שתף קטע נבחר

"ארה"ב יוזמת פגישה עם חיזבאללה והחמאס"

עיתוני האמירויות הערביות דיווחו כי בכירים בארגוני החמאס וחיזבאללה קיבלו לאחרונה איגרות רשמיות מהממשל האמריקני, בהן, בין השאר, צויין כי הם מוזמנים לדיונים משותפים. דיווח מקביל ציין כי בריטניה מנסה אף היא להדק קשריה עם הארגונים

האם ארצות הברית ובריטניה שוקלות לשנות את מדיניותן כלפי החמאס וחיזבאללה? שניים מהעיתונים באיחוד האמירויות דיווחו הבוקר (שבת) כי בכירים בשני הארגונים קיבלו לאחרונה איגרות רשמיות מהממשל האמריקני. זאת, באמצעות שגרירותה בלבנון של אחת ממדינות ערב.

 

לפי הדיווח בעיתון "אל-ביאן", ארצות הברית הדגישה באיגרת את "הכבוד לו היא רוחשת לפופולריות של הארגונים, בהם בחר ציבור תומכים גדול". ההערכה היא כי הכוונה היא לפופולריות הגוברת של הארגונים לקראת הבחירות הקרובות לפרלמנט הלבנוני ולהנהגת הרשות הפלסטינית.

 

עוד דווח כי הממשל האמריקני הזמין את מנהיגי הארגונים לפגישה עם בכירים אמריקנים במדינה ששמה לא צויין, אולם המנהיגים עודם מהססים לקיים את הפגישה, משום שארה"ב מעוניינת לקיימה בפומבי.

 

לטענת הגורמים המצוטטים בעיתון, האמריקנים אף ציינו באיגרתם כי הם מתכוונים לשתף פעולה עם הארגונים אם אלה יהפכו למפלגות פוליטיות לאחר הבחירות.

 

גם בריטניה בוחשת בקלחת

 

אם להאמין לדיווחים באמירויות, נראה שלא רק ארה"ב שוקלת שינוי בגישה. העיתון "אל-חליג'" דיווח כי ממשלת בריטניה שוקלת גם היא לשנות באופן מהותי את מדיניות החוץ שלה במזרח התיכון ולהיכנס בפעם הראשונה לדיאלוג ישיר עם החמאס וחיזבאללה. זאת, מתוך ההנחה בלונדון כי שתי התנועות ישיגו הישגים של ממש בבחירות  – שיחלו בעוד כשבוע בלבנון וב-17 ביולי בשטחי הרשות הפלסטינית.

 

דובר מטעם משרד החוץ הבריטי סירב לאשר לעיתון את הדיווח ומסר כי המדיניות הנוכחית של ארצו היא לקיים קשרים בדרג השטח של הארגונים עם גורמים "שאינם קשורים לטרור". "אנו ממשיכים לבחון את מדיניותנו כלפי הסוגיה הזאת", אמר הדובר, שהוסיף כי ממשלתו צריכה לשוחח עם אישים שמכירים ומבינים את החמאס משום שהבריטים "רוצים להיות מסוגלים לחזק את הרשות הפלסטינית".

 

אשר לארגון חיזבאללה אמר הדובר כי הקשר של ארצו עם הארגון הוא מקוטע, וכי הזרוע הצבאית שלו נכללת ברשימת ארגוני הטרור מאז ינואר 2001.

 

גם ה"גארדיאן" הבריטי דיווח אתמול כי משרד החוץ הבריטי מבצע כעת הערכה מחדש של מדיניותו כלפי המזרח התיכון וכי הוא יגיש דו"ח לשר החוץ הבריטי, ג'ק סטרו, בעניין זה בימים הקרובים. לפי הסברה, האישיות המרכזית מאחורי ההתקשרויות בין ממשלת בריטניה לחמאס ולחיזבאללה הוא איש המודיעין הבריטי בדימוס, אליסטר קרוק, שבעבר ניהל עם החמאס מגעים מטעם האיחוד האירופי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בדרך לוושינגטון? אנשי חמאס (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ייפגש עם נסראללה? בוש
צילום: איי פי
מומלצים