שתף קטע נבחר

צילום: איי פי, דני סולומון

יואץ המו"מ עם הבנק העולמי לרכישת בתי המפונים

ראש הממשלה, אריאל שרון, נפגש לפנות בוקר עם נשיא הבנק העולמי המיועד, פול וולפוביץ', וסיכם איתו על האצת המגעים בנושא מכירת הבתים בגוש קטיף לידי הבנק העולמי. שרון הדגיש בפגישותיו שישראל תהיה מוכנה להשאיר את הבתים על כנם, בתנאי שההתנתקות תהיה מתואמת. ראש הממשלה נועד עם סגן הנשיא צ'ייני לשיחה בנושא הגרעין האיראני

ראש הממשלה, אריאל שרון, סיכם לפנות בוקר (יום ד') שיואץ המשא ומתן למכירת הבתים בגוש קטיף לבנק העולמי. הנושא נדון בפגישתו של שרון עם סגן שר ההגנה, פול וולפוביץ', שעתיד להתמנות לנשיא הבנק העולמי, שנערכה בוושינגטון.

 

השניים סיכמו להיפגש פעמים נוספות בעתיד ולדון בנושא זה. נראה כי היענותו של וולפוביץ' להמשיך ולדון בנושא מעידה על נכונותה של ארה"ב לסייע לישראל במגעיה עם הבנק העולמי בנושא מכירת הבתים בגוש קטיף.

 

קודם לפגישה עם וולפוביץ נועד ראש הממשלה עם סגן הנשיא, ריצ'ארד (דיק) צ'ייני. בפגישה זו, שנמשכה 90 דקות, כיכבו "סוגיות אסטרטגיות" ובראשן הנושא האיראני, לאחר שכבר בפסגה עם בוש בחוותו בטקסס הציג שרון את הערכת המודיעין הישראלית. הוא הזהיר כי ההבנות שמגבשות אירופה והקהילה הבינלאומית עם טהרן מאפשרות לה לקדם את תוכניותיה הגרעיניות בחשאי. שרון הדגיש כי בישראל מעריכים שאיראן לא הגיעה עדיין לנקודת האל-חזור.    

 

ראש הממשלה אמר במהלך שיחותיו בארה"ב שיסכים להשאיר את הבתים בהתנחלויות שיפונו מגוש קטיף על כנם רק אם ההתתקות תהיה מתואמת עם הפלסטינים. ישראל, כך הדגיש, רוצה להימנע ממצב שבו תהיה ביזה של הבתים בצד הפלסטיני, ולכן נדרשת לקיחת אחריות בצד השני. לפיכך, רק אם יהיה תיאום עם הצד הפלסטיני, הבתים לא ייהרסו.

 

שרון: אבו מאזן חיייב לפרק את ארגוני הטרור 

 

אתמול קיים ראש הממשלה שיחה עם עיתונאים זרים, אמריקנים ברובם. הוא חזר על קריאתו לראש הרשות הפלסטינית להרים את הכפפה ולהיאבק בארגוני הטרור. "אני מכיר אותו כבר שנים רבות", אמר שרון. "אין ספק שהוא מוביל קו אחר מזה שהוביל ערפאת. אך הוא חייב לעשות יותר כדי לפרק את ארגוני הטרור מנשקם, וכל עוד הדבר לא נעשה - לא ניתן להתקדם במפת הדרכים".

 

בוושינגטון, לשם הגיעה פמליית ראש הממשלה מטקסס, נועד שרון גם עם חברי קונגרס יהודים. הוא מלווה בביקורו ביועציו הקרובים - דב וייסגלס ושלום תורג'מן, במזכירו הצבאי יואב גלנט ובשגריר דני איילון.  

 

את ביקורו בארצות-הברית, במהלכו נועד עם הנשיא בוש בפעם ה-11, מגדיר שרון כ"מוצלח מכל קודמיו". בכך הוא מבקש להדוף את הטענות על חילוקי דעות חריפים עם הממשל בנושא הבנייה בהתנחלויות. שני המנהיגים לא הסתירו את המחלוקות במסיבת העיתונאים המשותפת שקיימו, אולם שרון סימן לעצמו "וי", כאשר פעם נוספת הכיר הנשיא בפומבי בגושי ההתיישבות, ובצורך להתחשב בהם בהסדר הקבע.

 

האמריקנים, מצידם, לא מבזבזים זמן, ופועלים להפוך את ההתנתקות לצעד המתואם עם הפלסטינים. מזכירת המדינה, קונדוליזה רייס, שוחחה עם ראש הרשות אבו-מאזן, עידכנה אותו בפרטי הפגישות עם שרון וציינה כי כבר בקרוב יתואם עבורו ביקור נפרד בבית הלבן. גורמים בפמליית רה"מ אומרים מנגד כי לאור המצב הביטחוני שנוצר, כלל לא בטוח שביקור של ראש הרשות בוושינגטון עומד כרגע על הפרק.

 

דוברה של רייס, ריצ'ארד באוצ'ר, אמר: "אנחנו מרוצים לשמוע מראש הממשלה שרון שהוא מעוניין לתאם פעולות. הנשיא אמר שהוא מקווה שהפלסטינים יקבלו את ההצעה לתאם את הנסיגה".

 

מהביקור בוושינגטון שב ראש הממשלה למציאות הטעונה בישראל, שלושה חודשים לפני תחילת הנסיגה מעזה. בראיון לרשת אן-בי-סי הוא ניסה להסביר את המצב המורכב: "אסור לזלזל במה שקורה אצלנו. זה נראה כמו ערב מלחמת אחים". מאוחר יותר ביקש להוסיף: "התכוונתי שיש אווירה של מלחמת אחים בשל ההסתה והאלימות, אבל אני מאמין שנוכל להתגבר, ומהלך ההתנתקות יעבור בשקט".


פורסם לראשונה 12/04/2005 23:42

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן-חורין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
וולפוביץ. המגעים יואצו
צילום: איי פי
צילום: לע"מ
פגישה עם צ'ייני. שרון
צילום: לע"מ
צילום: לע"מ
שרון בפגישה עם חברי קונגרס אמריקנים
צילום: לע"מ
מומלצים