שתף קטע נבחר

רות סירקיס בספר חדש: מהמטבח בבריאות

אוכל בריא הוא לאו דווקא דיאטטי: ספר חדש של רות סירקיס מציע עשרות מתכוני בריאות לאלה המעוניינים בתזונה נבונה, עתירת סיבים, ויטמינים ומינרלים. עם זאת, הספר אינו מיועד להרזייה, ואף מכיל פרק של תאוות משמינות במיוחד. סירקיס: לא צריך להיצמד לקלוריות. אוכל טוב הוא חיים טובים

שלושים שנה לאחר שהוציאה את ספרה המיתולוגי "מהמטבח באהבה", יוצאת רות סירקיס בספר חדש, והפעם על טהרת האוכל הבריא. לצד מאכלים מגרים הכוללים מרכיבים בריאותיים מהטבע, כולל הספר גם מידע על מקורות הוויטמינים והמינרלים במזון, ולקסיקון מושגי בריאות הקשורים במזון.

 

סירקיס מבססת את ספרה על הנחיות משרד הבריאות האמריקני לתזונה ואורח חיים בריא, שעיקרן צריכת מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, במסגרת קלורית נכונה, בדגש על ירקות ופירות בכל הצבעים. היא מרבה להשתמש גם בדגים ובהם סלמון העשיר באומגה 3, ובבשר עוף.

 

המתכונים בספר עטויים בצילומים מריירים, וקשה שלא להתגרות בתאוות הגסטרונומיות פרי ידיה המנוסות של סירקיס. אלא שהתאכזבנו לגלות שדווקא בספר המתיימר להוות אורים ותומים למטבח הבריא, לא צורפו ערכים תזונתיים או לפחות ערך קלורי למנות. מצאנו גם מתכונים רבים בספר עתירי שומן וקלוריות, סכנה לכל מאותגר משקלית.

 

- מה הביא אותך לכתוב ספר על בישול בריא?

 

סירקיס: "כל שבוע אני שולחת לגולשים באתר שלי מתכון דל קלוריות, והחלטתי לכנס את המתכונים לספר. ראיתי שבאופן אינטואיטיבי אני יותר נוטה בשנים האחרונות לתת מתכונים פחות שמנים, פחות עשירים, ויותר בריאים. לא תמצא בספר הרבה מתכונים בטיגון, בקמח או בסוכר".

 

- מה מייחד את הספר הזה מספרי בישול בריא שיצאו לאחרונה לשוק?

 

סירקיס: "יש לי לא מעט ספרי תזונה בריאה בספרייה שלי, והם תמיד נראים מדי מתוחכמים מבחינת הידע התזונתי ולאיש הרגיל זה כבד והוא לא מתחבר לזה. הספר שלי מדבר על הערך הבריאותי של הירקות והפירות, בדומה לספרים שכאלה שליקטתי ברחבי העולם. זו מעין קולקציה של מזונות מרפא. עכשיו מדברים על חמש מנות של ירקות ופירות ביום, וזה היה המוטו לכתיבת הספר. לא רציתי להיות יותר מידי ספר תזונתי. רציתי לתת מתכונים כמו מרקים מלאי ירקות, סלטים, תבשילים ירוקים, ואפילו חלק גדול מהעוגות מכילות פירות".

 

 - ובכל זאת העדפת שלא לציין ערכים תזונתיים ליד כל מתכון, למה?

 

סירקיס: "החידוש בספר הוא בגישה שונה, שלא לכל דבר צריך ערך קלורי. אנחנו לא נעולים על כמויות השומן או על הקלוריות, הגישה שלי היא יותר חופשית וקלה. אכילה טובה ובריאה, בלי היצמדות לערכים תזונתיים. אני אומרת – תאכל חופשי, בלי לפחד, תהנה מהאוכל".

 

- עם גישה כזו מזמן הייתי שובר את הדיאטה.

 

סירקיס: "גם המלצות משרד הבריאות והחקלאות האמריקניים לא נותנים דגש על הקלוריות, אלא על המרכיבים של האוכל, על שילוב של ירקות ופירות, ועל כך נתתי את רוב ההשקעה בספר, שנכתב בייעוץ עם דיאטנית".

 

- האם את מתכננת פרוייקטים נוספים בתחום המטבח הבריאותי?

 

סירקיס: "העבודה על הספר נמשכה תשעה חודשים. זה לחבר מתכונים, לקנות מצרכים, לבדוק את המתכונים שוב ושוב, לשטוף כלים, ולבסוף בעלי שמצלם את התוצאות. זה תהליך ארוך ומתיש, ואחרי העבודה על הספר אני צריכה קצת מנוחה. אבל מאוד ייתכן שאמשיך בקו הזה שמאוד מעניין אותי". 

 

"מהמטבח בבריאות", 256 עמודים, מחיר לצרכן: 99 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהמטבח בבריאות. דגש על ירקות ופירות
צילום: שלום בר טל
רות סירקיס. בלי להיצמד לקלוריות
צילום: שלום בר טל
ד"ר רק שאלה
מומלצים