שתף קטע נבחר

בשיא למשפחות: העבירו הקברים לניצנים

מכתב ששיגר יו"ר מינהלת ההתנתקות מציע למתנחלי גוש קטיף שיקיריהם קבורים בבית העלמין בגוש להעביר את הקברים לבית העלמין של קיבוץ ניצנים. "הם מבקשים להמשיך במסורת של קבורה חילונית, ולכן הסכימו לחלק את שטח בית העלמין, עם גדר מפרידה" כותב בשיא ומציין כי הדבר תואם עם החברה קדישא בגוש. המשפחות זועמות: בשיא משקר. כלום לא תואם

משפחות שכולות בגוש קטיף זועמות על מינהלת ההתנתקות ועל העומד בראשה. המשפחות קיבלו אתמול (יום ג') מכתב מראש מינהלת סל"ע (סיוע למפוני עזה), יונתן בשיא, העוסק בהעברת קברי יקיריהן לבית העלמין של קיבוץ ניצנים שבפאתי היישוב ניצן. במכתב נטען כי הדבר נעשה בעצה אחת עם החברה קדישא של גוש קטיף אך הדבר נתון לבחירתן של המשפחות ולשיקול דעתן המוחלט.

 

 

"באנו בדברים עם חברי מזכירות ניצנים, אשר התייחסו לעניין ברגישות אנושית רבה והביעו את הסכמתם לכך שבית הקברות ישמש גם את תושביו הדתיים של ניצן", כותב בשיא. "הם מבקשים להמשיך במסורת של קבורה חילונית, ולכן הסכימו לחלק את שטח בית העלמין, עם גדר מפרידה, תוך הקצאת החלק הקרוב לניצן – לבית קברות חדש, בו ייערכו טקסי הקבורה לפי מסורת ישראל.

 

"לבית הקברות החדש יש שער נפרד, ובעצה אחת עם החברה קדישא של גוש קטיף, יוכנסו בו כל המרכיבים הנדרשים לפי רוח ישראל סבא. ברור כי שירותי הדת שניתנים לכל תושב באזור, כוללים גם שירותי קבורה, ולכן המועצה האזורית חוף אשקלון שותפה למהלך, ואנו נסייע בידה הן בתכנון בית העלמין והן בהשקעות הנדרשות".

 

"מתייחסים אלינו כחפץ"

 

שלמה יוליס מתגורר בנווה דקלים מזה 23 שנה. בנו, איתי רפאל, קבור בבית העלמין בגוש קטיף לאחר שנפטר ממחלה קשה כשהיה בן 14 וחצי. "אנחנו כבר רגילים שהאמת היא לא נר לרגליה של מינהלת ההתנתקות. אבל לכתוב למשפחות דברים לא נכונים - שדיברו עם חברת קדישא - אין בזה אמת", הוא אומר.

 

"הולכים לדבר עם ה'סוחר' כאילו אנחנו חפץ. אל חיות מעבדה מתנהגים יפה יותר מאשר לאנשים פה" ,הוא מוסיף. "הולכים לסגור עם גורמים לפני שמדברים איתנו, המשפחות? הלא ידעתם שיש פה בית עלמין ולא מצאתם לנכון לפנות אלינו עד לרגע זה ולהתייחס לנושא? מדובר בחוסר רגישות".

 

יוליס מספר כי בנו, שנפטר לפני 12 שנה, ביקש להיקבר בגוש קטיף. "גם כשבני היה חולה עשיתי הכל כדי להקל עליו. התפללתי, קיוויתי, וכאשר הקדוש ברוך הוא גזר התמודדתי. אין לי בית במקום אחר. זה הבית שלי ולצערי יש לי גם קבר. אני מתפלל ומקווה שהאסון הזה לא יקרה. הקדוש ברוך הוא - הוא ינחה אותי. זה הבית שלי. אין לי מקום אחר ואני לא חושב על המקום".

 

אהרל'ה צור מחברת קדישא של גוש קטיף מספר כי כבר פנה לעורך דין והגיש תביעת דיבה ומציין כי הוא הזהיר אותם לפני מעשה ומוסיף כי הם לא יתנו יד לדבר הזה וכי הם מתנגדים למהלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בשיא. מציע את בית העלמין בניצנים
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: גדי קבלו
בית הקברות בגוש קטיף (ארכיון)
צילום: גדי קבלו
מומלצים