שתף קטע נבחר

למה באירופה כן ובישראל לא?

הפרק החמישי והאחרון בסדרה "בעקבות הגביע האבוד" שואל את השאלה הפשוטה מכל: מדוע אחרים מצליחים, ואנחנו לא? כיצד מדינות שכנות לנו, כמו יוון וטורקיה, הפכו לדומיננטיות במפת הכדורגל העולמי, וישראל נותרה בשוליים?

סדרת הטלוויזיה "בעקבות הגביע האבוד" של עמנואל רוזן, אשר משודרת בערוץ 10 (21:00), מגיעה הערב לסיומה. נקודת הפתיחה היא אצטדיון רמת גן המלא, עמוס וגדוש עד אפס מקום באלפי צופים לקראת משחק הכדורגל בין נבחרות ישראל וצרפת. איך זה שעל אף הרעב לכדורגל, מדשדש ענף הספורט פה בארץ ולא נוסק לגבהים?

 

בתכנית הראשונה חזר רוזן לאחד הרגעים הקשים של נבחרת ישראל לדורותיה - שער השיוויון של אנדראס הרצוג בזמן הפציעות, במשחק הנבחרת נגד אוסטריה באצטדיון רמת גן, שער ששלח את אוסטריה למשחקי ההצלבה על הזכות לשחק בטורניר הגביע העולמי 2002, ואותנו לאכול את הלב. אוסטריה הובסה אז בידי טורקיה בשני משחקי הפלייאוף (1:0 בוינה, 5:0 באיסטנבול) ונותרה בבית. טורקיה, לעומת זאת, סיימה את המונדיאל ביפן וקוריאה במקום השלישי.

 

בפרק השני הישווה רוזן בין האימונים המפרכים שעובר טל בן חיים בבולטון שבאנגליה לעומת החיים הטובים של דוד רביבו במ.ס אשדוד. רוזן נגרר בעקבות סימה בכר, אשת כדורגלן, אשת העולם הגדול ומיס עולם הנשואה, שהראתה את עולם הלייף-סטייל הנוצץ, הנובורישי והריקני שאופף את הכדורגלן הישראלי.

 

היציעים הריקים - מראה כה מוכר מנוף הכדורגל הישראלי - נבחנו בפרק השלישי. מולם עמדו היציעים העמוסים באירופה, ויו"ר ההתאחדות איצ'ה מנחם התקשה להסביר מה בעצם דפוק בניהול הכדורגל בארץ, שמבריח את הצופים; בפרק הרביעי התלווה רוזן לעומר פרץ, שחקן נוער מוכשר אשר לומד באקדמיית הכדורגל בשטרסבורג, הקבוצה בה שיחק אביו, שחקן העבר ויקי פרץ. מול התנאים והיחס להם זוכה פרץ הצעיר, ומול אקדמיית הכדורגל המפוארת שהקים מישל פלטיני בקליירפונטיין, הציג רוז את התנאים הירודים והמתקנים העלובים בהם מתאמנים נערים, וגם שחקנים בוגרים, בארץ.

 

כמו הפרקים שלפניו, גם הפרק החמישי והאחרון עורך השוואה בין ישראל לאירופה. השאלה הנבחנת היא השאלה המרכזית ביותר ביחס בין הכדורגל האפרפר שלנו למשחק המבריק המתנהל על מדשאות אירופה: למה הם כן ואנחנו לא? מדוע מדינות קטנות ודומות לנו מצליחות במשחק האהב בעולם, וישראל כה נחשלת? מדוע הולנד ודנמרק הקטנות זכו באליפות אירופה? למה טורקיה, אותה הבסנו לפני שנים ספורות 0:4, הצליחה לסיים במקום השלישי בעולם? כיצד זה יוון, שכנתנו הים-תיכונית, אלופת אירופה?

 

עמנואל רוזן יוצא לסיור בדרבי הגדול של איסטנבול וטורקיה, בין גלאטסראיי ופנרבחצ'ה. פיני בלילי מספר כי חשב שראה כבר הכל בכדורגל, אבל התברר לו ששגעון הכדורגל בטורקיה גובר על הכל. אלא שלצד השגעון ניצב גם הגיון. יוון וטורקיה השקיעו ממון ומאמצים כדי לקדם את הכדורגל בארצם, אנשי מקצוע הגיעו מחו"ל, ותכניות לטווח ארוך בוצעו במלואן, כל הדרך לגביע. אנחנו עוד הולכים בעקבות הגביע האבוד.

 

לאחר התכנית בשעה 21:45, ישודר דיון אולפן בנושא הכדורגל הישראלי - כיצד תומכת הממשלה בישראל בכדורגל?

האם הצעת חוק שתוגש בנושא תביא להצלחה בתחום הכדורגל? עמנואל רוזן ינחה את הדיון על מצבו של הכדורגל הישראלי והאפשרויות לקדם אותו. בהשתתפות שרת החינוך והספורט לימור לבנת, מאמן הנבחרת אברהם גרנט, נשיא מכבי חיפה יעקב שחר, רינו צרור ויו"ר מכבי ת"א בכדורסל, שמעון מזרחי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נבחרת יוון חוגגת אליפות אירופה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
חלוץ נבחרת טורקיה, האקאן שוקור
צילום: איי פי
מומלצים