שתף קטע נבחר

"ההסתדרות מסוגלת לעמוד כיום בכל התחייבויותיה"

הגירעון המצטבר של ההסתדרות עמד בסוף 2004 על 1.14 מיליארד שקל, ירידה של 6%. סיימה את השנה שעברה בעודף תקציבי נקי של 80 מיליון שקל. ההכנסות עלו ב-0.7%, וההוצאות ירדו ב-8%. פרץ: "הממשלה, (בראשות נתניהו), הציעה לנו בעבר סיוע כספי, וסירבנו". נתניהו: "להד"מ"

הגירעון המצטבר בהסתדרות עמד בסוף שנת 2004 על 1.14 מיליארד שקל, ירידה של 6% לעומת סוף 2003. כך עולה מהדו"חות שהכינה ההסתדרות לסיכום פעילותה הכספית בשנת 2004.

 

יצוין, שההסתדרות נמצאת בתוכנית הבראה, וגזבר ההסתדרות, ישראל אפרת, מעריך שתחזיר את כל חובותיה עד סוף שנת 2006.

 

הכנסות ההסתדרות מדמי חבר ומפעילותן העסקית של חברות הבת שלה הסתכמו אשתקד ב-353 מיליון שקל, עלייה של 0.7% לעומת הכנסות 2003. הוצאות ההסתדרות אשתקד הסתכמו ב-248 מיליון שקל, ירידה של 8% לעומת 2003.

 

ההסתדרות סיימה את שנת 2004 בעודף תפעולי של 106 מיליון שקל, עלייה של 29% לעומת העודף התפעולי בסוף 2003. העודף התקציבי הנקי של ההסתדרות הסתכם אשתקד ב-80 מיליון שקל, עלייה של 370% לעומת 2003.

 

"הממשלה (של נתניהו) הציעה לנו כסף"

 

"ההסתדרות מסוגלת לעמוד כיום בכל התחייבויותיה", אמר יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, במסיבת עיתונאים שכינס היום (א') בתל אביב, לרגל פרסום הדו"חות הכספיים. "הסתדרות השרויה בחובות ובחוסר יציבות כספית היא הסתדרות חלשה שאין לה כוח לנהל מאבקים מול המעסיקים", אמר פרץ. "מצבינו הכספי משתפר משנה לשנה בעקביות בשל תרבות חדשה בתוך הארגון. תופעות שהיו קיימות בהסתדרות בעבר, כמו שימוש בזבזנים בשטחי בניין ובקווי טלפון, נעלמו לחלוטין.

 

"ואולם, יש מספר עקרונות שאנחנו שומרים עליהם בקפדנות. לא נסכים לקבל הצעות סיוע מממשלת ישראל להקטנת הגרעונות. בשנת 1997, תקופה שבה מצבינו היה קשה והתקשנו אפילו לשלם משכורות, קיבלתי מהממשלה הצעה די נדיבה לתשלום חובות ההסתדרות, אבל לא הסכמתי, כי אם הייתי מסכים, הייתי הופל אותה לגוף תלוי המשועבד בממשלה (ראש הממשלה בשנת 1997 היה שר האוצר כיום, בנימין נתניהו - ת.ג.).

 

משלכתו של נתניהו נמסר בתגובה: "לא היו דברים מעולם, הממשלה לא הציעה כסף למימון חובות ההסתדרות".

 

"כמו כן, לא נסכים לשעבד את נכסי ההסתדרות לכרישי נדל"ן, שמציעים לנו מדי פעם תמורתם מחירים נמוכים", אמר פרץ. בתשובה לשאלת כתבים, העריך פרץ כי מחיר בניין ההסתדרות בתל אביב נע בין 24 מיליון ל-36 מיליון דולר.

 

פרץ הבטיח כי "לא נפגע בזכויות העובדים של ההסתדרות עצמה. אנחנו צריכים להוות דוגמה, ובהסתדרות אפילו עובדות הניקיון חברות בהסתדרות ומקבלות פנסיה. זאת, למרות שכאשר הגעתי להסתדרות הן היו עובדות של חברות כח אדם".

 

 

דמי החבר יועלו: "חיכינו שמצבינו יתייצב"

 

ההסתדרות מתכוונת להעלות את דמי החבר שהעובדים משלמים מ-0.9% ל-0.95%, החל בחודש יולי הקרוב. "שאלו אותי, מדוע דווקא עכשיו, שמצבינו הולך ומתייצב, אני מעלה את דמי החבר ודמי הטיפול", אמר פרץ, "מדוע לא העלתי אותם כשהיינו שקועים בחובות עד מעל צוואר? התשובה היא, שהכספים היו נבלעים בתוך החובות. כעת, לעומת זאת, אפשר להשתמש בהם אך ורק כדי לתת שירותים חדשים לחברים ולחברה הישראלית.

 

"אני מעלה את דמי החברה רק ביולי", הוסיף פרץ, "אחרי הפריימריז במפלגת העבודה, כדי שאף אחד לא יוכל לרמוז או לחשוד, שהכסף מיועד, חלילה, למטרות לא כשרות".

 

פרץ הבטיח שדמי החבר המוגדלים ישמשו להקמת מרכז סיוע לעובדים חברי ההסתדרות, להקמת מוקד מענה קולי לשאלות על זכויות עובדים, לחיזוק תנועות הנוער הקשורות בהסתדרות, לסיוע לנעמ"ת ולקמפיינים של ההסתדרות להעלאת שכר המינימום והמלחמה בהעסקה פוגענית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
פרץ. "מהווים גודמה"
צילום: תומריקו
מומלצים