שתף קטע נבחר

"מסע לאחדות העם" מתל-חי לגוש קטיף

צעירים שנחרדו מהאווירה האלימה בארץ פנו לעמותת "גשר", וביחד יזמו את המסע, שיצא מתל-חי ויסתיים ביום הזיכרון בגוש קטיף. לטענתם, "אנו לא רואים גורמים בהנהגה הישראלית המנסים למנוע את האלימות, לכך אנו חרדים במיוחד"

עשרות צעירים מרחבי הארץ ייצאו היום (ב') למסע מיוחד שמטרתו לקרוא לשמירה על האחדות בעם. זאת, על אף המחלוקות הרבות בנוגע לתוכנית ההתנתקות. בין המשתתפים במסע, שתחילתו בתל-חי הצפונית וסופו בגוש קטיף, נמצאים רבים ממתנגדי ההתנתקות, אך גם רבים מתומכיה. רגע לפני יציאתם לדרך, שתסתיים רק ביום הזיכרון, אמרו הצועדים ל-ynet: "אנו מבקשים למנוע את גל האלימות, העלול לסכן את קיומה של המדינה".

 

אחד מיוזמי המסע, חן פרום, משוחרר טרי בשנות העשרים לחייו, הסביר כי על המסע חשבו הוא וחבריו לאחר שהרגישו כי האווירה האלימה, שרק הולכת ומתחממת, יכולה להוביל אותנו למצב מסוכן. "יצרתי קשר עם כמה חברים ששירתו עימי בצבא, וביחד החלטנו לעשות מעשה", אמר.

 

 

 

הצעירים שיתפו בתוכניתם גם את עמותת "גשר", הפועלת מזה 30 שנה לגישור בין חילונים לדתיים. חברי העמותה התלהבו מאוד מהרעיון, והחלו להפיץ אותו יחד עם הצעירים. המקביל נפתח אתר אינטרנט דרכו נרתמו לרעיון עשרות צעירים נוספים. 

 

"פנינו ל'גשר' עם הרעיון כדי להפוך את החלום למציאות, ושמחנו כאשר נפלנו על אוזניים קשובות", אמר פרום."גם דרך האתר, שמחנו לראות שיש היענות גדולה. אנחנו יודעים שלתל-חי צפויים להגיע היום עשרות צעירים ואנו מקווים שבדרך יצטרפו אלינו עוד רבים נוספים".

 

בנוגע לשאלה הבוערת, "תוכנית ההתנתקות בעד או נגד", אומרים יוזמי הצעדה כי הדעות בנושא חלוקות וכי הם נוהגים לקיים דיונים רבים בנושא. לטענתם, "אנחנו מאמינים כי ההתנגדות להחלטה לביצוע התוכנית היא זכות ואולי אפילו חובה במדינה דמוקרטית, אך אסור שלוויכוח כזה תתלווה גם אלימות. חשוב בכל מחיר לשמור על אחדות העם".

 

המסע מתחיל דווקא היום, לטענת הצעירים כי חג הפסח, המסמל את היציאה מעבדות לחירות, מסמל יותר מכל את הצורך באחדות בעם. בשבוע הראשון יעברו הצעירים באזור הגליל, ולקראת סוף השבוע הם צפויים להגיע למושב "הזורעים" הסמוך לטבריה. בשבוע הבא יצעדו הצעירים באזור המרכז, מנתניה ועד לטרון, ולאחר מכן ירדו בשביל ישראל מאזור בית גוברין והערבה עד לגוש קטיף.

 

"אנחנו מקווים שהמסע הזה יכה גלים", אמרו הצעירים והסבירו: "אנחנו לא רואים שום גורמים בהנהגה הישראלית המנסים למנוע את גל האלימות, שעלול לסכן את קיומה של המדינה. לכך אנו חרדים במיוחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אפי שריר
מסע (אילוסטרציה)
צילום אפי שריר
מומלצים