שתף קטע נבחר

האפיפיור הבא: מתמודדים באמצעות הרשת

החשמנים המתמודדים על הכהונה הרמה שהתפנתה החלו כבר אתמול לקדם את סיכוייהם להיבחר גם באמצעות האינטרנט

גופתו של יוחנן פאולוס השני עדיין לא הובאה לקבורה, אך ההתמודדות על הכס הקדוש כבר יצאה לדרך. המתמודדים החלו כבר אתמול (א') לקדם את סיכוייהם להיבחר, גם באמצעות האינטרנט.

 

תומכי החשמן יוזף ראצינגר (78), האידיאולוג של הוותיקן, הקימו למענו שני אתרי אינטרנט שבהם מפארים את גדולתו, מביאים את עיקרי נאומיו ומספרים על קשריו ההדוקים עם האפיפיור שמת. מעריציו הקימו עבורו מועדון מעריצים ברשת. ויש גם מועדון לא רשמי אחד.

 

באתר של דיוניג'י טטמאנצי (71), הארכיבישוף של מילאנו, שנחשב למועמד מוביל, מתפרסמות אלף תמונות דיגיטליות שלו, המתעדות את פעילותו למען המאמינים. וכמובן אפשר לשמוע את דרשותיו. גם לנשיא ועדת הבישופים ומחליפו של האפיפיור כראש כנסיית רומא, כמילו רויני (74), יש אתר מכובד שקיבל חסות מכמה חברות ביטוח גדולות.

 

אתרי מעריצים נוספים

 

ולא רק הם: קבוצה של מאמינים הקימה אתר עבור הקרדינל ההודי איוון דיאס, בו הם מזמינים את הגולשים לבקש בקשות ולשגר תודות "והקרדינל יזכיר אתכם בתפילותיו". כעת מופעל האתר במתכונת של מסע יחסי ציבור כדי לחזק את מועמדותו. גם לקרדינל האוסטרי כריסטוף שונבורן יש אתר, בו הוא מפרסם את דרשותיו וכתביו. "מעריצים" הקימו אתר גם לקרדינל הבלגי גודפריד דנילס, ובו הם מביעים תקווה שהוא יהיה האפיפיור.

 

טטמנאנצי האיטלקי נחשב למועמד המוביל להתמנות ליורשו של יוחנן פאלוס השני, ביחד עם פרנסיס ארינזה הניגרי, גם על פי אתרי ההימורים ברשת. אוסקר אנדרס רודריגז מרדיאגה מהונדורס הוא המועמד השלישי, ובעקבותיו ראצינגר וקלאודיו הומאס מברזיל.

 

כצפוי, מות האפיפיור מספק הזדמנות לתמהונים להתבטא באמצעות האינטרנט. הדף הבא מפרט את כל המועמדים לכס הקדוש, חלק ידועים ואילו אחרים מועמדים בעיקר בעיני עצמם. למשל, דניס בראון, מהנדס תוכנה מארה"ב שהכריז על עצמו מועמד לתפקיד האפיפיור עוד בשנה שעברה, או "ישראל דהגוי", המועמד הפרוטסטנטי היחיד. הסטודנטית הבריטית רייצ'ל וויטינגטון מצהירה על עצמה המועמדת הנשית היחידה לתפקיד הרם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
יוחנן פאולוס השני. עדיין לא נקבר
צילום: רויטרס
מומלצים