שתף קטע נבחר

פרשת בועז מנור עברה לטיפול המשטרה הקנדית

מנור עצמו נמלט לישראל. לדברי פרקליט כונס הנכסים של קרן פורטוס, מנור סרב להיפגש עמו בטענה שהוא סובל מבעיות בריאותיות

פרשת קרן פורטוס, שמייסדה ואחד משני בעליה, הישראלי לשעבר בועז מנור, נמלט באחרונה מקנדה לישראל, הולכת ומסתעפת. כעת עברה הפרשה לטיפול המשטרה הקנדית.

 

רוברט רוסקו, אחד השותפים במשרד רואי החשבון KPMG שמונה לשמש ככונס הנכסים של החברה, מסר בשבוע שעבר לבית המשפט כי החקירה תתמקד בהתנהגותם של המנהלים בקבוצת פורטוס. הוא הוסיף כי דיווח למשטרה על עובדות שנראה לנו שיש חשש שהן פליליות, ואשר ראוי שייחקרו בידי המשטרה הפדרלית.

 

רוסקו מסר כי הוא ממשיך לנוסת לפענח את שיטת ניהול ההשקעות בפורטוס, במטרה לנסות להציל את כספי 26 אלף המשקיעים בחברה, שהשקיעו בה למעלה מ-800 מיליון דולר.

 

לדברי הכונס, החקירה גילתה כי מנהלי פורטוס העבירו 3 מיליון דולר מחשבונות החברה לחשבון בנק פרטי, בזמן בו החברה היתה מנועה מלהעביר תשלומים. הכספים הועברו לקרן מיוחדת לצורך כיסוי ההוצאות המשפטיות של בעליומנהלי החברה.

 

לדברי רוסקו, מנור עצמו ניסה להוציא מקרן זו בדרך לא חוקית 2-1.5 מיליון דולר. עד עתה הצליח הכונס לאתר 910 אלף דולר בלבד.

 

כפי שפורסם בידיעות אחרונות, על פי בקשת הכונס הוציא בית המשפט הקנדי צו המורה למנור לשוב לקנדה כדי להיחקר. מנור סירב לכך, אך הודיע באמצעות עורך דינו הישראלי, יהודה ויינשטיין, כי הוא מוכן לממן את הוצאות הנסיעה לישראל של נציגי הכונס.

 

השבוע גילה פרקליט הכונס, ג'ון פיניגן, כי הצעתו להיפגש עם מנור באמסטרדם או בישראל נדחתה על ידי פרקליטיו ברגע האחרון, בטענה שמצבו הבריאותי אינו מאפשר לו להיחקר. טיבן של הבעיות הרפואיות לא פורסם.

 

פיניגן אמר לבית המשפט כי יש לו ספקות רציניים מאוד לגבי מחלתו של מנור, ספקות המבוססים על השמדת מסמכים, מיליוני דולרים שנעלמו, והעובדה שמנור עזב את קנדה מיד לאחר שהוצא צו בית משפט המורה לו לשתף פעולה עם נציגי

 

כונס הנכסים.נציג המשקיעים בפורטוס, עו"ד שיין קוקלוביץ, אמר לבית המשפט השבוע כי יש לפרסם את הפרטים המתייחסים לבעיותיו הרפואיות של מנור, על מנת שהמשקיעים יוכלו לקבוע את דעתם לגבי התירוצים שבהם הוא משתמש כדי להימנע מלשתף פעולה עם החוקרים. השופט, קולין קמפבל, נמנע מפרסום הפרטים בשלב זה.

 

פרקליט הכונס הדגיש בשיחה עם ידיעות אחרונות כי "חקירתו של מנור היא בדרגת חשיבות עליונה, וכי לחוקרים בקנדה יש עניין רב מאוד בשיחה עימו". עם זאת, הוא ציין שאין הסכם הסגרה הדדי למקרים כאלה בין קנדה וישראל, ולכן לא קיימת אפשרות חוקית לאלצו לשוב לקנדה כדי להיחקר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנדה: בועז מנור עבר לטיפול משטרתי
מומלצים