שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    זוכרים את רעיה

    לפני חודש נפטרה רעיה טראב, שהיתה אחת המשתתפות הפעילות בפורום אוכל של ynet. כתבת פרידה

    כשנכנסתי לפורום אוכל של YNET בפעם הראשונה לפני כשנתיים לא ידעתי שהפורום יהפוך לביתי השני ושאנשיו יהפכו למשפחתי השניה. עם הזמן מצאתי את עצמי מתחבקת באישון ליל עם חברות חדשות מהפורום ומפטפטת באמצעות הדואר האלקטרוני עם החברות הרחוקות יותר, פיזית. אחת מהן, אשר כבשה את לבבי בהומור ובחכמת חיים בלתי רגילה היתה רעיה טראב ז"ל, שכינויה בפורום היה "מרתה סטיוארט", והיתה בשלנית וידענית מחוננת לפחות כמו זו האמריקאית.

     

    בדומה לבת דמותה האמריקאית, היא חילקה בנדיבות עצות בפורום, העניקה שלל מתכונים שניסתה וליקטה לאורך השנים, דאגה להרגיע את הפורום כשתסס (ואלוהים עדי שיש לנו ימים תוססים בפורום) ואף יעצה לי בעניינים אישיים באמצעות הדואר האלקטרוני. נפגשנו רק פעמיים במהלך השנתיים בהם זכיתי להתיידד עמה ובכל זאת חשתי שנלקחה ממני חברה, אישה יקרה ונדירה.

     

    מרתה שלנו נלקחה בגיל צעיר, 45, לאחר מאבק במחלה קשה. היא הותירה בעל ושלוש בנות. הקטנה בהן בת שנה בלבד. זה חודש שהפורום מתאבל על לכתה של אישה קטנה שהיתה גדולה מהחיים, זה חודש שאנחנו מנסים ללקט בפורום את כל מתכוניה ואת שלל עצותיה לכדי חוברת שתישמר בפורום ותועבר לבנותיה.

     

    מבין שלל מתכוניה אשר כיכבו בפורום ולבטח ימשיכו לככב, בחרתי להביא כאן את  רוגלך הגלידה שזכיתי לטעום בביתה. יהי זכרה ברוך.

     

    רוגלך גלידה של רעיה טראב ז"ל

    רוגלך מעודנים, קטנים, בגודל נגיסה. הבצק מיוחד ואין בו שמרים.

     

    החומרים:

    לבצק:

    450 גרם חמאה

    1 מיכל (כחצי ליטר) גלידת וניל איכותית

    4 כוסות קמח

    למלית:

    אגוזי פקאן קצוצים

    צימוקים

    ריבת משמש חלקה

    לציפוי:

    קינמון

    סוכר

    1 ביצה

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים את חומרי הבצק. למרבה הפלא, למרות שזה יראה כאילו חסר קמח - יצא בצק מצוין. שמים בקירור למשך שעה.
    2. מחלקים את הבצק לשישה חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול ומפזרים עליו מעט קינמון וסוכר. בעזרת סכין חדה מחלקים את העיגול ל 12 משולשים.
    3. מערבבים את חומרי המלית. שמים בחלק הרחב של כל משולש כפית מהמלית. מגלגלים כלפי פנימה, סוגרים ומניחים בתבנית משומנת.
    4. מורחים כל משולש מגולגל בתערובת של ביצה עם מעט קינמון וסוכר.
    5. אופים בחום בינוני (כ-180 מעלות) בערך חצי שעה.

     

    לכניסה לפורום אוכל של ynet.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שלמה טראב
    רעיה טראב ז"ל
    צילום: שלמה טראב
    צילום: איילת בן-יוסף
    רוגלך מעודנים, קטנים, בגודל נגיסה
    צילום: איילת בן-יוסף
    מומלצים