שתף קטע נבחר

דיון ראשון על הפיצוי: רק 8 פניות הוגשו

אנשי וועדת הזכאות הקובעים את גובה הפיצוי למתנחלים התכנסו לדיון ראשון אולם הערב מתברר כי רק שמונה פניות מפונים הגיעו מינהלת ההתנתקות. אתמול דיבר יו"ר מינהלת ההתנתקות על כ-200 פניות אולם מדובר רק בהערכה. במינהלת מתעקשים: בימים הקרובים אמורות להגיע עוד 250 פניות

וועדת הזכאות לפיצוי המתנחלים התכנסה אמש (יום ב') לדיון ראשון במתן הפיצוי למפוני תוכנית ההתנתקות. על הפרק: שמונה פניות בלבד שהוגשו לוועדה. מתברר כי התבטאותו של יושב ראש מינהלת הההתנתקות, לפיה יש כ-200 פניות, היתה רק בגדר הערכה לקראת הבאות.

 

ועדת הזכאות אמורה לקבוע את זכאותם של המתנחלים לפיצוי. ההליך לבחינת הזכאות מתבצע באמצעות השוואת הנתונים בפניות המתנחלים לנתונים הקיימים אצל הוועדה. יו"ר הוועדה הוא משפטן שמונה על ידי שרת המשפטים, ציפי לבני. חבר נוסף הוא יו"ר מינהלת ההתנתקות, יונתן בשיא או נציג מטעמו, חבר אחר הוא חשב המינהלת. כמו כן יושב בוועדה נציג ציבור.

 

עד כה "נערמו" על שולחן הוועדה כאמור רק שמונה פניות. ואולם, במינהלת מתעקשים שבימים הקרובים אמורות להגיע עוד מאתיים וחמישים פניות של מתנחלים, שיבקשו גם הם פיצויים.

 

הוועדה מצליבה את נתוני המשפחות עם האישורים שצירפה כל משפחה לבקשת הזכאות לפיצויים, ומחשבת בפועל מה גובה הפיצויים לה זכאית כל משפחה ומשפחה שפנתה לוועדה.

 

"עורכי הדין מדווחים לנו על 200 או יותר בקשות שכבר נמצאות אצלם. מאות טפסים הורדו מאתר המינהלת באינטרנט", אמר אתמול בשיא. עם זאת, העריך שעד יום הפינוי, יגיעו 70% מהמנחלים ל"הסדר כזה או אחר". לדבריו, "לרוב המתנחלים הפיצויים סבירים. לחלק מהמתיישבים, בעיקר לבני ה-20, הפיצויים נמוכים מאוד".

 

עתירה נגד גובה הפיצוי

 

בשבוע שעבר עתרו לבג"ץ 21 מתושבי ההתנחלות גנים, המיועדת לפינוי במסגרת תוכנית ההתנתקות. התושבים טענו שיש לשנות באופן ניכר את סכומי הפיצויים שיוענקו להם במסגרת חוק פינוי-פיצוי. עתירה זו מצטרפת לשלוש עתירות נוספות שהוגשו נגד פינוי-פיצוי אך היתה זו הפעם הראשונה שבה תקפו מפונים עתידיים את גובה הפיצוי.

 

בפתח העתירה נכתב "העותרים יכבדו את הוראות החוק, יתפנו וימסרו נכסיהם על פיו". עו"ד אלון המר, שהגיש את העתירה בשמם של התושבים ביחד עם עו"ד ירון סהר, אמר: "אנחנו לא מתווכחים עם עצם הפינוי, אנחנו מקבלים את זה בהכנעה אבל רוצים שהפינוי יהיה צודק והגון".

 

בעתירה טענו תושבי גנים כי חוק פינוי-פיצוי אינו עולה בקנה אחד עם חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, שבאחד מסעיפיו נאסרת פגיעה בקניינו של אדם. העותרים טוענים כי החוק, במתכונתו הנוכחית, פוגע בהם קשות ודורשים לתקן אותו ולהגדיל את גובה הפיצויים.

  

לעתירה צירפו התושבים חוות דעת של אהוד המאירי, שמאי ידוע, ובה נכתב כי בפיצויים שיוענקו לתושבים לא ניתן לרכוש קרקעות במקומות אחרים כי הפיצוי אינו מספיק. לפי החוק, תושב גנים השוכן במקום שש שנים, ועד יוני 2004 שכן שם במשך שנתיים רצופות ביישוב, יקבל 225 אלף שקלים לכל היותר.

 

בעתירה טוענים התושבים כי את גובה הפיצוי אין לחשב לפי הוותק ביישוב אלא על-פי שווי הקרקע. עוד הם כן טוענים כי אין לכלול בזמן הקובע רק את הזמן שעד יוני 2004. תושבי גנים אף טוענים כי הם מופלים לרעה לעומת תושבי ימית שפונו ב-82' בכל הנוגע לפיצוי האישי על עוגמת הנפש שנגרמת להם כתוצאה מהפינוי.


פורסם לראשונה 04/04/2005 20:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן מרסיאנו
רק שמונה פניות. בשיא
צילום: אילן מרסיאנו
צילום: איי אף פי
לא נשברים ולא פונים. ארכיון
צילום: איי אף פי
צילום: גיל יוחנן
יגיעו להסדר?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים