שתף קטע נבחר

מגמת התרחבות: זינוק במדד מנהלי הרכש

מדד מנהלי הרכש מצביע על המשך התרחבות במשק, כשזה עלה החודש ב-3% לרמתו הגבוהה ביותר בחצי השנה האחרונה. זאת לאחר מגמת ההאטה שנרשמה בפברואר, והתאוששות במדד מרץ. עלייה של 4.6% בביקושים ליצוא לעומת מרץ

לאחר מגמת האטה שנרשמה במדד פברואר, והתאוששות במרץ, מצביע מדד מדד מנהלי הרכש בישראל על המשך ההתרחבות בחודש אפריל. המדד לחודש אפריל עומד על 55.7% לעומת 52.6% במרץ, קרי, עלייה של 3.1% - לרמתו הגבוהה ביותר בחצי השנה האחרונה. את המדד עורכים חברת דן אנד ברדסטריט וארגון מנהלי הרכש.

 

המדד שהה במגמת התרחבות במשך 14 חודשים החל מחודש דצמבר 2003. בפברואר שינה כיוון כשירד מתחת לקו ה-50%, המפריד בין האטה להתרחבות, וזאת כתוצאה מירידה בביקושים המקומיים שהחלה בחודש ינואר, ומירידה בביקושים לייצוא, שנבעה מירידה בכמות ההזמנות מחו"ל.

 

במרץ ניכרה התאוששות הן בביקושים המקומיים והן בביקושים לייצוא, וכעת באפריל, מגמת ההתרחבות נמשכת כאשר ברוב הרכיבים החשובים של המדד נרשמה התרחבות.

 

מדד מנהלי הרכש מבוסס על סקר מקיף בקרב מנהלי הרכש של חברות תעשייתיות מובילות במגזר היצרני בישראל, והוא בודק את השינוי ברכיבים שונים בפעילות החברה הנסקרת כמו ביקושים מקומיים, ביקושים לייצוא, תפוקות ייצור, מלאי, והעסקת עובדים.

 

ברכיב הביקושים ליצוא, אחד הפרמטריים המהותיים במדד, נרשמה החודש עלייה משמעותית של 4.6% לעומת חודש מרץ. רכיב ההזמנות בשוק המקומי עלה ב-4% לעומת מרץ. רכיב תפוקות הייצור השלים באפריל 18 חודשים רצופים של התרחבות ועלה ב-6.1%. 

 

גם בהעסקת העובדים במגזר היצרני נרשמה החודש עלייה של 5.5% לעומת מרץ.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמשכת ההתאוששות לאחר ההאטה
מומלצים