שתף קטע נבחר

שרון: תומך בהענקת מעמד לילדי עובדים זרים

ראש הממשלה סיפר בישיבה בנושא, שהתקיימה בלשכתו, כי "לבו נצבט" למראה כתבה טלוויזיונית על ילדי עובדים זרים שהולכים לצופים. לפי עמדת שר הפנים, אותה אימץ שרון, הילדים יקבלו מעמד חוקי אם הוריהם נכנסו לארץ באופן חוקי והם נולדו בארץ לפני מעל לעשר שנים

ראש הממשלה, אריאל שרון, הביע היום (ב') לראשונה את עמדתו בנוגע להענקת מעמד לילדי העובדים הזרים השוהים בארץ, ואמר כי יש להסדיר את מעמדם: "להוציא את מי שגדל פה, מדבר עברית והתחנך פה - זה יהיה מעשה לא הומניטרי".

 

במהלך דיון, שהתנהל בלשכת שרון בהשתתפות שר הפנים, אופיר פז-פינס, היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, מזכיר הממשלה, ישראל מימון ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, אמר שרון כי הוא תומך בעמדת השר פינס, אותה החל לקדם קודמו בתפקיד, אברהם פורז. על-פי עמדה זו, ילדי עובדים זרים שהם בגדר שוהים בלתי-חוקיים יקבלו מעמד חוקי, ובלבד שהם מעל לגיל עשר, נולדו בארץ והוריהם נכנסו לישראל באופן חוקי.

 

שרון ביקש ממזוז הבהרה לגבי האפשרות שהחלטה מעין זו תחייב הענקת מעמד חוקי גם לילדי שוהים בלתי-חוקיים פלסטינים. לשאלה זו השיב מזוז כי "מבחינה משפטית בהחלט אפשר להגן על הבחנה בין עובדים זרים, שילדיהם חונכו פה והתערו פה, לבין ילדי שב"חים פלסטינים".

 

עוד ציין שרון בדיון כי גיבש את עמדתו לאחר שבסוף השבוע האחרון ראה בטלוויזיה כתבה בה צולמו ילדי עובדים זרים, חניכי תנועת הצופים. לדברי שרון, הכתבה צבטה את לבו, והוא פנה לשר פינס בבקשה שיפתור את הנושא.

 

בתום הישיבה סיכמו הנוכחים כי נושא הסדרת מעמד הילדים יובא לאישור הממשלה לאחר חזרת ראש הממשלה מארצות הברית.

 

יש לציין כי פינס כבר העלה בעבר את הנושא בפני משרדי הממשלה הרלוונטיים . נציגי משרדי האוצר ותמ"ת התנגדו להצעה בטענה שהדבר יעלה למדינה כסף וכי בעצם ההחלטה, משדרת מדינת ישראל מסר שידרבן את העובדים הזרים להגיע לארץ. זאת, בניגוד למדיניות המוצהרת לפיה יש לצמצם את מספר העובדים הזרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים