שתף קטע נבחר

תושבי גוש קטיף: לא מוכנים להיעקר פעמיים

הנהגת גוש קטיף החליטה אמש שלא לחתום על מסמכי תוכנית ניצנים, אך הערכות הן כי למעלה מ-100 משפחות כן חתמו. יו"ר מועצת חוף עזה: "הם אומרים שהם מוכנים לתת לנו מחנות פליטים, אבל אנחנו לא מאמינים לממשלה ורוצים לקבל קרקע ביישוב קבע"

הנהגת גוש קטיף החליטה אמש (יום ב') בתום שעתיים וחצי של דיונים על גורלה של תוכנית ניצנים, שלא לחתום על שום מסמך ולהמשיך במה שהגדירו כ"מאבק בעקירה הנפשעת". אך עם זאת, יש לציין כי ההערכות בגוש הן כי למעלה מ-100 משפחות חתמו כן חתמו על המסמך.

 

בתום הדיון אמר ראש המועצה האזורית חוף עזה, אבנר שמעוני, ל-ynet כי "החלטנו שעל המסמך שאומר שאנשים מוכנים למחנות זמניים אנחנו לא חותמים". לדבריו, "התושבים קודם כל רוצים להישאר בגוש קטיף, ומחובת הממשלה למצוא פתרון לתושבים ולא לפצל אותם. הם אומרים שהם מוכנים לתת לנו מחנות פליטים ולפזר אותנו במקומות שונים, אבל אנחנו אומרים שאנחנו לא מוכנים שיעקרו אותנו פעמיים".

 

שמעוני ציין שהוא מודע לכך שיש משפחות שכן חתמו על המסמך, אך הרוב החליטו שלא. "היו באסיפה מאות משפחות. אנשים מודאגים ולא מבינים איך תוך 90 יום רוצים לעקור אותם מגוש קטיף ולא נותנים להם כל אלטרנטיבה, לא לבתים ולא לחממות. לא מדברים איתם", אמר שמעוני והוסיף "ראש הממשלה עשה אירוע מתוקשר לפני חודש וחצי בניצנים ומה התקדם מאז?".

 

בפגישה השתתפו גם חבר הכנסת צבי הנדל (האיחוד הלאומי), עו"ד יצחק מירון מפורום משפטנים למען ישראל וכן יושבי ראש מזכירויות היישובים גדיד, גן-אור ובדולח, שמנסים בכל כוחם להביא למעבר לניצנים. אולם גם הם טוענים כי הם ימשיכו במאבק וכי לא מדובר ב"פיצוייניקים" מול "אידיאולוגים".

 

חבר הכנסת הנדל אמר ל-ynet בתום הפגישה כי "90% מהמתיישבים רוצים להישאר בגוש לעולמי עד". לדבריו, "אם חס וחלילה ניעקר, ההחלטה היא לקבל מגרש קבע בניצנים כי כל פיתרון אחר יהיה התחמקות של הממשלה. הרוב המוחלט קבע שלא חותמים כי לא מאמינים לממשלה. במידה וניכשל במאבק, תושבי הגוש רוצים לעבור כקהילה ולקבל קרקע ביישוב קבע".

 

מנהיגים בגוש, התומכים במעבר לניצנים, טוענים שהמחלוקת בתוך הגוש היא טקטית ולא מהותית: "התושבים לא מוכנים בשום מקרה לעבור פעמיים. בפעם הראשונה למחנה פליטים, ואחרי שנתיים לניצנים, שכן אחר כך ברור שתוכנית ניצנים תתפוגג, יוגשו נגדה בג"צים וברור כי שר הפנים פינס, אם יוכל, יבטל מיד לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות את המעבר לניצנים". הם דורשים לבצע את התוכנית באמצעות חקיקה.

 

לדברי המנהיגים, "חסימת הכבישים היא עדות לכך שהמאבק נגד התוכנית בעלייה, ושהתוכנית תקרוס".

 

ראשי ההנהגה בגוש קטיף מבקשים להביא בשלב הראשון לדחייה של תוכנית ההתנתקות מתוך תקווה שהיא תביא לביטולה. מטרת ההנהגה היא לנסות ולהגדיר בחקיקה את תוכנית ניצנים, תוך כוונה שהליך חקיקה יביא לדחייה ואחר כך לביטול של תוכנית ההתנתקות כולה.

פורסם לראשונה 16/05/2005 22:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבנר שמעוני. השתתף בפגישה
צילום: צביקה טישלר
הנדל. השתתף בפגישה
צילום: צביקה טישלר
חולות ניצנים. "לא מוכנים לעבור פעמיים"
צילום: גילי סופר
מומלצים