שתף קטע נבחר

התנועה לאיכות השלטון בקמפיין נגד השחיתות

השנה דורגה ישראל במקום ה–26 ברשימת המדינות המושחתות בעולם וחברי התנועה יוצאים למאבק. יו"ר התנועה, עו"ד אליעד שרגא, במסיבת העיתונאים: "אם רוצים להמעיט את השחיתות – צריך לרסק את מרכזי המפלגות. חברי הכנסת הפכו לעבדים נרצעים של מרכזי המפלגות. חברי המרכזים האלה רוצים לקחת בסוף היום את ליטרת הבשר שלהם. מינויים פוליטיים הם אתנן שניתן לחברי המרכזים"

התנועה לאיכות השלטון הכריזה היום (ה') מאבק בשחיתות השלטונית אותה היא מכנה "מגיפה". במסיבת עיתונאים שקיימה התנועה, אמר יושב הראש, עו"ד אליעד שרגא: "במשך הרבה מאוד זמן אנשים סירבו לראות את המחלה הזאת. צריך לשים את הדברים על השולחן: המחלה הזאת היא שחיתות, וזו לא מחלה אלא מגיפה שמכלה כל חלקה טובה במדינה. הגיע הזמן לעשות חשבון נפש לאומי, לא להתעלם ולא לטאטא דברים מתחת לשולחן".

 

השנה דורגה ישראל במקום ה–26 ברשימת המדינות המושחתות בעולם. "הדג מסריח מהראש, מרכז ההשחתה נמצא במשרד ראש הממשלה ולכן אין סיבה שלא תהיה הטמעה של אותן נורמות. השחיתות הממסדית מתרחבת והפכה לנורמטיבית. פעם, אנשים התביישו להיות מושחתים. היום אין עם זה שום בעיה".

 

עו"ד שרגא אמר במסיבת העיתונאים כי במשך 15 שנות פעילותה של התנועה לאיכות השלטון, היא לא הצליחה לעצור את השחיתות "אולי להרגיע אותה", כדבריו. שרגא ניסה היום להצביע על מה שהוא מכנה "אם כל חטאת". "אם רוצים להמעיט את השחיתות – צריך לרסק את מרכזי המפלגות. חברי הכנסת הפכו לעבדים נרצעים של מרכזי המפלגות. חברי המרכזים האלה רוצים לקחת בסוף היום את ליטרת הבשר שלהם. מינויים פוליטיים הם אתנן שניתן לחברי המרכזים. מחדירים למשרדי הממשלה אנשים לא ראויים שמנהלים לנו את המדינה".

 

כבר בבחירות הקודמות ב-2002 נפגשו חברי התנועה לאיכות השלטון עם ראש הממשלה, אריאל שרון, שהבטיח להם לקדם את חוק הבחירות המקדימות, שאמור היה לסייע בהפיכת ההליכים במרכזי המפלגות לדמוקרטיים ומרוסנים יותר. לטענת שרגא, מאז – כל פניות התנועה לראש הממשלה בנושא לא נענו. "היום יושבים 40 חברי כנסת של הליכוד שחרב חברי המרכז מתהפכת מעל לראשם והם מאויימים ומפוחדים. אם רוצים לעכב את המחלה הזאת – צריך להתגייס ולהעביר את חוק הבחירות המקדימות".

 

בתנועה לאיכות השלטון מחתימים בימים אלו עצומה שקוראת לאזרחים בישראל לתמוך בחוק הבחירות המקדימות ובמלחמה בשחיתות.

 

"הוועדה בכנסת לא אפקטיבית"

 

עו"ד שרגא אינו מתרגש מהחלטת הכנסת אתמול, להקים ועדת חקירה פרלמנטרית שתחקור את השחיתות: "אני מברך כל ניסיון להילחם בתופעת השחיתות, אבל אני לא בטוח אם זה אפקטיבי ואם ראוי בכלל שחברי כנסת יחקרו את עצמם. אני גם לא מאמין בוועדות, אלא במעשים, בהעברת חוקים", אמר שרגא.

 

התנועה לאיכות השלטון יוצאת בימים אלה בקמפיין להעברת חוק שיורה על הקמת מועצה לאומית למלחמה בשחיתות. תפקיד המועצה יהיה לתאם את המשאבים והמשימות בין גופי אכיפת שלטון החוק בישראל.

 

"אין היום מערכת אכיפת חוק אפקטיבית בישראל", אמר שרגא. "אנחנו מתיימרים להיות מדינה אוכפת חוק אבל הפיראטיות שולטת בנו. אנחנו מדינת ישרא-בלוף. אנשים זבי חוטם וטיפשים מנהלים לנו את המדינה. העובדה שעשרים חברי כנסת נחקרו כבר ביחידה הארצית לחקירות הונאה ומנסים להסתתר מאחורי חסינותם, מראה שלא מדובר על אחד או שניים שסרחו – אלא בתופעה קשה".

 

התנועה לאיכות השלטון פנתה באחרונה לראש הממשלה וביקשה ממנו לתמוך בהקמת המועצה הלאומית. במסיבת העיתונאים הציגו היום חברי התנועה את המכתב שבו ענה ראש הממשלה לתנועה. לתנועה נכתב: "אנו תמימי דעים איתך ביחס לנכתב במכתבך על אודות נגעי השחיתות וסכנותיה ועל הצורך להילחם בה...עם זאת שאלה היא אם הקמת מועצה לאומית למלחמה בשחיתות יהא בה אכן ערך למלחמה בשחיתות...עלויות הקמת מועצה, עלויות שכר עובדיה ועלויות פעילותה הן עניין שבוודאות, בעוד תועלתה טרם נבחנה ומוטלת בספק".

 

עו"ד שרגא אמר היום: "לדעתי, זו אמירה שהדעת אינה סובלת אותה, ומעידה עד כמה הנכונות להילחם בתופעה הזאת אינה קיימת. הכסף הוא מה שיחסום את המדינה מלהילחם בשחיתות. ראש הממשלה מסרב להילחם בשחיתות, ולי לא ברור מה יהיה גורל המאבק הזה, כשראש הממשלה מסרב להרים את דגל המלחמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
עו"ד אליעד שרגא
צילום: זום 77
צילום: טל שחר
מרכז הליכוד. "40 הח"כים מרגישים מאויימים"
צילום: טל שחר
מומלצים