שתף קטע נבחר

"נהיה פי שבעה מהשוטרים ומהחיילים"

"נחסמת? המשך ברגל תוך עקיפת החסימות וחתירה מתמדת להגיע אל היעד. נעצרת? ניצחת! אין ממשלה שתשרוד לאחר שנאלצה להקים מחנות מעצר לאלפים מאזרחיה". כך מורה דף הנחיות שחולק במהלך עצרת המחאה בגוש קטיף נגד ההתנתקות. המשתתפים הבטיחו: "עוד תראו מה יהיה פה. כמה אנשים יבואו. אנחנו נהיה פי חמש, שש ושבע מהשוטרים ומהחיילים". והמדשאות נצבעו כתום. יום מחאה

"לעזרת אחינו הנצורים". זו היתה כותרו של דף הנחיות שחולק היום (ד') במהלך עצרת המחאה בגוש קטיף נגד תוכנית ההתנתקות. המטרה, לפי עמוד ההנחיות: ביטול גזירת הגירוש והעקירה.

 

  

מצידו האחד של הדף צוירה מפה של הנגב המערבי ובה אזור גוש קטיף. מצידו השני - הוראות למי שמתכוון להגיע ולסייע למתנחלים. "נחסמת? המשך ברגל תוך עקיפת החסימות וחתירה מתמדת להגיע אל היעד. נעצרת? ניצחת! אין ממשלה שתשרוד לאחר שנאלצה להקים מחנות מעצר לאלפים מאזרחיה".

צילום: צפריר אביוב

 

על הדף חתום "המטה המשותף לביטול גזירת הגירוש", שחבריו מציינים בו כי אין לנקוט בשום אלימות פיזית או מילולית במפגש עם כוחות הביטחון. עם זאת, הם קוראים להמונים להגיע לאזורי הפינוי על מנת ליצור קבוצות גדולות של אנשים שלא יאפשרו לכוחות הביטחון לבצע את המלאכה.  

 

בין ההמלצות שעל המדריך מביאים כותבי המסמך גם רשימה של ציוד מומלץ: בגדים להחלפה, כובע, קרם הגנה מפני השמש, שק שינה, חומר קריאה, תנ"ך ונעלי הליכה נוחות. אחד ממחלקי המסמך הבטיח תוך כדי חלוקה: "עוד תראה מה יהיה פה. כמה אנשים יבואו. אנחנו נהיה פי חמישה, שישה ושבעה מהשוטרים ומהחיילים".

 

 

קשה היה לצעוד במקום העצרת מבלי להיתקל מדי מטרים ספורים בעשרות הבלונים הכתומים שהונפו אל על. מסוקים באוויר, כנפיים על האש והרבה אמונה של ההמונים - אמונה לפיה גם את הפסח הבא יבלו בגוש קטיף - אלה היו המאפיינים הבולטים של מפגן הכוח שהצעידו המתנחלים.

 

צעדת המחאה החלה בשעות הבוקר בנווה דקלים והגיעה עד לתל קטיפה, שם קיימו עצרת גדולה סמוך לאגם. "תראה את האנשים, הנוף האוויר, איך אפשר לעצור דבר כזה, לנטוש בלי לקבל כלום?" תהתה אביבה בורשטיין (42), שהגיעה יחד עם בעלה ושני ילדיהם ממרכז הארץ על מנת למחות נגד התוכנית ולתמוך בתושבים.

 

מדשאות גוש קטיף נצבעו בכתום ונראה כי מאז החל המאבק גדלה קולקציית המוצרים הכתומים בעשרות פריטים. לא עוד דגל וחולצה ב-15 שקלים. עכשיו כבר יש תיקים לבית הספר ומנשא לאכסון דיסקים. אפילו השלט עליו נכתב "שלושה דיסקים ב-99.9 שקל" היה, איך לא, בצבע כתום.

 

אחד מהמבקרים המבוגרים בגוש קטיף, אולי המבוגר שבהם, היה אברהם אלברט גז, בן 75 מנצרת עלית. "חשוב לבוא לכאן ולהראות תמיכה", אמר ל-ynet וסיפר כי אמש דן בנושא עם אחת מבנותיו. "היא חושבת שצריך לתת צ'אנס לתוכנית הזאת. אני אמרתי לה שבדברים כאלה לא לוקחים סיכונים. כבר ראינו מה קרה עם אוסלו, התפוצץ לנו מול העיניים. אני חושב שעוד אפשר לעצור את זה, ששום דבר עוד לא סגור, שכל מי שמאמין בזה צריך להגיע לכאן. כל עוד אוכל ללכת על שתי הרגליים אני אבוא לכאן".

 

גם יפה ברוך מאזור השרון השאירה מאחור את בעלה והגיעה בהסעות המאורגנות לעצרת. "הרגשתי מחוייבות להיות כאן. אי אפשר לשבת בבית, לראות טלוויזיה ולהגיד 'הם צודקים'".

 

עם סיום העצרת החלו האלפים להתפזר בשקט מופתי. משפחות שלמות צבועות כתום נעו עם ילדיהן לעבר מאות האוטובוסים, שהוציאו אותם אל מחוץ לגוש. "נהיה כאן ביום העצמאות" הבטיח אבי בראון, שהגיע עם אשתו וארבעת ילדיו. "וגם בפסח הבא", הוסיף. "אני מבטיח שזה מה שיקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
יום כתום
צילום: צפריר אביוב
המאבק רק מתחיל
צילום: צפריר אביוב
צילום: צפריר אביוב
מתכוננים להמשך
צילום: צפריר אביוב
מומלצים