עד מתונה, והעלו בהדרגה את משך הזמן תוך שמירה על עצימותה. חשוב: יש להגביר את העוצמה רק לאחר שיפור הכושר של המתאמן.
  • רצוי להימנע מלהיסחף למערכת אימונים שמאופיינת בעלייה רבה מדי בהיקף הפעילות או בעצימותה, דבר שעלול לגרום לעייפות מנטלית ולדעיכה ברצון להתמיד.
  • מומלץ לסגל שינויי התנהגות שיתרמו להוצאה הקלורית היומית: למשל, שימוש במדרגות במקום במעלית או במדרגות נעות והליכה במקום נסיעה. היכולת לעמוד במשימות אלה בקלות רבה יותר בהשוואה למצב הטרום-אימוני תעניק סיפוק רב ותחזק את ההשפעה החיובית של הפעילות.
  • עקיבות והתמדה הן גורמים חשובים ומשמעותיים בהסתגלות לתוכנית האימונים, לעיתים אף יותר מתכני האימונים עצמם. חשוב לעמוד בתוכנית האימונים שכל מתאמן קבע לעצמו ולא להיכנע לפיתויים או לחוסר חשק. זכרו: אימון קצר, יותר אינטנסיבי או פחות, יעיל יותר מוויתור מוחלט!
  • יש להתאים את מועד ביצועה של הפעילות הגופנית לשעות המועדפות על המתאמן. יש שמעדיפים לבצע את הפעילות הגופנית בבוקר, לפני התחלת יום עבודה, ואחרים יעדיפו לבצעה בסיום יום העבודה. לא מומלץ לבצע פעילות גופנית בשעות הלילה, משום שהדבר עלול לפגום ביכולת להירדם.
  • אם הפעילות נעשית בחוץ ולא באולם, יש להתחשב בתנאי מזג האוויר. בחודשי הקיץ אל תבצעו פעילות גופנית בשעות החמות של היום. היו פעילים בשעות הקרירות והקפידו על שתייה מרובה לפני הפעילות הגופנית ואחריה (אולם לא ממש בסמוך אליה כדי למנוע תחושת מלאות).
  • הלבוש המתאים לעיסוק בפעילות גופנית הוא כזה הסופג זיעה ביעילות (כותנה) והמאפשר פעילות נוחה וללא הגבלות. הקפידו על לבוש אוורירי ולא אטום (כמו ניילון) כדי לאפשר הפרשה יעילה של זיעה, הדרושה לקירור הגוף.
  • בחרו בנעליים המתאימות לעיסוק בפעילות גופנית - כאלה המספקות הגנה מלאה לכף הרגל, אווריריות, קלות, נוחות ובעלות יכולת של בלימת זעזועים.

 

  • לכתבות נוספות בנושא בריאות, תזונה וכושר ממגזין "דינמי", לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ספורט. גם בהליכה
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים