שתף קטע נבחר

ביחידה הארצית לא עלו על ה"סוס"

שני חוקרים בלבד במפלג ההונאה של מחוז תל-אביב חשפו את הפרשה שעוררה רעידת אדמה בעולם העסקי. אבל ל-ynet נודע שממש במקביל להתחלת החקירה, קיבלו שישה חוקרי מחשב ביחידה הארצית לחקירות הונאה תלונה של חברת "פרטנר", לפיה מישהו מנסה לחדור למחשבי החברה. שתי החקירות התנהלו במקביל, וכך, בעוד יחידה אחת של המשטרה חקרה את הפרשה וקצרה תהילה, ביחידה האחרת עדיין חיפשו קצה חוט

יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל? חמישה ימים לאחר חשיפת פרשת הסוס הטרויאני על-ידי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב ל-ynet מתברר היום (ה') שגם ביחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה חקרו ממש באותה השעה תלונה של חברת "פרטנר" (אורנג'), שחשדה שמישהו מנסה לחדור למחשבי החברה. שתי היחידות ניהלו את החקירה במקביל וללא כל קשר.

 

ממידע שהגיע ל-ynet עולה שגם אלמלא היה אמנון ז'קונט, חותנו לשעבר של מפתח תוכנת הריגול מיכאל האפרתי, מגיש תלונה בנושא, ייתכן שזרוע אחרת של המשטרה היתה מגלה את המידע אודות הריגול התעשייתי. זאת, בעקבות התלונה של חברת פרטנר.

 

 

ביחידה הארצית לחקירות הונאה פועלים שישה חוקרים אשר עוסקים בעבירות מחשב. השישה עסקו בחקירת תלונתה של חברת פרטנר, שהוגשה לפני כארבעה חודשים, אולם חקירתם לא העלתה בינתיים דבר. במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב פעלו שני חוקרים בלבד, שהצליחו לגלות שהמידע זלג מחברת יחסי הציבור של פרטנר, שנפלה קורבן לתוכנה הזדונית.

 

בין שתי היחידות, מפלג ההונאה של מחוז תל-אביב והיחידה הארצית לחקירות הונאה, קיימת יריבות מסויימת. ביחידה הארצית, האחראית על כל עבירות המחשב המורכבות והחמורות, לא מבינים כיצד הניחו לפרשייה כה גדולה לחמוק מידיהם. הדבר פוגע ביוקרת היחידה וללא ספק מעלה את קרנה של היחידה המתחרה במשטרת מחוז תל-אביב, שם על-פי התקן פועל רק אדם אחד בחקירות מחשבים.

 

דובר משטרת ישראל, ניצב משנה עופר סיוון, מסר בתגובה: "אכן, לפני מספר חודשים התקבלה תלונה של חשד לחדירה למחשב בחברת פרטנר. בתלונה לא הוזכר שום דבר על סוס טרויאני והיא הועברה לטיפול ביחידת המחשב, שם החלו לטפל בתלונה. כאשר התפוצצה הפרשה בתל-אביב הועבר החומר מהיחידה הארצית לחקירות הונאה למפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב". מחברת פרטנר סירבו להגיב.

  

מצעד של עדים בפרשה

 

בתוך כך הגיע היום מנכ"ל פלאפון, יעקב גלברד, למשרדי מפלג ההונאה של המשטרה ומסר עדות בפרשת הסוס הטרויאני. "אני לא יודע. אין לי מושג. לא ידעתי משום דבר", אמר גלברד לחוקרים בעדות שמסר במשך כשעה. חברת פלאפון חשודה שניסתה לרגל אחר חברת פרטנר.

  

גם מנכ"ל חברת הטלוויזיה בלווין "יס", עופר בלוך, הגיע למסירת עדות במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב בפרשה. חברת "יס" חשודה בכך שהזמינה מהחוקרים הפרטיים מידע אודות חברת "הוט". סמנכ"ל הכספים של החברה, כתריאל מוריה, עדיין נמצא במעצר בית.

  

גם עו"ד אילן בומבך, יושב-ראש ועד מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, הגיע למפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב, שם התעדכן במצב החקירה מבחינתם של עורכי הדין, שעל פי החשד נפלו גם הם קורבן ל"סוס טרויאני" במחשביהם. בומבך עצמו אמר בצאתו מהשיחה עם החוקרים: "מדובר בפגיעה מקוממת. כל חדירה למחשב היא בעייתית, אולם החדירה למחשבי עורכי הדין כפולה ומכופלת, מאחר ולקוח בא לעורך דין, מגלה לו את כל הדברים הסודיים ביותר ומקווה שהם יישמרו בסודיות ואז בא אדם וחודר למחשבי עורכי הדין, ומגלה את כל החומרים הסודיים".

  

לדברי בומבך, "הובטח לי על ידי המשטרה שלא ייעשה שום שימוש בחומר שהוצא ממשרדי עורכי הדין, והמשטרה לא תשתמש בהם בשום מקרה".

 

החוקרים עצמם ממשיכים להגיע לקורבנות, שעל פי החשד מחשביהם נדבקו ב"סוס הטרויאני". בין הקורבנות אליהם מגיעים היום השוטרים: חברת אורבוטק וחברת סיגמא-ספנות.

 

ל-ynet נודע כי מחשבי היחידה המשטרתית החוקרת את הפרשה נדבקו אף הם בווירוס המחשבים, אבל מי שהדביק אותם היו החוקרים עצמם. בצוות החקירה טענו כי עשו זאת כדי ללמוד על הווירוס וכיצד הוא פועל. בנוסף, לדבריהם, גם ניסו ללמוד האם תוכנות אנטי-וירוס מזהות את התוכנה וניתן להסיר אותה באמצעותן. כאמור, בצוות החקירה טוענים כי עשו זאת בכוונה ובכל מקרה, הווירוס לא יכול לגרום נזק למחשבים מאחר שהם לא מחוברים לאינטרנט.

 

בית משפט השלום בתל אביב האריך בשמונה ימים את מעצרם של עשרה חוקרים פרטיים שנעצרו על-ידי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב בחשד ששאבו מידע ממחשבים של חברות במשק בפרשת "הסוס הטרויאני". מעצרם של שני חוקרים פרטיים נוספים, יצחק דקל ועופר פריד, הוארך בארבעה ימים.

 

בדיון הארכת המעצר שנערך בבית משפט השלום בתל אביב טען פרקליטו של החוקר הפרטי, צביקה קרוכמל, כי החוקרים הטיחו במרשו האשמות לפיהן ניסה להוציא מידע גם בתחום הפוליטי. קרוכמל הכחיש את הדברים מכל וכל. נציג המשטרה בדיון ענה בתגובה: "ייתכן ששאלנו אותו את זה".

 

נקודה נוספת שהועלתה בדיון היתה כי בין הממצאים שנמצאו בשרתי ה-FTP היה גם מידע ביטחוני רגיש. מדובר ככל הנראה במידע שהוצא מחברות ביטחוניות, בהן בין היתר חברת IMC מיקרוגל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמיקם כהן, מנכ"ל פרטנר. בחברה התלוננו
צילום: אבי כהן
המחשבים הנגועים
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
העיד. מנכל "יס", עופר בלוך
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
הגיע להתעדכן. בומבך
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
במעצר בית. מוריה
צילום: אבי כהן
מומלצים