שתף קטע נבחר

עובדי משרד החוץ: "מצב קשה שלא זכור כמותו"

ועד העובדים שיגר מכתב מיוחד, שכותרתו: "המאבק למען משרד חוץ טוב יותר". העובדים מתארים תמונה קשה: "מקורבים מקבלים הטבות גם אם לא מגיע להם". המנכ"ל פרושאור, שסיכם סבב פגישות עם העובדים, הסביר: מינויים פוליטיים הם מצב היסטורי במשרד, והבטיח רפורמה: מבחן שליטה בשפה כקריטריון למינוי

"משרד החוץ נחלק לשניים: ללשכות השר והמנכ"ל, ולכל היתר. הקריטריון היחיד לקידום הוא קירבה לצלחת". זו היתה רק אחת הטענות ששמע מנכ"ל משרד החוץ, רון פרושאור, בסבב שיחות שקיים עם כל עובדי המשרד.

 

היום (ה') סיכם פרושאור את סבב השיחות המיוחד שהחל לקיים בעקבות טענות על אי-סדרים ועל התנהגות לקויה של המשרד, סדרת פרסומים על שחיתויות לכאורה ובעקבות מכתב חריף ששיגר ועד העובדים בנושא.

 

בתגובה לטענות על פוליטיזיציה במינויים, אמר פרושאור: "קל לומר שלא צריך מינויים פוליטיים, אבל מינויים אלה הם מתוקף הסכם היסטורי". המנכ"ל קיצר ביקור עבודה בחו"ל ושמע מכל העובדים טענות קשות על מצב משרדו. בין היתר הם דרשו "להוציא את ביקורת הפנים מהמשרד, משום שהגוף הקיים אינו מסוגל לעמוד במשימה". עובדים אחרים טענו בשיחות: "אנשי לשכת השר ולשכת המנכ"ל מוקפצים במינויים מעל אנשים אחרים, ובלא שום סיבה אובייקטיבית".

 

אחת העובדות אמרה: "מקורבים מקבלים הטבות גם אם לא מגיע להם. כך זה התפתח במשרד, וכך זה ממשיך וכל העובדים יודעים זאת. אתם בולמים את ההתקדמות של האנשים המקצועיים במשרד, שרוצים להאשים את מי שסרח".

 

עובד אחר אמר למנכ"ל: "אחד הליקויים הוא המינויים שנמרחים חודשים ארוכים, למרות שהיו אמורים להתבצע כבר מזמן". חלק מהעובדים התרשמו שהכוונה להמתנה למציאת מועמדים של השר.  

 

בעקבות הדברים, ובעקבות סיום סבב השיחות, דרש ועד העובדים מהמנכ"ל להודיע על לוח זמנים לביצוע התיקונים הדרושים בעבודת המשרד. וכך כתב הוועד:

 

אל: ציבור העובדים בארץ ובחו"ל

מאת: ועד העובדים

הנדון: המאבק למען משרד חוץ טוב יותר

  

"המנכ"ל השלים היום את סבב פגישותיו עם ציבור העובדים בארץ. בפגישות אלה השמיעו העובדים בכל החטיבות דברים נוקבים וקשים על התנהלות המשרד ועל תפקודו השוטף.

  

"עובדים רבים טוענים כי משרד החוץ נמצא במצב קשה שלא זכור כמותו - מינויים בלתי ראויים ובלתי תקינים, קידום עקב קשרים ולא בזכות כישורים, מבדק פנים שאינו יכול למלא את תפקידו ועוד. כמו כן העלו עובדים רבים את אי-שביעות רצונם מכך שהטיפול בנושא הבניין טרם בוצע. הועלו הצעות שונות לפתרון הבעיות, כאשר את חלקן התחייב המנכ"ל בפני העובדים לממש.

 

"עובדים רבים, רבים מדי, דיברו על אווירה קשה במשרד והדגישו כי בניגוד לעבר אינם חשים עוד במשה"ח כבתוך ביתם. אנו מאמינים ומקווים כי המנכ"ל, המשנה למנכ"ל והנהלת המשרד מתייחסים בכובד ראש למצב הקשה שנוצר.

  

"סוכם עם המנכ"ל כי בתום סבב השיחות עם העובדים הוא יעבור משלב הדיבורים והבדיקות לשלב המעשים. בשלב הראשון תיערך בימים הקרובים פגישה של נציגי הוועד עם המנכ"ל ובה המנכ"ל אמור להציג לנו את תוכנית הפעולה ואת לוחות הזמנים לשינויים שיש לבצע במשרד".

  

נמשיך ונעדכן.

בברכה,

ועד העובדים.

  

משרד החוץ בתגובה: אנחנו עוברים תקופה קשה

 

בתגובת משרד החוץ לטענות ועד העובדים, שהגיעה לידי ynet, נאמר ש"המשרד עובר תקופה לא קלה. זו הסיבה שהמנכ"ל הקדים את חזרתו - כדי לשמוע את טענות העובדים. זאת בדיוק הסיבה שלשמה מתקיימות השיחות מן הסוג הזה עם העובדים. מטבע הדברים בשיחות כאלה עולה מגוון של טענות, כולל שאיפות אישיות של עובדים שלא מומשו".

 

באשר לטענת המנכ"ל שאין בכוחו למנוע את המינויים הפוליטיים, "יש הסכם היסטורי שמגדיר מראש את מספר המינויים הפוליטיים שהשר רשאי לעשות והדבר הזה איננו תלוי בהנהלה כזו או אחרת".

 

בנוגע לדרישה להציב לוח זמנים לתיקון הליקויים, הגיבו במשרד החוץ: "תהליך הרפורמה במשרד החל כבר לפני מספר חודשים ובשל האווירה הקשה אמר המנכ"ל שהוא מעוניין להשתמש באווירה שנוצרה על מנת לזרז תהליכים".

 

במברק ששלח פרושאור לעובדי המשרד בארץ ובחו"ל ביקש מהם לציין את השינויים הארגוניים שבכוונתו לערוך במשרד. בין הרעיונות שהעלה: הגדרת קריטריונים ומדדים להתאמת עובדים לתפקידים והקמת ועדה שתגדיר נהלים להגשת מועמדויות לתפקידים שונים.

 

בנוסף כתב פרושאור כי המשרד בוחן "גיבוש מבחני שליטה בשפות שונות כקריטריון מינוי ליעדים רלוונטיים". במכתבו לעובדים מבקש פרושאור להציע רעיונות נוספים שניתן לתרגמם למעשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
קשה להילחם. פרושאור
צילום: אורי פורת
צילום: ישראל הדרי
השר סילבן שלום
צילום: ישראל הדרי
מומלצים